maandag 27 januari
witlof met ham en kaassaus - gekookte aardappels - sla met komkommer
dinsdag 28 januari
gebakken skrei (winterkabeljauw) - worteltjes en erwtjes - aardappelpuree
woensdag 29 januari
soto ajam (Indonesiche kippensoep) - rijst - gekookt ei
donderdag 30 januari
gepofte aardappel met tonijn, mais, olijven, augurk en gefrituurde uitjes - gemengde salade
vrijdag 31 januari
noedels - gewokte groente - tempeh - pindasaus
zaterdag 1 februari
volkorenpita met kikkererwtenshoarma - broccoli - spinaziesla met komkommer
zondag 2 februari
bowl met oa: falafel - broccoli - tomaat - granen - komkommer - ui - peen - mais - pittige dressing
De vriezerlade met maaltijden is nu voor de helft leeg. Volgende week gaat er weer een deel op en dan kunnen we weer verse voorraden aanleggen. Ik maak binnenkort, ik denk in de voorjaarsvakantie, weer een pan gehaktballen want die zijn al een tijdje op.
Afgelopen week heb ik ook stuk of 15 gehaktballen gemaakt en ook soepballetjes, dat gaat in een moeite door op zo'n dag. Daarna 8 grote uien gefruit en die liggen ook in de vriezer, makkelijk als je weinig tijd hebt of geen zin een vers uitje schoon te maken en te fruiten.
BeantwoordenVerwijderenVandaag lamsnek gestoofd, nog 3 plakken over voor later gebruik.
En komende week rendang van verzamelde stukken rundvlees dat allemaal in aanbieding of met korting gekocht is, als dat voldoende is verwerkt ik dat en ligt het in porties klaar
Allemaal heerlijk Lot, en fijn als het in de vriezer op voorraad is!
VerwijderenEen mooie variatie! Dat lukt mij niet als alleenstaande. Ik eet in een week toch wel vaak een aantal keren hetzelfde. Dan kook ik voor 2 of 3 keer.
BeantwoordenVerwijderenIk zou dat ook niet erg vinden. Wij maken wel vaak grotere porties maar we hebben ook een grote vrieskast om voorraad op te slaan.
VerwijderenZoals jij je vriezer leeg eet,kijk ik de voorraad potten en blikken na,wat op moet. Izerina
BeantwoordenVerwijderenDat doen wij in mindere mate Izerina, nooit heel veel potten en blikken die lang blijven staan.
VerwijderenAfgelopen weekeind soepje gemaakt van geprakte doperwten en tofu met een harissamengsel. Was lekker en licht. Eigenlijk wilde ik er nog geroosterde verkruimelde nori in doen, maar niet gedaan.
BeantwoordenVerwijderenDat klinkt heerlijk Ine!
VerwijderenHet klinkt weer heerlijk allemaal. En lekker afwisselend ook. Ik laat me altijd graag inspireren door je blog. Dus morgen eten we witlof met kaassaus uit de oven. Dat is direct een goed moment om alle kaasresten op te maken. Erbij puree van aardappelen en aardpeer.
BeantwoordenVerwijderenNoodles eten we vaker in de zomer dan in de winter, maar wil ik binnenkort toch een keer weer op tafel zetten.
Ik verzamel ook stukjes kaas die 'over' zijn in de vriezer zodat ik ze op een later moment in de kaassaus kan doen. Noedels lust ik het hele jaar door, de groente die ik erin verwerk verschillen iedere keer, maar vast onderdeel is tauge. Eet smakelijk alvast!
Verwijderen