Een korte werkweek, op donderdag maakte ik lekkere foe yong hai saus waarvan er 6 porties de vriezer in gingen, een portie aten we 's avonds. Op dinsdag Hollandse kost.
maandag 26 mei
volkorenpasta met ovengeroosterde tomaatjes - sla
dinsdag 27 mei
bloemkool - aardappelpuree - saucijs met uiencompote - komkommermayoslaatje
woensdag 28 mei
maaltijdsalade 'Griekse' stijl met oa feta, olijven, paprika en gegrilde courgette en aubergine - zuurdesembrood
donderdag 29 mei
foe yong hai - witte rijst - gewokte Chinese kool - zoetzure komkommersalade
vrijdag 30 mei
pilav van bulgur met feta - groene sla met komkommer
zaterdag 31 mei
volkorenbol met roerei en tomaat - gevulde salade
zondag 1 juni
gyoza salade met oa volkorenrijst, spinazie, rettich, taugé, broccoli, tomaat, mais, wortel, bosui en natuurlijk gyoza's
Volgende week maandag een nieuw probeersel op het menu en de rest van de week een paar oude bekende gerechten.
Vorige week 2 dozen tomaten gekocht. Groot deel vd tijd besteed aan het ontvellen en in stukjes snijden. Er liggen nu 20 zakjes met de basis vd soep (tomaten met soepgroente en bouillonblokje even gekookt) in de vriezer. Als ik er dan een zakje uithaal moet er nog 1/3 water en paar soepballetjes , ook in voorraad in de vriezer, in en vermicelli. En gisteren de rest ontveld en geweckt, staan 4 grote potten in de kast en een restje waar ik vandaag soep van maak. Ik ga ook nog nieuwe voorraad soepballetjes maken, dan kunnen we weken voorruit
BeantwoordenVerwijderenHoi Lot, wij hebben zo'n passerzeef, ideaal om de velletjes van grote hoeveelheden tomaten te halen voor soepen en sauzen. Jullie kunnen inderdaad een poosje teren op deze voorraad!
VerwijderenHeb ik ook geprobeerd maar daar was H niet tevreden mee, zaten toch kleine stukjes vel in, ook het blenderen beviel niet. Dus ik hou het bij ontvellen, en ze waren vrij makkelijk af te pellen, na hun kookbad. En dan luisterboek aan en gewoon doorgaan.
VerwijderenDat is een voordeel van pensionado's, die hebben soms wat meer tijd voor dit soort dingen. Niet dat ik denk dat jij niets te doen hebt hoor, volgens mij heb je ook vaak een volle agenda!
VerwijderenDie volkorenpasta met ovengeroosterde tomaatjes klinkt goed, mag ik vragen hoe je dat maakt. Bij de AH bestelling per ongeluk 4 pakjes besteld (was 1+1 gratis) i.p.v. 2. Wat doe je er nog meer bij? Foe yong hai ook maar weer eens maken deze week, wel trek in. Lekkere (eet) week gewenst.
BeantwoordenVerwijderenHoi Ilona, tomaten halveren, uien in kwarten, paar gekneusde knoflooktenen, peper, zout, oregano en olie. Alles mengen en uitspreiden over een bakblik of platte ovenschaal. 2x 30 minuten (wel in de gaten houden, iedere oven is anders) op 180 graden. Tussendoor even omscheppen. Succes en jullie ook lekkere eetweek.
VerwijderenWat mij altijd opvalt in jouw lijstjes, is dat er zo weinig proteïne houdende voeding in vermeld wordt. Wat feta, een saucijs, wat ei en dat is het dan wel. En nou vooruit, in brood en volkoren pasta zitten ook wat eiwitten.
BeantwoordenVerwijderenVergeet je de eiwitten te vermelden, of eet je bij de overige maaltijden veel proteïne?
Mijn Eetmeter zou gaan steigeren, die wil gewoon dat ik minstens 1 gram eiwit per kg lichaamsgewicht naar binnen werk en het liefst méér!
De Eetmeter geeft aan dat ik voldoende en soms meer dan voldoende proteïne binnenkrijg. Ik eet iedere dag peulvruchten of een gekookt ei in mijn lunchsalade, daarnaast eet ik iedere dag een portie pindakaas en een handje noten. 's Avonds eet ik altijd hangop gemaakt van kwark en halfvolle yoghurt. Dat maak ik zelf van een liter yoghurt en een pond kwark. Na 48 uitlekken is daar de helft van over en daar doe ik vijf dagen mee.
VerwijderenJij verdeelt de eiwitinname dus over de dag (havermout komt er ook nog bij, toch?) en dat wordt ook aanbevolen, dacht ik. Niet alles bij de warme maaltijd.
VerwijderenKlopt, ook nog havermout 's ochtends.
VerwijderenDit gedicht is nog mooier! Vorige keer stonden je kippedijtjes me een beetje tegen, als vegetariër. 'Saucijs' klinkt op een of andere manier niet naar vlees.
BeantwoordenVerwijderenLeuk om weer te horen. Die saucijs eten we samen op, allebei de helft. Het is wel vlees maar dat eten wij dus nog steeds af en toe.
VerwijderenFijne inspiratie weer opgedaan. Leuk kijkje in je eetweek.
BeantwoordenVerwijderenLeuk om te horen! Dat is waarom ik ook graag 'eetlees' bij foodies en anderen die bloggen wat ze eten.
VerwijderenMoest gyoza even opzoeken, bijzondere salade is dat.
BeantwoordenVerwijderenHet heet hier al snel salade als er veel groente (rauw en geblancheerd) in een bak gegooid worden. Maar altijd lekker!
Verwijderenheerlijke eetweek weer! Heb je misschien een recept van de foe yong hai? Dat zou ik wel eens willen maken
BeantwoordenVerwijderenHi Patries, dank je. Nee, ik heb hier geen recept voor, maak het door wat dingen bij elkaar te doen. Als ik een recept nodig heb kijk ik op het Ineternet, dan lees ik er een paar en geef ik er mijn eigen draai aan.
Verwijderen