maandag 26 juli 2021

het wil maar niet lukken

Vorige week had ik een lunchafspraak buiten de deur. Hiervoor moest ik al vrij vroeg de deur uit waardoor ik niet eerst naar de sportschool kon gaan.  Heerlijk gegeten en een ontzettende gezellige tijd gehad met een hele goede vriend.  Maar eenmaal thuis kwam als eerste de bewegingsdrang, dus hup naar de sportschool. En toen had ik na het avondeten een eetbui, geen hele grote, maar wel weer veel vla, yoghurt, chocolade, fudge en drop gegeten. En dat komt alleen maar omdat de dag niet volgens mijn vaste patronen is verlopen.  Vervolgens slecht geslapen en weer liggen draaien woelen en piekeren. 

Na die beroerde nacht moest ik na het ontbijt meteen mijn vaste rondje op de sportschool gaan doen ter compensatie. Dat ik dat niet moet doen weet ik, maar de angst om aan te komen en mijn bewegingsdrang zijn té groot. Als ik dan terugkom van de sportschool voel ik me altijd een stuk beter, en voelt het aan alsof ik weer met een schone lei begin.

Ik ben erg blij dat we vrijdag naar Normandië op vakantie gaan. Dat betekent 10 dagen geen sportschool, 10 dagen minder rigide met mijn eetregels bezig zijn, 10 dagen de boel de boel laten en lekker met T. mooie plekken bezoeken, picknicken, lummelen, relaxen en even de zinnen verzetten.

Wat me thuis niet goed afgaat lukt in de vakantie voor een groot gedeelte wel. Ik heb dan zo weinig controle en het lijkt wel alsof ik mijn eet-en gedragspatroon ook even vakantie geef! Na iedere vakantie neem ik me voor om niet meteen weer alles te doen zoals voor de vakantie, maar tot op heden is me dat nog niet gelukt. Misschien deze keer wel?

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten