zondag 9 februari 2025

op mijn bord in week 6 / 2025

Spinazie en spruitjes met korting gekocht dus die stonden deze week op het menu. En natuurlijk aten we nog meer lekkers!


maandag 3 februari

volkorenpita met kikkererwten, feta, tomaat, olijven, uit, peterselie, munt en yoghurtknoflooksaus - coleslaw - geroosterde courgette


dinsdag 4 februari

volkorenpasta met spinazie en champignonroomsaus - sla


woensdag 5 februari

gebakken aardappels - witlofsla met ei 


donderdag 6 februari

gewokte spruitjes en taugé - zilvervliesrijst - zoetzuur


vrijdag 7 februari

volkorenpita met oa kikkererwten en feta - salade - broccoli


zaterdag 8 februari

uit eten:  vooraf: tomatensoep - hoofdgerecht: molĂ© met geroosterde koningszwammen, biet, paksoi en maxi tacochips - frietjes


zondag 9 februari

crunchwrap met dezelfde soort vulling als maandag - broccoli en spruitjes - sla


Volgende week voor de laatste keer deze winter zuurkool, dat eten we meestal maar twee keer per jaar. Ik heb de ovenschotel vandaag al gemaakt dus die hoef ik dinsdag alleen maar in de oven te zetten. 


6 opmerkingen:

  1. Het ziet er weer heerlijk uit allemaal!
    Ik ben erg benieuwd naar de mole. Het recept in je link heb ik gelezen, maar ik kan me geen voorstelling maken van de smaak. Dat gebeurt me zelden! Het is pittig, zoet ik denk ook heel vol en krachtig door de noten, maar het geheel? Zou je dat eens kunnen omschrijven?

    Fijn dat het etentje gezellig was. Soms best spannend of het dan klinkt met 'nieuwe' mensen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nienke, ik kende het alleen van naam en was nieuwsgierig dus koos ik voor de mole. Het is pittig en zoet en verder best lastig te omschrijven. Ik denk dat jouw idee wel klopt. Textuur van hummus. Lekker maar niet iets om thuis te maken. Hummus is dan ook lekker en een stuk sneller en makkelijker. Ben wel fan van bonen en wil nog steeds eens 'refried black beans' maken.

      Verwijderen
    2. Er zit ook choco in? Mij is het te zoet en te zwaar, maar er zullen best mensen zijn die het erg graag eten. Jij at het met tacochips dus? Mijn dochter is nu fan van de Mexicaanse keuken sinds ze in Mexico is geweest afgelopen december. Komt natuurlijk vanwege herinneringen aan de zon daar..

      Verwijderen
    3. Hi Ina, ik heb een stuk of vijftien recepten gelezen en allemaal zijn ze anders. Sommige met en sommige zonder chocolade. Zwaar is het in ieder geval niet en zoet is het ook niet. Ik zou het niet snel nog eens bestellen. De tacochips (3 ) waren megagroot, zag er leuk uit en ik heb er eentje op. Ook nog wat frietjes gegeten. Ben niet bijzonder gesteld op de Mexicaanse keuken maar ben er ook niet heel bekend mee. Sinds zaterdag weet ik dus ook wat mole is!

      Verwijderen
  2. Tis wel een leuke site waar je naar verwijst. Vond dit: https://deliciousmagazine.nl/foodnieuws/populairste-gerechten-in-nederland-move-over-avgtje/ Mijn favoriet is nr. 4, ben soepfan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een van de sites waar ik wekelijks een kijkje neem. Ja, leuk.. ik las het artikel in de Volkskrant.

      Verwijderen