maandag 23 juni 2025

op mijn bord in week 25 / 2025

Zoals ik vorige week al schreef ben ik deze week alleen. Dat is terug te zien in mijn eetoverzicht, ik eet dan alle dagen anders dan wanneer we samen eten.


maandag 16 juni

volkorenpita met falafel, spitkool, tomaat, ui en knoflooksaus - broccoli - sla met komkommer


dinsdag 17 juni

Thaise groene curry met bloemkool, Chinese kool en taugé - jasmijnrijst - gekookt ei - komkommer


woensdag 18 juni




volkorentoast - roerei met tomaat, sjalot en feta - spitskoolsalade - broccoli - groene sla met komkommer


donderdag 19 juni




'Griekse' bowl: granen met mais en doperwtjes, gebakken zoete aardappelreepjes, tomaat, feta, gestoomde broccoli en rettich, gegrilde courgette,  korianderpita, dressing van yoghurt, creme fraiche en verse oregano


vrijdag 20 juni

gewokte groente - rijstnoedels -tempeh - pindakokosdressing - atjar


zaterdag 21 juni




speltbol met makreel  - salade met spinazie, tomaat, komkommer en geroosterde courgette


zondag 22 juni

kikkererwtenspinaziecurry - bloemkool - gebakken paneer - naanbrood


In week 26 eten we weer samen. Ik heb al een en ander voorbereid in het weekend, zoals een Turkse rodelinzensoep. Daarbij eten we een gözleme, die kocht ik bij de Turkse bakker en bak ik nog even op zodat het een knapperige warme gevulde pannenkoek is.






12 opmerkingen:

  1. Je hebt weer lekker afwisselend en veelzijdig gegeten! Ik was (en ben) alleen. Ik eet altijd wel anders, meer als E. er niet is, meer salades en vaker brood met iets lekkers. Ook shakshuka komt vaker op mijn bord in allerlei varianten. Fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, waren allemaal heel erg smakelijke maaltijden. Shakshuka ga ik ook weer eens maken. Jij ook fijne week Ilona!

      Verwijderen
  2. Van de week was het warm, had volop komkommer en meloen ingekocht, maar het viel mij wel mee dit weekeind met de warmte. Bananen stonden me tegen, heb ze in het vriesvak gelegd. Meloenen nog niet aangeroerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Van overrijpe bevroren bananen kan je heel lekker softijs maken. Hoef je niets meer bij te doen, goed pureren en dan weer invriezen. Beetje zacht laten worden als je het gaat eten. Kan natuurlijk ook met toevoegingen zoals cacao of hazelnootpasta of ander fruit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed idee misschien want een van de meloenen bleek onrijp, die kan ik nog niet eten. Was echt niet lekker, taai... Dat had ik natuurlijk eerder moeten onderzoeken door erop te kloppen en te drukken zoals ik mensen in de winkel zo vaak zie doen (maar ik wil niet horen bij/lijken op die mensen die in producten knijpen, en ze dan onvoorzichtig terug mikken in de bak). Enfin, in papier gewikkeld, schiltransplantatie toegepast door de meloen weer af te dekken met de schil. Kijken of dat nog gaat lukken, ik heb niet veel kans maar wie weet.. Met de tweede meloen wacht ik echt nog even. Die versaanbiedingen van de super voor meer personen zijn voor mij vaak niet geschikt. Dus dan maar de banaansuggestie van jou met bramen en aardbeien uit eigen tuin er door heen geprakt.

      Verwijderen
    2. Bij een meloen is kloppen en drukken niet zo effectief volgens mij, ruiken zegt meer over de rijpheid.

      Verwijderen
    3. Fingers crossed maar het lijkt erop dat mijn transplantatietruc werkt. Er staat nl op internet dat een eenmaal aangesneden onrijpe meloen niet meer kan rijpen.. maar ik had alleen een heel klein schijfje gesneden en heb de schil er dus weer opgelegd, in dubbel papier verpakt en nu ligt ie te rijpen. Af en toe check ik. De andere is nog intact maar voelt en ruikt ook onrijp. Vomar heeft deze meloenen in de aanbieding deze weken.

      Verwijderen
    4. Ik zie overal meloenen in de aanbieding, ook op de markt worden ze zowat weggegeven, het is nu het seizoen, net als voor nectarines, perziken, kersen ... overal goedkoop nu.

      Verwijderen
  4. Oe dat ziet er allemaal lekker uit, courgette rooster had ik nog niet aan gedacht. Ik ga eens kijken of dat werkt met onze oven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Liesbeth, dat kan in iedere oven. Blokjes husselen met een beetje olie en wat peper en zout (en eventueel andere kruiden/specerijen) en dan op 200 graden in de oven. Tussendoor omscheppen.

      Verwijderen
  5. Dat ziet er allemaal supergezond uit!

    BeantwoordenVerwijderen