maandag 9 juni 2025

op mijn bord in week 23 / 2025

De meteorologische zomer is begonnen maar om nu meteen iedere dag salades te eten, nee, daar is het nog geen weer voor. Wat aten we dan wel?


maandag 2 juni

volkorenpasta met gestoofde sla en erwtjes (afgemaakt met crème fraiche en munt) - groene sla met tomaat


dinsdag 3 juni

captains dinner - broccoli - groene sla met komkommer


woensdag 4 juni

maaltijdsalade - börek 


donderdag 5 juni

volkorenpita met falafel - gemende sla


vrijdag 6 juni

rijstnoedels - gewokte groente - tempehstukjes - pindakokosdressing


zaterdag 7 juni

zoete aardappel - tonijnmaissalade - broccoli - spinaziesla met tomaat en komkommer


zondag 8 juni

goody bowl met: granen, geroosterde tomaat (vriezer). feta, avocado, mais, komkommer, olijven, spinazie, ijsbergsla - broccoli - yoghurtmuntdressing - naanbroodje


Ik zie dat de temperaturen de komende dagen stijgen en dat het behoorlijk warm wordt. Daar heb ik al rekening mee gehouden bij het plannen van het weekmenu en de boodschappen. 





14 opmerkingen:

  1. Ja leuk donderdag als het warm is mag ik in het ziekenhuis liggen. en benieuwd wat ik er deze keer te eten krijg. Vond het vorige keer niet erg smakelijk, maar deels lag dat aan mij. Anderen vonden de witte rijst met een soort chicken-tonight erg lekker. Ik vond het vooral erg glibberig, net als de spinazie die ik kreeg bij een "omelette" die meer op leren lap leek en net zo stug en taai was. Had weinig trek gelukkig, wel veel dorst en en beneden een blikje cola uit een automaat gaan halen, dat was heerlijk. Nu zorg ik ervoor dat er in de koelkast thuis wat klaarligt wat H mee kan nemen als hij op bezoek komt.
    Vandaag maak ik als snack bij het weekend wijntje voor het eten bladerdeeg flapjes, gevuld met vervelaat en geraspte kaas. Nogal zware hap en daarom een hele lichte maaltijd erna, roerei en gerookte zalm, vinden we een hele makkelijke en smakelijk hapje na een dag waarop we bv een zwaardere lunch hebben gehad

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gelukkig merk je in het ziekenhuis weinig van het weer buiten en de temperatuur. Je hebt bovendien wel wat anders aan je hoofd dan. Ziekenhuiseten is nooit lekker als je zelf een goede kok bent en dat ben jij natuurlijk. Maar goed, als je weer thuis bent kan je de schade inhalen en H. neemt ook wat lekkers voor je mee. Lekkere dingen dit weekend, het roerei vind ik ook lekker maar dan met tomaat ipv zalm.

      Verwijderen
  2. Ja! het wordt weer mooi weer! Zin in!

    De data kloppen overigens niet, het is in jouw verslag 2 keer 5 juni.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vorige week 'je' tomaten uit de oven gemaakt en er een hartige taart mee gemaakt met gorgonzola en kwark. Was lekker. Vanavond witloffrittata met geitenkaas, rode peper en gebakken aardappels. Morgen gaat E. 11 of 12 dagen naar Frankrijk en inmiddels is het huis een soort van ontploft. Lekker veel dingen eten die E. minder kan waarderen zoals shakshuka.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die tomaten zijn ook lekker op een dikke snee geroosterd brood met wat feta erover. De witloffrittata lijkt mee ook erg lekker. Grappig toeval, T. gaat zondag een week naar Frankrijk. Shakshuka, lekker, kan ik ook wel weer eens maken.

      Verwijderen
  4. Ooooo ik zie borek, absolute top met witte kaas rrr. Verleden tijd want veel te vet voor mij maar wel lekker divers jouw eten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En deze börek komt van de beste Turkse baklava- en börekbakker in de regio, zo heerlijk knapperig van buiten en zacht van binnen. Ik zal het er verder niet inwrijven hoe lekker het is! Wij deelden er eentje, want het is inderdaad een behoorlijk vette hap.

      Verwijderen
    2. Oh, dat klinkt heel erg lekker. Al je maaltijden trouwens.

      Verwijderen
    3. Dank je! En meestal makkelijk te maken na een werkdag.

      Verwijderen
    4. Wij eten vaak een borat stick (grapje) als snackje tussendoor. Ik vind ze helemaal niet vet, juist licht en naar wens vega of vegan. Man eet er rustig twee met kip. Heerlijk. Krijg er zin an! Een halve past net achter de holle kies.
      Marijke

      Verwijderen
    5. Deze börek was zo groot als een soepbord en heel dik en goed gevuld, het deeg glom en in een hete gietijzeren koekenpan opgepiept... was behoorlijk vet en voor ons tweetjes genoeg. Borat... geweldige kerel! 🤣

      Verwijderen
    6. Bij ons zijn ze zo groot als een Vietnamese loempia (ook niet verkeerd)

      Verwijderen
    7. Daar zou ik er dan ook wel twee van eten.

      Verwijderen