dinsdag 6 juni 2023

nog even blogpauze

Alles is goed, er is geen reden tot ongerustheid. Ik neem alleen nog even pauze van het bloggen. De zomervakantie begint over een maand, voor mij is deze periode hectisch. Ik vind deze laatste weken, samen met de eerste weken van het schooljaar, de leukste tijd. De hectiek hoort daarbij.

Er moet een boel gebeuren om af te ronden. Er zijn nog examens in het mbo, er zijn toetsweken en rapportvergaderingen. We hebben kennismakingsgesprekken met nieuwe studenten. Ik maak handelingsplannen voor nieuwe studenten met een begeleidingsvraag/hulpvraag. Ik ruim op en zet klaar. Ik maak mijn lesplan voor volgend jaar, maak de jaarkalender in orde, organiseer overlegmomenten in de digitale agenda's en controleer de inschrijvingen en organiseer de exitgesprekken. Dan zijn er nog bijeenkomsten bij diverse andere partijen en ook hebben we straks zelf nog een week met afsluitingen zoals een diploma-uitreiking en een personeelsdag.

Genoeg te doen dus en als er tijd over is ga ik natuurlijk sporten en pak ik een boek. 

Vandaag hebben we een vakantiehuis geboekt, we waren (door omstandigheden) wat laat begonnen met zoeken maar het het is gelukt. Hierover later meer.

Tot snel, misschien nog deze maand, maar in ieder geval weer vanaf 1 juli!

27 opmerkingen:

  1. Dag Niekje,
    Meid, wat heb je het druk.
    Wat zal je je verheugen op jullie vakantie!
    Veel plezier
    Groeten
    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Loes, het leek even of we geen geschikt huisje konden vinden, maar nu het gelukt is verheugen we ons er enorm op!

      Verwijderen
  2. Heel begrijpelijk! Druk, maar leuk druk, begrijp ik. En alvast veel plezier op jullie vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Judy! We zijn pas de laatste week juli weg, voor die tijd ben ik weer in beeld.

      Verwijderen
  3. Fijn,dat je dit even schrijft. Het is gelukkig geen ziekte

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt Izerina, niets aan de hand, maar het komt er weer even niet van.

      Verwijderen
  4. Ik.miste je al! Maar natuurlijk is dit een mega drukke periodes in het onderwijs....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Mrs H. het voelt ook wel raar, eerst bijna dagelijks een blog en dan ineens wekenlang niets, maar het lukte gewoon niet om al mijn concepten af te maken. Dat hoop ik binnenkort wel weer te doen!

      Verwijderen
  5. Ach dit is toch ook een blogje en halverwege juni een update over het huisje dan kom je de maand al door.
    Na de ervaring met het huisje waarin we nu zitten ben ik me meer bewust van de criteria die het de volgende keer aan moet voldoen voor ons. Een zeer ongelukkige trap, keuken beneden, huiskamer boven en te koud om buiten te eten. Maar de locatie is geweldig dat maakte 99% van de rest goed.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Lot, precies! Lukte me ook niet om jou nog te mailen, hoop dat je een paar fijne dagen hebt gehad ondanks het huisje. Wij zijn in de loop der jaren enorm kieskeurig geworden en dan is het vinden van een geschikte vakantiewoning last minute ook niet makkelijk. Volgend jaar gaan we gewoon weer in februari beginnen met zoeken!

      Verwijderen
    2. Ja we hebben het als totaal heel fijn gehad en nu weer veilig thuis en dat is ook fijn. Wanneer onze volgende keer zal zijn heb ik geen idee van, ligt aan veel dingen. Eind september zijn we 25 jaar samen, en dat vind ik wel iets om te vieren, dus dan misschien.

      Verwijderen
    3. Gelukkig maar Lot! Ik vind weg zijn leuk en dan thuiskomen nóg leuker 😉. 25 Jaar samen zou ik ook vieren, leuk hoor! Wij zijn dat trouwens ook al snel, in 2025. Maar eerst zijn we nog 12,5 jaar getrouwd in april 2024.

      Verwijderen
  6. Doe jij het maar rustig aan wat het bloggen betreft. Geniet van de laatste schoolweken en dan weer een heerlijk vakantie vooruitzicht. We zien je hier graag weer verschijnen :))

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zien we je snel genoeg weer. Sterkte met de hectiek, maar geniet er ook van.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat klinkt inderdaad heel druk allemaal!
    Tussendoor proberen wel even op adem te komen hè!
    Bloggen komt wel weer.
    Ria

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ria, ik houd werk en privé goed in balans, dat heb ik na twee burnouts uiteindelijk toch geleerd. Tot snel!

      Verwijderen
  9. Ik lees je altijd graag! Fijn van de update en heerlijk vooruitzicht vakantie! Ed gaat zondag naar het VK voor 2 1/2 week met tent. Ben wel benieuwd hoe 'de vlag erbij hangt' en of het daar ook allemaal (veel) duurder is geworden. Succes met de laatste loodjes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heb erg veel zin in de vakantie. Ed zal merken dat door Brexit, Corona én oorlog in Oekraïne het VK duurder is geworden en is veranderd. Ook daar veel zaken failliet gegaan tijdens corona dus in sommige steden veel leegstand in de winkelstraten. En meer armoede, vooral bij ouderen met slechts een staatspensioen. Het was er al niet al te best voor de mensen met de laagste inkomens of een uitkering, en dat is er niet beter op geworden. Ik heb het zelf nog niet gezien maar lees het regelmatig in the Guardian en hoor het op het nieuws van de BBC.

      Verwijderen
  10. Wat is het toch wonderlijk hoe het eind van het schooljaar zo'n culminatie van drukte is. Ik herinner me dat nog maar al te goed toen mijn kinderen nog op de basisschool en middelbare school zaten. Alsof je nog even over de clinch wordt gejaagd, zodat je tenminste echt aan vakantie toe bent ; )

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicole, ja er is altijd een piek en de vakantie komt dan inderdaad als geroepen!

      Verwijderen
    2. Hi Nicole, het is trouwens over de kling jagen, niet clinch. Je kan wel in de clinch liggen met iemand, maar dat is dan weer iets anders.

      Verwijderen
  11. Kan me de hectiek wel voorstellen. Succes daar! Fijn dat de vakantie geregeld is. Lekker iets om naar uit te kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Nicky, hectisch maar niet vervelend druk, nieuwe studenten die voor kennismakingsbijeenkomsten naar school komen, anderen die hun diploma krijgen, heel leuk allemaal!

      Verwijderen
  12. Dat klinkt als een rumoerige periode. Heel veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Zo simpel is dan geluk, het onderwijs is iedere dag anders, dat maakt het zo leuk. Nu weer druk, maar de laatste week ook nog veel gezelligheid en dan héél lang vakantie!!

      Verwijderen