We eten pasta op maandag, op dinsdag deze week geen Hollandse pot en natuurlijk ook weer iets met eieren.
maandag 12 mei
pasta met spinazie en champignons in room - groene sla met komkommer en tomaat
dinsdag 13 mei
Caesar salade (onze versie)
woensdag 14 mei
linzenstoofpot - rijst - sla
donderdag 15 mei
boerenomelet - volkorenbol- gemengde salade
vrijdag 16 mei
rijstnoedels - gewokte groente - pindasaus - omeletreepjes
zaterdag 17 mei
volkorenpita Sabich - spinaziesla met komkommer - broccoli
zondag 18 mei
goody bowl: gyoza- rijst- broccoli - wortel - komkommer - mais - taugé - sesamhoningsojasausdressing - lenteui
Volgende week hebben we een etentje bij vrienden, op een doordeweekse dag dus het zal geen uitgebreid diner worden. Ook maken we het laatste beetje ossenstaartragout op uit de vriezer.
Voor zover ik je ken geef je altijd een eigen draai aan de recepten, dus dat zal ook nu zo geweest zijn. Ceasar salade wordt in de link bijv. een voorgerecht genoemd, zelfs met croutons erbij, maar jullie zullen het wel in aangepaste versie gehad hebben. En die Israelische pita zoals het recept het weergeeft, is op zich al vullend, maar dan hebben jullie er nog meerdere groentes bij. Knap hoor!
BeantwoordenVerwijderenZo'n salade kan als lunch of avondeten en zoals ik al aangaf in de blog is het onze versie. Zo'n pita is voor mij niet genoeg zonder ook nog groente. T. eet dit nooit.
VerwijderenPartner was zaterdag jarig en we hadden het er wel over gehad om dan weer eens Chinees te halen waar zoals wel vaker had ik niet gehoord wat hij nu wel of niet wilde. Werd dus zijn geliefde tartaartje met aardappelen en sperziebonen. Verbaast dat het geen Chinees was, tja dan moet je maar duidelijk antwoord geven.
BeantwoordenVerwijderenDus werd het zondag Chinees, makkelijk telefonisch bestellen en in 15 min heen en weer.
We hadden Babi pangang, Foe Yong Hai, mijn favoriet daar, en kipblokjes in zwarte bonensaus, 2 bakken bami en een nasi. De resten allemaal in porties ingevroren, dus nog lekker veel in voorraad.
Nog van harte Lot, 80 toch? Bah.. tartaartje vind ik echt niet te pruimen! 🤣 Sperziebonen zijn wel lekker, eet ik heel graag. Chinees ook lekker, eet ik niet vaak maar kan er wel van genieten als ik het eet. Bedenk me dat we binnenkort maar weer eens een Indonesische rijsttafel moeten halen, bij een toko in Rdam, echt een heel goede!
VerwijderenSabisch ik kende de naam niet maar heb het weleens voorbij zien komen. Bijzondere combinatie ik sla dat recept even op.
BeantwoordenVerwijderenIk maak mijn eigen variatie erop, altijd met ei, aubergine en zelfgemaakte hummus. Dan meestal met een augurkje, gesnipperd sjalotje, witte of rode kool en tomaat.
Verwijderen