Ik probeer wat voorraad op te maken, uit de vriezer maar ook uit de kast. Blikjes die er al een hele poos staan, soms meer dan twee jaar, zoals een blik limabonen en een blik artisjokharten. Ooit gekocht met een bepaald gerecht in gedachte, maar toen toch niet gemaakt.
maandag 29 september
gepofte aardappel - ratatouille (vriezer) - feta - limabonen - spruitjes - broccoli - crispy chili olie - sla met komkommer
dinsdag 30 september
boerenomelet - volkorendesembrood - spruitjes en broccoli - sla met komkommer
woensdag 1 oktober
kikkererwtenspinaziecurry (vriezer) - zilvervliesrijst - bloemkool - gebakken paneer - ijsbergsla met komkommer
donderdag 2 oktober
gekaramelliseerde peen en uien (vriezer) - aardappels - kipworstjes - sla met komkommer
vrijdag 3 oktober
gewokte groenten - noedels - tempeh - pindakokossaus - zoetzure komkommer
zaterdag 4 oktober
pompoensoep - volkorenbrood met geitenkaas en vijgenchutney - spinaziesalade
zondag 5 oktober
crunchwrap met vegetarische balletjes, zelfgemaakte ketchup, augurk en sla - coleslaw - broccoli
Volgende week geen pasta en geen vlees op het menu, wel twee keer iets met rijst en ook twee keer peulvruchten.


Leuk met die foto's! Alleen is het mij niet duidelijk wat je rechts op het bord met de bloemkool hebt liggen. Is het gebakken halloumi of plakjes gerookte tofu?
BeantwoordenVerwijderenIk heb het in de lijst toegevoegd: het is paneer, een Indiase kaas.
VerwijderenVanmorgen 2 pakjes biefstukpunten Grieks gemarineerd uit de vriezer gehaald, komen vd verspil-me-niet bak vd Lidl voor 50 ct per pakje, ga ze stoven want met met weinige kiesjes krijg ik stevigere stukken niet goed gekauwd. Erbij een chinese kool van de afgeprijsde bak vd Jumbo ook 50 ct.
BeantwoordenVerwijderenHoop dat ze niet taai worden, biefstukpuntjes bevatten toch geen vet, lijkt me lastig om er mals stoofvlees van te maken. Chinese kool lust ik ook graag.
VerwijderenHet vlees was echt lekker zacht geworden, smaakte prima me de bloemkool. Heb nog een portie over die kan ik dan eten als H een stamppot heeft.
VerwijderenFijn, ja jij kan natuurlijk lekker en goed koken, had ik kunnen weten!
VerwijderenIk moet toch weer eens wat variatie in mijn eten aan gaan brengen. Inspirerend weer dat menu van jou.
BeantwoordenVerwijderenLeuk om te horen, dat is ook de reden dat ik het online zet, ter inspiratie. Vind zelf weekmenu's bij anderen daarom ook leuk om te lezen.
VerwijderenAltijd veel groenten bij jou, heel inspirerend want ik lust die graag. Leuk met de foto's erbij!
BeantwoordenVerwijderenLeuk om te lezen, dat is precies waarom ik mijn menu's online zet. Niet altijd met foto's want dat vind ik wat veel gedoe meestal.
VerwijderenGisteren de spaghettipompoen die ik had (gegeven paard, dus niet in de bek kijken) gekookt voor soep, draderig maar dat wist ik. Marokkaanse soepmix erbij en zo werd het nog een [pittige smakelijke soep. De oranje pompoen ligt er nog, eerst moeten er zgn. Japanse aardappels op. Van de tuin uit de buurt.
BeantwoordenVerwijderenIk heb zo'n pompoen ook wel eens op, vond er niet zoveel aan, maar in de soep kan je het natuurlijk prima pureren zodat je die sliertjes niet hebt. Wat leuk dat je Japanse aardappels hebt! Weet je al wat je ermee gaat doen?
VerwijderenIk ken het niet. Het schijnt radijsachtig te smaken. Wordt ook vergeleken met aardpeer
VerwijderenKlopt, maar ik vind de smaak verre van radijsachtig. Smaakt naar artisjok. Gebakken lekker maar ook als puree.
Verwijderenrecent heb ik ook decrispy chili olie ontdekt. Echt heerlijks spul!
BeantwoordenVerwijderenLekker hè?
Verwijderen