maandag 21 juli 2025

9 van 50 - vandaag op mijn bord

We hebben vandaag allebei wat anders gegeten. Ik had zin in pasta met ratatouille. De ratatouille kwam uit de vriezer. T. heeft gisteren macaroni gemaakt. Macaroni zoals je alleen in Nederland op je bord krijgt. Met smac en met gehakt. En wat prei, tomaten en een uitje. Wat er verder ingaat weet ik eigenlijk niet. 

Mijn vader (of was het mijn moeder?) maakte ook macaroni. Nooit met smac, wel met gehakt. En ook hiervan weet ik niet meer wat er verder nog in ging behalve prei, tomaat en ui. Zeker geen knoflook, dat was in mijn jonge jaren nog niet zo in zwang. Toen ik puber was kwam het wel in huis en was het onderdeel van sommige gerechten zoals chili con carne. Maar we aten nooit op zondagavond knoflook, want op maandagavond ging mijn moeder bridgen. En uit je mond stinken, nee, dat kon natuurlijk niet.

Wij eten nu regelmatig knoflook. Ook door mijn ratatouille zitten knoflooktenen. Ze zijn zo lang mee geroosterd dat ze boterzacht zijn. Je kan ze uitsmeren op een boterham, is erg lekker weet ik. Ik wrijf ze fijn in mijn ratatouille en roer de pasta erdoor. Nog een handje rucola en wat vers geraspte Parmezaanse kaas en dan is mijn eenvoudige bordje pasta een feestmaal geworden.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten