zondag 21 september 2025

op mijn bord in week 38 / 2025

Wat hebben we deze week gegeten? Allemaal lekkere maaltijden, veel groenten en veel variatie.


maandag 15 september

vegetarische lasagne - broccoli - gemengde sla


dinsdag 16 september

captain's dinner - gekookte aardappels - spruitjes - gemengde sla


woensdag 17 september

Surinaamse pindasoep met kip - zilvervliesrijst - zoetzure komkommer


donderdag 18 september

gebakken aardappels - witlofsalade met ei - broccoli


vrijdag 19 september

lasagne (van maandag) - gegrilde courgette - gemengde salade


zaterdag 20 september

gewokte groente - rijstnoedels - tempeh - pindasaus


zondag 21 september

börek - gevulde salade 


Er staat volgende week dinsdag een herfstig gerecht op het menu. Met rookworst, zin in!



6 opmerkingen:

  1. Geen idee wat we de komende week gaan eten. In ieder geval eet H op dinsdag Hutspot, dan ben ik pas laat thuis, ik denk dat ik nog een indisch vleesje in de vriezer heb en dat eet ik dan met noodles.
    Meestal doe ik eind van een week boodschappen maar met vakantie loopt het wat anders. Morgen maar eens weekmenu maken.
    We hebben wel lekkere salades uit Frankrijk meegenomen die we bij de lunch eten. Ik Salade de Museau en H salade Piemontaise. En plak persilé vind ik ook zo lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij eten ook hutspot, alleen is het bij ons geen stamppot maar maken we het 'los'. Uien en peen karamelliseren, en dan gekookte aardappels erbij. Zo'n salade is altijd lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hutspot maak ik 's winters ook wel een paar keer. Net als jij karameliseer ik ook de uien en voeg die pas toe als de aardappelen en wortels gaar zijn. De wortels karameliseren heb ik nog nooit geprobeerd, maar lijkt me wel de moeite waard ook eens te doen. Ik kook de aardappels en wortels als regel in (groente)bouillon. Dat kooknat vang ik op en gebruik het, indien nodig, om de hutspot wat smeuïg te maken. Melk of room gebruik ik daarvoor nooit, want er zit in dat kookvocht zoveel smaak en ik vind dat melk de smaak vervlakt.
      Tot slot nog wat krokant gebakken spekjes erover strooien en je hebt een heerlijk maal (vind ik). En een speklapje, gemarineerd in iets rum of cognac met vijfkruidenpoeder erover maakt het helemaal compleet.

      Verwijderen
    2. Jouw recept klinkt ook heerlijk, ik vond hutspot als kind al een lekkere stamppot, waarschijnlijk vanwege de wortels, die lekker zoet zijn. Wij eten het altijd met rookworst. Zo eten we andijviestamppot bijna altijd met een bal gehakt. Oh...wat een heerlijk speklapje is dat!

      Verwijderen
  3. maak je de borek zelf of koop je die kant en klaar?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier in de stad in een Turkse bakker die de allerallerlekkerste börek maakt, die koop ik dus. Net als de gözleme. Ook niet te evenaren zo lekker. Ik maak heel veel eten zelf, maar voor dit soort dingen maak ik een uitzondering.

      Verwijderen