zondag 2 februari 2025

op mijn bord in week 5 / 2025


Deze eetweek gebakken vis gegeten, dat was lang geleden. 


maandag 27 januari

witlof met ham en kaassaus - gekookte aardappels - sla met komkommer


dinsdag 28 januari

gebakken skrei (winterkabeljauw) - worteltjes en erwtjes - aardappelpuree


woensdag 29 januari

soto ajam (Indonesiche kippensoep) - rijst - gekookt ei


donderdag 30 januari

gepofte aardappel met tonijn, mais, olijven, augurk en gefrituurde uitjes  - gemengde salade


vrijdag 31 januari 

noedels - gewokte groente - tempeh - pindasaus


zaterdag 1 februari

volkorenpita met kikkererwtenshoarma - broccoli - spinaziesla met komkommer


zondag 2 februari

bowl met oa: falafel - broccoli - tomaat - granen - komkommer - ui - peen - mais - pittige dressing


De vriezerlade met maaltijden is nu voor de helft leeg. Volgende week gaat er weer een deel op en dan kunnen we weer verse voorraden aanleggen. Ik maak binnenkort, ik denk in de voorjaarsvakantie, weer een pan gehaktballen want die zijn al een tijdje op.


10 opmerkingen:

  1. Afgelopen week heb ik ook stuk of 15 gehaktballen gemaakt en ook soepballetjes, dat gaat in een moeite door op zo'n dag. Daarna 8 grote uien gefruit en die liggen ook in de vriezer, makkelijk als je weinig tijd hebt of geen zin een vers uitje schoon te maken en te fruiten.
    Vandaag lamsnek gestoofd, nog 3 plakken over voor later gebruik.
    En komende week rendang van verzamelde stukken rundvlees dat allemaal in aanbieding of met korting gekocht is, als dat voldoende is verwerkt ik dat en ligt het in porties klaar

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Allemaal heerlijk Lot, en fijn als het in de vriezer op voorraad is!

      Verwijderen
  2. Een mooie variatie! Dat lukt mij niet als alleenstaande. Ik eet in een week toch wel vaak een aantal keren hetzelfde. Dan kook ik voor 2 of 3 keer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zou dat ook niet erg vinden. Wij maken wel vaak grotere porties maar we hebben ook een grote vrieskast om voorraad op te slaan.

      Verwijderen
  3. Zoals jij je vriezer leeg eet,kijk ik de voorraad potten en blikken na,wat op moet. Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat doen wij in mindere mate Izerina, nooit heel veel potten en blikken die lang blijven staan.

      Verwijderen
  4. Afgelopen weekeind soepje gemaakt van geprakte doperwten en tofu met een harissamengsel. Was lekker en licht. Eigenlijk wilde ik er nog geroosterde verkruimelde nori in doen, maar niet gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het klinkt weer heerlijk allemaal. En lekker afwisselend ook. Ik laat me altijd graag inspireren door je blog. Dus morgen eten we witlof met kaassaus uit de oven. Dat is direct een goed moment om alle kaasresten op te maken. Erbij puree van aardappelen en aardpeer.
    Noodles eten we vaker in de zomer dan in de winter, maar wil ik binnenkort toch een keer weer op tafel zetten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik verzamel ook stukjes kaas die 'over' zijn in de vriezer zodat ik ze op een later moment in de kaassaus kan doen. Noedels lust ik het hele jaar door, de groente die ik erin verwerk verschillen iedere keer, maar vast onderdeel is tauge. Eet smakelijk alvast!

      Verwijderen