maandag 14 april 2025

op mijn bord in week 15 / 2025


We starten de week met een pastagerecht. Ook eten we een keer iets met ei en staan er peulvruchten op het menu. Deze laatste proberen we in ieder geval wekelijks te eten. Zelf voeg ik ze vaak nog toe aan mijn lunch.


maandag 7 april

volkorenfusili - prei en erwtjes in roomsaus - sla met tomaat en komkommer


dinsdag 8 april

witlof met ham en kaassaus - gekookte aardappels - sla met komkommer


woensdag 9 april

chili sin carne - zilvervliesrijst - broccoli - sla


donderdag 10 april

boerenomelet - pompoenpitbroodje - gemengde salade


vrijdag 11 april

gewokte groente - rijstnoedels - tempeh - pindasaus


zaterdag 12 april

volkorenpita met makreel - coleslaw - broccoli - tomatensalade


Morgen eten we asperges, die zijn al in huis. Verder een makkelijke eetweek, zeker voor mij, want ik hoef alleen maar op donderdag voor het eten te zorgen. 


10 opmerkingen:

  1. Veel vertrouwde menu's per dag dus, maar dat is ook prima.
    Vroeg me vanochtend af of iemand de panpizza uit de jaren 70/80 nog kent. Moet daar vaak aan denken als mensen een bezorgpizza bestellen. Je maakt zoiets zo makkelijk zelf. De originele uit die tijden was met brood: https://www.lekkerensimpel.com/panpizza/ (hier komt er al mozzarella bij).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een panpizza haalt het natuurlijk niet bij een goede houtovenpizza, maar als snelle maaltijd is het een prima optie. Net als een pantosti, pita, quesadilla of 'mijn' crunchwrap.

      Verwijderen
    2. Nee de panpizza vind ik ook niet echt op een pizza lijken, net als het recept met een doorgesneden turks brood. Ik ga eigenlijk altijd liever voor de originele zoals ze het in het land maken waar het "uitgevonden" is. En beleg als shoarma of aan naam Hawai met ananas komt er bij mij ook niet in.
      Ik heb altijd wel een paar basispizza's in de diepvries, die eet ik als partner stamppot eet. En beleg dan met wat past en in de vriezer ligt zoals cervelaat en olijven

      Verwijderen
    3. Zo wordt een diepvriespizza toch wat lekkerder. Er zijn nu trouwens echt heel goede diepvriespizza's: Crosta & Mollica... bijna zo goed als in een goede pizzazaak en beter dan bijv Domino's pizza. Verkrijgbaar bij AH.

      Verwijderen
  2. Nou ok, ik was wat kort door de bocht met mijn vergelijking en eigenlijk bedoelde ik ook niet om te vergelijken. Het was meer de herinnering aan die reclame van de jaren 70, toen het woord 'pizza' heel langzaamaan wat bekendheid kreeg in NL. Mijn ouders waren helemaal niet van de culinaire nieuwlichterij en op de adressen waar ik toen verbleef, was er ook geen pizza. Toch heb ik als tiener die panpizza wel gemaakt, voor mezelf.
    En 'gewone' pizza's zijn voor mij te groot en te veel. Zo'n bescheiden hapje past beter bij me.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ken de reclame niet. Wij aten thuis voor het eerst pizza toen mijn vader dat maakte van brooddeeg op een grote bakplaat in de oven. Daarvoor ook wel eens een diepvriespizza geloof ik.

      Verwijderen
    2. https://www.youtube.com/watch?v=gdKSuYBGdcY Deze. Maar hij dook ook op in tijdschriften. Stereotypering over onhandige mannen in de keuken, ja dat wel

      Verwijderen
    3. Oh ja, nu ik het zie weet ik het weer.

      Verwijderen
  3. Volkorenpita's kende ik nog niet, ga ik zeker onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik koop ze bij Jumbo, maar weet dat AH ze ook heeft. Het zijn grote, 5 in een pak. Die kleinere zijn er niet in de volkorenuitvoering.

      Verwijderen