maandag 16 juni 2025

op mijn bord in week 24 / 2025

Een week met 16 graden en ook een keer 30 graden. Typisch Nederlands weer moet je maar denken. Tijdens het lange Pinksterweekend maakte ik een grote pan tomatengroentensaus. Ik heb er een schaal lasagne mee gemaakt en een de rest ging de vriezer in.


maandag 9 juni

vegetarische lasagne - broccoli - spinaziesla met komkommer


dinsdag 10 juni

gebakken aardappels - romige spitskoolsla - tomatenslaatje


woensdag 11 juni

chili sin carne (vriezer) - zilvervliesrijst - sla


donderdag 12 juni

boerenomelet - volkorentoast - sla met komkommer


vrijdag 13 juni

kliekjes lasagne - ciabatta met tomaat en mozarella - broccoli - spinaziesla met komkommer


zaterdag 14 juni

rijstnoedels - gewokte groente - tempehblokjes - pindasaus


zondag 15 juni



gebakken paneer - witte bonen - groentestoof - gemengde granen - broccoli


Volgend week ga ik iets nieuws proberen, ik ben van plan rendang met jackfruit te maken. Het blik jackfruit staat al een jaar in de kast en het komt er steeds niet van. Ben benieuwd of ik het lekker vind. Ook trek in Thaise groene curry, dus die staat ook op het menu.

10 opmerkingen:

  1. Heb ook nog nooit jackfruit gegeten. Het wordt wel gesuggereerd in plaats van vlees in gerechten, maar als ik me goed herinner bevat het te weinig eiwit. Ok, daarom kan het nog wel lekker zijn.
    Op dit moment buikpijn dus helemaal geen zin in iets.. maar wel je eetweek gelezen hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het gaat mij hier ook niet om het eiwit maar puur om de textuur, benieuwd wat voor een soort gerecht ik krijg.

      Verwijderen
    2. Niet op mijn bord maar wel op mijn servet voor me op tafel; rijkelijk gevulde sesamzaad stokbroodjes. Gisteren op een avond van een ggz instelling, naastengroep voor naasten van mensen met psychische kwetsbaarheid. Er wordt doorgaans een 'rijke' broodjesmaaltijd aangeboden, vaak kant en klaar vers bestelde broodjes, maar vorige keer waren het stukken kleinbrood met los beleg, iets soberder. Nu weer belegd stokbrood, met avocado, komkommer, mayo en worteljulienne, en met tofukerrie spread. En voor de anderen nog meer beleg maar daar heb ik me niet in verdiept. Nee, dat waren geen boterhammen met tevredenheid:-) Wel heel pittig gepeperd, kreeg ze ook niet op. Maar we mochten volop meenemen voor thuis,

      Verwijderen
    3. Klinkt als erg goed verzorgd en lekker.

      Verwijderen
    4. Ja. we krijgen daar echt op het hart gedrukt dat goed zorgen voor jezelf, vooral als je zorgen hebt over je naaste, heel belangrijk is. Ik woon alleen, dus voor mij belangrijk om dit regelmatig te horen van mensen die in een vergelijkbare situatie zitten.

      Verwijderen
  2. jackfruit heb ik 2x gegeten, eenmaal bij een sauna als salade met jackfruit in kleine gebakken blokjes eroverheen en een keer zelf gemaakt met pindasaus. het is beetje smakeloos en de textuur vezelig en sommige stukken zijn hard, sommige zacht. dat was wel genoeg als test, ik hou het erbij.
    koken is wel een uitdaging voor me de komende weken, wil toch zoveel mogelijk zelf doen. vandaag gehaktballen uit de vriezer met bloemkool en aardappel voor h. ik maak voor mezelf een salade van augurk en sellerie uit pot bij en koude pindasaus uit tube.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha .... ik heb nu het vermoeden dat dat blik bij mij nog wel eens een jaartje of wat in de kast kan blijven staan! Het is saladeweer en dat is volgens mij wel te doen met een arm.

      Verwijderen
    2. Zijn dat van die hele jumbogrote potten gemengde salade op zuur, Lot? Van die potten waar we vroeger wel guppy's in hielden (tot ze zich zo uitgebreid voortgeplant hadden dat het niet meer ging? (Het schijnt nu ook niet meer te 'mogen' en wel terecht denk ik)

      Verwijderen
  3. Even gekeken of ik nog inspiratie bij je kon opdoen. Heb maar nasi met groenten en meegebakken ei door de rijst gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nasi is ook altijd een lekker en makkelijk gerecht, ook heerlijk om restjes te verwerken. Dat doe ik meestal met mijn noedels op vrijdag of zaterdag.

      Verwijderen