Een week met 16 graden en ook een keer 30 graden. Typisch Nederlands weer moet je maar denken. Tijdens het lange Pinksterweekend maakte ik een grote pan tomatengroentensaus. Ik heb er een schaal lasagne mee gemaakt en een de rest ging de vriezer in.
maandag 9 juni
vegetarische lasagne - broccoli - spinaziesla met komkommer
dinsdag 10 juni
gebakken aardappels - romige spitskoolsla - tomatenslaatje
woensdag 11 juni
chili sin carne (vriezer) - zilvervliesrijst - sla
donderdag 12 juni
boerenomelet - volkorentoast - sla met komkommer
vrijdag 13 juni
kliekjes lasagne - ciabatta met tomaat en mozarella - broccoli - spinaziesla met komkommer
zaterdag 14 juni
rijstnoedels - gewokte groente - tempehblokjes - pindasaus
zondag 15 juni
gebakken paneer - witte bonen - groentestoof - gemengde granen - broccoli
Volgend week ga ik iets nieuws proberen, ik ben van plan rendang met jackfruit te maken. Het blik jackfruit staat al een jaar in de kast en het komt er steeds niet van. Ben benieuwd of ik het lekker vind. Ook trek in Thaise groene curry, dus die staat ook op het menu.
Heb ook nog nooit jackfruit gegeten. Het wordt wel gesuggereerd in plaats van vlees in gerechten, maar als ik me goed herinner bevat het te weinig eiwit. Ok, daarom kan het nog wel lekker zijn.
BeantwoordenVerwijderenOp dit moment buikpijn dus helemaal geen zin in iets.. maar wel je eetweek gelezen hoor.
Het gaat mij hier ook niet om het eiwit maar puur om de textuur, benieuwd wat voor een soort gerecht ik krijg.
VerwijderenNiet op mijn bord maar wel op mijn servet voor me op tafel; rijkelijk gevulde sesamzaad stokbroodjes. Gisteren op een avond van een ggz instelling, naastengroep voor naasten van mensen met psychische kwetsbaarheid. Er wordt doorgaans een 'rijke' broodjesmaaltijd aangeboden, vaak kant en klaar vers bestelde broodjes, maar vorige keer waren het stukken kleinbrood met los beleg, iets soberder. Nu weer belegd stokbrood, met avocado, komkommer, mayo en worteljulienne, en met tofukerrie spread. En voor de anderen nog meer beleg maar daar heb ik me niet in verdiept. Nee, dat waren geen boterhammen met tevredenheid:-) Wel heel pittig gepeperd, kreeg ze ook niet op. Maar we mochten volop meenemen voor thuis,
VerwijderenKlinkt als erg goed verzorgd en lekker.
VerwijderenJa. we krijgen daar echt op het hart gedrukt dat goed zorgen voor jezelf, vooral als je zorgen hebt over je naaste, heel belangrijk is. Ik woon alleen, dus voor mij belangrijk om dit regelmatig te horen van mensen die in een vergelijkbare situatie zitten.
Verwijderenjackfruit heb ik 2x gegeten, eenmaal bij een sauna als salade met jackfruit in kleine gebakken blokjes eroverheen en een keer zelf gemaakt met pindasaus. het is beetje smakeloos en de textuur vezelig en sommige stukken zijn hard, sommige zacht. dat was wel genoeg als test, ik hou het erbij.
BeantwoordenVerwijderenkoken is wel een uitdaging voor me de komende weken, wil toch zoveel mogelijk zelf doen. vandaag gehaktballen uit de vriezer met bloemkool en aardappel voor h. ik maak voor mezelf een salade van augurk en sellerie uit pot bij en koude pindasaus uit tube.
Hahaha .... ik heb nu het vermoeden dat dat blik bij mij nog wel eens een jaartje of wat in de kast kan blijven staan! Het is saladeweer en dat is volgens mij wel te doen met een arm.
VerwijderenZijn dat van die hele jumbogrote potten gemengde salade op zuur, Lot? Van die potten waar we vroeger wel guppy's in hielden (tot ze zich zo uitgebreid voortgeplant hadden dat het niet meer ging? (Het schijnt nu ook niet meer te 'mogen' en wel terecht denk ik)
VerwijderenEven gekeken of ik nog inspiratie bij je kon opdoen. Heb maar nasi met groenten en meegebakken ei door de rijst gemaakt.
BeantwoordenVerwijderenNasi is ook altijd een lekker en makkelijk gerecht, ook heerlijk om restjes te verwerken. Dat doe ik meestal met mijn noedels op vrijdag of zaterdag.
Verwijderen