Op de eerste dag van deze week eten we nog samen, de rest van de week eet ik alleen.
maandag 28 april
snijbonen - ossobucco (laatste portie uit de vriezer) - roseval aardappels - salade
dinsdag 29 april
kikkererwtencurry met spinazie - bloemkool - naanbrood - ijsbergsla met komkommer
woensdag 30 april
paprika gevuld met rijst en feta - broccoli - bloemkool - sla
donderdag 1 mei
crunchwrap met ei, aubergine, augurk, tomaat, rodekool en hummus - bloemkool - spinaziesla met komkommer
vrijdag 2 mei
rijstnoedels - groenten - tempeh - pindasaus
zaterdag 3 mei
gepofte zoete aardappel met tonijn, mais, augurk, olijven en sjalotje, aangemaakt met mayonaise - broccoli - Romaine sla met komkommer
zondag 4 mei
omdat ik nog wat gegrilde aubergine en hummus over had heb ik hetzelfde als donderdag gegeten
Nog een vrije dag op 5 mei en dan vanaf dinsdag weer naar school. Het weekmenu staat al klaar, ik heb het zo gepland dat ik niet zoveel hoef te doen, T. mag koken.
Je had al geschreven dat je bloemkool had gekocht, en die heb je goed gebruikt. Is ie nu op? Ik heb ook nog bladeren en stronken ervan in het vriesvak, zal ze eens zwemles in de soep gaan geven.
BeantwoordenVerwijderenIk doe twee weken met een bloemkool, die van vrijdag ben ik gisteren aan begonnen dus die is voorlopig nog niet op.
VerwijderenIk ga deze week ook een bloemkool kopen, die is in de aanbieding bij AH. Bloemkool vind ik echt heerlijk, maar ik koop hem nu nog niet, ik heb nog veel te veel groenten liggen die op moeten.
VerwijderenIk eet het zowel rauw als gekookt. Rauw door mijn lunchsalade en gekookt 's avonds. Ik eet heel erg veel groente, hier ook altijd heel veel in huis. We hebben een 0 graden la in de koelkast, daarin blijft alles heel lang goed, dat is echt fijn.
VerwijderenEen lekkere eetweek zo te zien! Het was hier balanceren tussen gezond en feestelijk. De tienerzonen hadden vakantie en dat werd gevierd! En met logees en gasten in huis zorg je dan toch voor wat extra lekkers. Maar fruit, rauwkost en groente gingen er ook goed in. En tosties van volkorenbrood smaken net zo lekker. Vanaf morgen terug naar normaal. Want de frisdrank en chips groeien ook hier niet aan de bomen. Wat wél goed groeit is de rabarber, daar heb ik van de week de eerste stengels van geoogst, gekookt en gegeten. Hmmmm!
VerwijderenLekker hoor rabarber, vooral in combinatie met vanillevla of in een vanillecake of taart met custard. En ja met kinderen en visite vier je Pasen natuurlijk wel met wat meer lekkere dingen.
VerwijderenIk was vergeten mijn naam te vermelden bij mijn reactie over logees en rabarber. Bij deze alsnog.
BeantwoordenVerwijderenIk had deze reactie nog niet gelezen. Ik vermoedde al dat jij het was om 23.27 uur.😉
VerwijderenIn een TGTG box kreeg ik seitan in stukjes met verschillende smaken, het is een fabriek die dat maakt, ook salades en hummus. De seitan ga ik vandaag eens proberen even opbakken en over de witlof, selderij, komkommer salade
BeantwoordenVerwijderenSeitan eet ik ook heel soms, bij Spirit, een vegetarisch restaurant in Rotterdam. maar heb het nog nooit zelf (klaar)gemaakt.
VerwijderenHet was gekruid, ik denk de smaak teriyaki en ik hoefde het alleen even in wat olie te bakken, was lekker. Ik had 3 bakken in verschillende smaken maar er stonden geen stickers op de bakjes dus weet niet wat de anderen zijn, ik kan 2x wat bakken bij een lunchsalade
Verwijderendat klinkt wel lekker.
VerwijderenIk vind seitan erg lekker, lekker pittig, vroeger was het alleen in potten te koop en erg duur. Nu kun je het ook zelf maken, gluten bestellen en aan de slag. Maar dat heb ik nog nooit gedaan tot nu toe.
VerwijderenHet is toch net als tofu en tempeh vrij neutraal van smaak? Pas na marinade of in saus wordt smaak toegevoegd. Ik heb het ook nog nooit zelf gemaakt, denk ook niet dat ik dat snel zal doen.
VerwijderenIk ken het dus uit die potten en dan was er tamari of shoyu toegevoegd en niet weinig ook. Maar dat vond ik dus wel lekker. Het is een van de redenen waarom het Voedingscentrum tot voor kort (weet niet of ze dat inmiddels herzien hebben) seitan niet in de Schijf van Vijf had staan: het zoutgehalte. Of het ook zo zout is als je het zelf maakt, weet ik dus niet. En jij @Niekje ook niet, neem ik dus aan?
VerwijderenMisschien kan het in een wrap of op een panne(n)koek, denk ik nu. Gekke combi maar waarom niet?
VerwijderenHet kan als vlees klaargemaakt worden, in stoofschotels of gebakken of gewokt. Ik eet soms de seitan van Spirit. Het is niet zout als je het zelf maakt. Je hebt namelijk alleen tarwegluten nodig en je voegt zelf zout en smaakstoffen toe. Een vriendin heeft het wel eens gemaakt en toen kreeg ik ook wat in een potje, zonder smaak. In een wrap kan, zoals je ook stukjes gebakken kip in een wrap kan doen. Heb er net wat meer over gelezen, misschien toch maar eens zelf maken bedenk ik nu.
VerwijderenKrijg altijd ideeën van je blog maar maak nooit hetzelfde. Maak je je hummus zelf?
BeantwoordenVerwijderenJa, hummus maak ik met een grote pot kikkererwten (Turkse supermarkt) sesampasta, olijfolie, snuf zout, citroensap, gepofte knoflook (standaard in de koelkast per 10 bollen gemaakt) en beetje komijnpoeder. Wat over is vries ik in, laat het dan een beetje ontdooien als ik er wat van nodig heb en haal dan een paar schepjes eruit, rest weer terug in de vriezer.
VerwijderenHoe lang kan je die gepofte knoflook goed houden in de koelkast? Ik maak het ook weleens, maar dan 1 bol (die ik dan bij een ander gerecht in de oven zet).
VerwijderenIngepakt per bol in alufolie, dan in een plastic doos die goed afsluitbaar is (ook vanwege de sterke lucht) bewaren wij ze maanden, zeker een half jaar, in de koudste lade van de koelkast.
Verwijderen