zondag 5 mei 2024

op mijn bord - week 18 / 2024

De eetweek liep verliep volgens de planning.  Dit is wat we aten:


maandag 29 april

preisoep - pompoenpitbroodje geitenkaas - sla met komkommer en tomaat


dinsdag 30 april

groentestoofje met stukjes rookworst - aardappelpuree - sla met komkommer

Ik wilde een laatste stukje rookworst uit de vriezer opmaken. Deze maaltijd was daar geschikt voor. En het weer ook, het leek wel herfst!  


woensdag 1 mei

tjaptjoy met kip - zilvervliesrijst - zoetzure komkommers

T. maakt heerlijke tjapjoy, veel lekkerder dan van de Chinees. Hij doet er altijd een biologisch kippendijtje door, dat is voor ons genoeg vlees in zo'n maaltijd.


donderdag 2 mei

gebakken aardappels - gemengde salade met oa tomaat, komkommer, augurk, gekookt ei


vrijdag 3 mei

crunchwrap met kikkererwten, olijven, tomaten, gekarameliseerde uien en knoflooksaus - broccoli - sla met komkommer


zaterdag 4 mei

wokgerecht met noedels, tempeh en pindasaus


zondag 5 mei

champignons op toast - broccoli -  gemengde salade met radijs, augurk, tomaat en komkommer


Vandaag heeft T. een bakplaat rataouille gemaakt. Een deel staat in de koelkast voor morgen, dat eten we met pasta. De rest is de vriezer in gegaan. Volgende week eten we ook weer iets met ei en een keer peulvruchten.





8 opmerkingen:

  1. Heeft T hieraan ook genoeg, het is allemaal zeer gezond en lekker maar het klinkt niet zo voedzaam allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, T. eet op de dag zelf veel meer dan ik, zo heeft hij vandaag geluncht met een patatje en een kroket van de patatzaak, nam hij als vieruurtje nog een kop soep, was zijn ontbijt een roerei met spek en brood en at hij om elf uur nog een koffiebroodje. En volgens mij heeft hij ook nog chips op. Dit is overigens geen standaard eetdag voor hem, maar voor het weekend is het wel vrij normaal. Ik eet nog steeds volgens mij zelfopgelegde regels en eet dus ook mijn kwark, yoghurt, lunchsalade met avocado, ontbijt, brood met pindakaas, noten, fruit en vla en wat te snoepen tussendoor.

      Verwijderen
    2. En T neemt misschien ook een ander dessert (dan vla of yoghurt) en nog een hap bij of na de avondthee (dan fudge, kwark en fruit)? Groet, Ine

      Verwijderen
    3. Hi Ine, we eten 's avonds bij het avondeten hetzelfde, verder eten we niet hetzelfde, zelfs niet als we op vakantie zijn. Dus ja, ook andere snacks en snoep. T. eet bijvoorbeeld graag drop, ik niet.

      Verwijderen
    4. Ja, there 's is no accounting for tastes.Ik hou wel van grapefruits, witte en rode (en geen suiker erop, hoor). En als ik die heb gegeten vind ik sinaasappels of mandarijen toch zoet! Heb mijn kinderen geprobeerd om rode grapefruit te leren eten. Leuk geprobeerd. Nee, ze gruwen ervan! Groet, Ine (of was het: at?)

      Verwijderen
    5. For is goed 😊. Grapefruit eet ik ook graag, meestal koop ik er eentje op de markt en daar doe ik dan twee of drie dagen mee. Gaat door mijn fruitsla die ik 's avonds altijd eet.

      Verwijderen
  2. Lekker dan. Nu heb ik zin in sla met komkommer. En laat ik dat nou net niet in huis hebben.

    BeantwoordenVerwijderen