maandag 28 april 2025

op mijn bord in week 17 / 2025

Geen speciale gerechten met Pasen, maar wel iets met ei. Verder een week die niet helemaal volgens planning verliep maar waarin we weer lekker hebben gegeten.


Tweede paasdag maandag 21 april 

uienquiche - gemengde salade - broccoli


dinsdag 22 april

skrei (vriezer) - worteltjes en erwtjes - aardappelpuree - sla


woensdag 23 april

kikkererwtencurry (vriezer) - spinazie - zelfgemaakte naan  (met komijn en nigellazaadjes) - groene sla met tomaat


donderdag 24 april

crunchwrap met falafel, rodekoolsnippers en pittige olijven - spinaziesla met rode biet en komkommer - broccoli


vrijdag 25 april

noedels - groente - tempeh - pindasaus



zaterdag 26 april

zoete aardappel met cottage cheese Griekse stijl - broccoli - spinaziesla met komkommer



zondag 27 april

salade Niçoise - volkorenbol


Vanaf dinsdag ben ik een paar dagen alleen, ik heb nog niet bedacht wat ik zal eten maar ik heb al wel wat ideeën. 

12 opmerkingen:

  1. ik heb gisteren een pot spinazie van Hak teruggebracht. Gekregen van iemand. Ik las dat er een terughaalactie was, net als met boerenkool. Mogelijke rubberdeeltjes erin. De code op het deksel klopte niet helemaal met wat er online stond, maar kreeg toch het bedrag terug. Viel me mee. Koop zelf eigenlijk nooit groente in potten, in elk geval geen HAK

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgens mij moet de code hetzelfde zijn, anders is er niets mee aan de hand. Soms is groente uit blik of pot wel handig, tomaten(blokjes) en mais bijvoorbeeld.

      Verwijderen
    2. Dacht ik ook, dus ging er al vanuit dat het niet zou lukken. Wel dus, en na de bitchy doktersassistente van afgelopen donderdag was dit een meevaller waar ik wel een beetje vrolijk van werd.

      Verwijderen
    3. Heb wat last van stijve spieren dus probeer nu oxaalrijke groenten te mijden. Dat het teruggebracht kon worden was nu dus een meevaller.

      Verwijderen
    4. Maar het voordeel van groenten in pot of blik is toch dat het lang houdbaar is, kon je het niet bewaren tot je weer wel oxaalrijke groente eet? Waar kan ik informatie vinden over oxaalrijke groenten en stijve spieren, ik ben niet bekend met deze combinatie.

      Verwijderen
  2. In het weekend eten we wat snacks en wijn voor het eten. Op zondag maak ik vaak bladerdeeg hapjes. Van een blaadje 4 snacks, deze keer met plakje cervelaat en restje harde geitenkaas in plakjes erop en dichtvouwen en in de AF. Is best machtige hap, dus het "diner' kan licht zijn. Deze keer elk 50 gr gerookte zalm en roerei van samen 4 eieren. Die combinatie vinden we erg lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Skrei moest ik googelen. Maar ik ben dan ook geen visliefhebster. Groetjes Nicky

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik lust ook niet alle vis, bijna geen eigenlijk, maar dit vind ik wel lekker.

      Verwijderen
  4. Ik moest nigella en skrei googelen, komijn en vis dus weer wat geleerd! Ik heb van de week komijn in een potje meegenomen (komijnenkaas mmm is van het menu) en heb het vanavond op hummus op een boterham.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nigellazaadjes smaken echt heel anders dan de gewone komijn die wij in onze kaas hebben. Ik vind de 'normale' komijnzaadjes ook erg lekker in veel gerechten.

      Verwijderen