Spinazie en spruitjes met korting gekocht dus die stonden deze week op het menu. En natuurlijk aten we nog meer lekkers!
maandag 3 februari
volkorenpita met kikkererwten, feta, tomaat, olijven, uit, peterselie, munt en yoghurtknoflooksaus - coleslaw - geroosterde courgette
dinsdag 4 februari
volkorenpasta met spinazie en champignonroomsaus - sla
woensdag 5 februari
gebakken aardappels - witlofsla met ei
donderdag 6 februari
gewokte spruitjes en taugé - zilvervliesrijst - zoetzuur
vrijdag 7 februari
volkorenpita met oa kikkererwten en feta - salade - broccoli
zaterdag 8 februari
uit eten: vooraf: tomatensoep - hoofdgerecht: molé met geroosterde koningszwammen, biet, paksoi en maxi tacochips - frietjes
zondag 9 februari
crunchwrap met dezelfde soort vulling als maandag - broccoli en spruitjes - sla
Volgende week voor de laatste keer deze winter zuurkool, dat eten we meestal maar twee keer per jaar. Ik heb de ovenschotel vandaag al gemaakt dus die hoef ik dinsdag alleen maar in de oven te zetten.
Het ziet er weer heerlijk uit allemaal!
BeantwoordenVerwijderenIk ben erg benieuwd naar de mole. Het recept in je link heb ik gelezen, maar ik kan me geen voorstelling maken van de smaak. Dat gebeurt me zelden! Het is pittig, zoet ik denk ook heel vol en krachtig door de noten, maar het geheel? Zou je dat eens kunnen omschrijven?
Fijn dat het etentje gezellig was. Soms best spannend of het dan klinkt met 'nieuwe' mensen!
Hoi Nienke, ik kende het alleen van naam en was nieuwsgierig dus koos ik voor de mole. Het is pittig en zoet en verder best lastig te omschrijven. Ik denk dat jouw idee wel klopt. Textuur van hummus. Lekker maar niet iets om thuis te maken. Hummus is dan ook lekker en een stuk sneller en makkelijker. Ben wel fan van bonen en wil nog steeds eens 'refried black beans' maken.
VerwijderenEr zit ook choco in? Mij is het te zoet en te zwaar, maar er zullen best mensen zijn die het erg graag eten. Jij at het met tacochips dus? Mijn dochter is nu fan van de Mexicaanse keuken sinds ze in Mexico is geweest afgelopen december. Komt natuurlijk vanwege herinneringen aan de zon daar..
VerwijderenHi Ina, ik heb een stuk of vijftien recepten gelezen en allemaal zijn ze anders. Sommige met en sommige zonder chocolade. Zwaar is het in ieder geval niet en zoet is het ook niet. Ik zou het niet snel nog eens bestellen. De tacochips (3 ) waren megagroot, zag er leuk uit en ik heb er eentje op. Ook nog wat frietjes gegeten. Ben niet bijzonder gesteld op de Mexicaanse keuken maar ben er ook niet heel bekend mee. Sinds zaterdag weet ik dus ook wat mole is!
VerwijderenTis wel een leuke site waar je naar verwijst. Vond dit: https://deliciousmagazine.nl/foodnieuws/populairste-gerechten-in-nederland-move-over-avgtje/ Mijn favoriet is nr. 4, ben soepfan.
BeantwoordenVerwijderenEen van de sites waar ik wekelijks een kijkje neem. Ja, leuk.. ik las het artikel in de Volkskrant.
VerwijderenHier groot liefhebber kookprogramma Jeroen Meus die ik al jaren met veel plezier volg en toen ik bij jou over móle las herinnerde ik mij meteen dat het in zijn Tv serie ‘De mosterd van Meus’ tijdens zijn bezoek aan Mexico aan de orde kwam.Door de pittige specerijen in de saus kan ik het niet verdragen maar wie weet ga ik het eens voor mijn man maken.Zo ga ik deze week ook een zuurkool ovenschotel voor hem maken en ik eet dan iets wat er van vorige dag overbleef.En stukje pure chocolade 80% doe ik al jaren bij draadjesvlees wat ik langzaam gaar in de oven.
BeantwoordenVerwijderenGer
Hoi Ger, ik kijk het programma ook en volg de website met recepten. Het is een heel lange lijst aan ingrediënten, leuk dat je het een keer gaat maken, benieuwd hoe je man het vindt. Pure chocolade - een klein stukje - is ook lekker in de chili con (of sin) carne.
VerwijderenMijn reactie is kennelijk niet doorgekomen. Mexicaans hou ik niet zo van, de pittigheid ervan komt van andere ingredienten dan die van oosterse keukens waarvan ik wel erg hou.
BeantwoordenVerwijderenEn paprika kan ik niet goed tegen. En de combinaties vind ik niet zo lekker, die harde nacho's en andere omhulsels, vroeger al niet en nu kan ik nog minder goed kauwen 😁
Hoi Lot, mijn email op mijn laptop werkt niet meer, wel op mijn telefoon, maar dan heb ik daar jouw reactie over het hoofd gezien. Mexicaans is ook niet mijn favoriet, ook vanwege de pittigheid die ik niet zo lekker vind, net als jij vind ik Oosters eten wel goed te doen.
VerwijderenIk kan niet tegen kokosmelk, moet ervan opboeren. Heb ik ook een keer in de trein terug gehad, gelukkig zaten er weinig mensen in die trein:-) En kokosmelk, dat zit doorgaans in veel curries. Wel jammer want die zijn vaak lekker en plantaardig. Kokosdrink ga ik er eens voor in de plaats proberen, misschien gaat dat veel beter.
VerwijderenIk vind kokosmelk en kokoscreme niet perse lekker, het moet niet overheersen in curries. Ingredienten kokosdrink van het biologische AH huismerk: water, 8% kokosmelk, 3% rijst, maïsvezel, calcium, stabilisator (guarpitmeel [E412], gellangom [E418], xanthaangom [E415]), zeezout, natuurlijk aroma, vitaminen (D, B12).
VerwijderenWaarvan toegevoegde suikers 0.00g per 100 milliliter en waarvan toegevoegd zout 0.13g per 100 milliliter
Maw: nauwelijks kokos en vooral veel water!
Ik weet het.. maar soms moet je wat als je niet alles verdraagt. Heel klein beetje geraspte kokos kan misschien wel. Had die avond voordat ik in de trein zat pompoensoep met kokosmelk erin gehad, en blijkbaar was dat niet weinig.
Verwijderen