zondag 12 mei 2024

op mijn bord - week 19 / 2024


Een week met lekkere en gezonde maaltijden. We hebben niets 'nieuws' gegeten, alle gerechten zijn al eerder voorbij gekomen. Alles weer zelfgemaakt zonder pakjes en zakjes, behalve het pitabrood en de naan.


maandag 6 mei

volkorenpasta met ratatouille - broccoli - sla met komkommer en radijs


dinsdag 7 mei

linzenstoof met chorizo - aardappelknolselderijpuree - broccoli - sla met komkommer


woensdag 8 mei

foe yong hai - Surinaamse rijst - gewokte Chinese kool met taugé - zoetzure komkommers


donderdag 9 mei

volkorenpita Sabich - broccoli - tomatenfetasalade - groene sla met komkommer - hummus


vrijdag 10 mei

wokgerecht met noedels - tempeh - pindasaus


zaterdag 11 mei

cruchwrap met kikkererwten, tomaat en gekarameliseerde uien - coleslaw - broccoli - groente sla


zondag 12 mei

goodie bowl: seitancurry - broccoli - komkommer - sla - tomaten - naan


Morgen eten we voor de laatste keer dit jaar asperges. Ze waren bij diverse supermarkten nog in de aanbieding. Op de dag dat ik kook eten we iets uit de vriezer en de overige dagen staat T. achter het fornuis.






6 opmerkingen:

  1. Lekker en vol variatie zoals altijd bij jullie, maar waarom geen asperges meer, officieel zijn ze er tot Sint Jan. Ik maakte gisteren klassieke asperges als Moederdagsetentje voor mijn moeder met botersaus, en ei en deze week een lasagne met asperges. Kocht zaterdag 3 pakken geschilde asperges voor 0,25 per stuk in de 'Verspil mij niet bak van de Lidl', eigenlijk tot 11 mei maar waren gisteren nog prima.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen Ilona, niet omdat ze er niet zouden zijn, maar twee keer asperges, op klassieke wijze zoals jullie ze ook eten, vind ik genoeg. Misschien nog op een andere manier bijvoorbeeld in een pastagratin of quiche, dat lijkt me ook lekker. De verspilmenietasperges bij Lidl zagen er gisteren niet zo mooi uit, bruinig.

      Verwijderen
  2. Ik blijf de variatie in menu knap vinden. Zoon wisselt tussen 3 gerechten en 4 groentetjes af (en ik vaak ook).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Rianne, we hebben een groot repertoire aan maaltijden en omdat ik dagelijks vele foodblogs lees/Insta-food-accounts volg komen er steeds nieuwe dingen voorbij die als inspiratie dienen. Daarnaast vinden we allebei koken leuk en lekker eten belangrijk. Mijn man zou wel iedere dag spaghetti bolognese kunnen eten hoor, maar ik vind variatie fijn 😊.

      Verwijderen
  3. Poeh. Het klinkt lekker allemaal. Maar ik heb zo'n hekel aan koken...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is jammer Nicky, ik vind het juist leuk, zeker wanneer ik voldoende tijd heb. Maar ik kan ook binnen 20 min iets lekkers in elkaar flansen.... en dat geeft ook wel voldoening als ik dan aan tafel zit.

      Verwijderen