donderdag 11 augustus 2022

klaar ermee

Soms heb je dat ineens, dan ben je helemaal klaar met iets of iemand. Dan heb je er genoeg van. Je kan het niet meer zien of horen of eten of wat dan ook. Dat was niet altijd zo en in het begin liep je er misschien zelfs mee weg. Kon je het duizend keer horen, zien of eten zonder dat het ging vervelen. En dan ineens, pats boem, heb je het gehad. Je stopt  met kijken, luisteren of eten van hetgeen waar je eerst zo dol op was. Makkelijk toch?

Maar wat te doen als je helemaal klaar bent met jezelf? Met je getob en gepieker. Met je gezeur en gezever. Met je bla bla bla.  Dan is het toch ietsjes moeilijker om ermee te stoppen. Je kan jezelf niet thuislaten als je pad gaat en je kan jezelf niet uitzetten als je even geen zin meer hebt in jezelf. 

Natuurlijk kan je wel wat dingen doen om minder klaar met jezelf te zijn, jezelf nog wel lief en leuk te vinden en jezelf even wat rust te gunnen. En dat is wat er nu met mij aan de hand is en wat ik nu ga doen.

Ik heb nog ruim een week vakantie en in die week wil ik nog wat leuke dingen doen die in al maanden geleden heb afgesproken. Een oud-collega in Zierikzee opzoeken, dat doe ik iedere zomervakantie en staat ook nu in de agenda. Naar de kapper voor een  'klaar voor het nieuwe schooljaar' knipbeurt. En zo nog wat afspraken. 

Ben ik potjandorie nu al aan het piekeren over de lunch in Zierikzee! Die oud-collega weet precies wat ik wel en niet eet en houdt daar rekening mee. Toch lastig voor mij want het is buiten mijn controle en dus buiten mijn comfort zone. 

Van de weeromstuit had ik gisteravond een eetbui, ik had heel veel trek in ijs en dat heb ik dan ook genomen. Met advocaat. Toen ook nog een boel  blokken fudge, chocolade, aardbeienkwark en vanillevla. Oh ja, en ook nog een flinke portie Maltesers. Opstaan en weer doorgaan dus, maar ik heb even geen zin om weer opnieuw te gaan tellen. 

Zo'n telvrije periode beviel me wel, bovendien is het nu nog vakantie en dus rommelig en wil ik even helemaal niet obsessief en krampachtig bezig zijn met mijn eetstoornis. Beetje leven en laten leven, beetje nemen zoals het komt en dan zie ik na de vakantie wel verder.

Oh ja... die twee kilo (!!!) die ik ben aangekomen de afgelopen periode zitten me enorm in de weg. Daarover een aparte blog dit weekend.

Enne.. ik ben dan wel even klaar met mezelf, maar niet met het bloggen hoor, dus daar ga ik lekker mee door!

16 opmerkingen:

 1. Wij zijn ook niet klaar met jou hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toen ik stopte met roken ging het ook paar keer mis.
  Uiteindelijk toch gelukt en het lukt jou ook.
  Fijne vakantie verder.
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat had ik met roken ook, dit moet dan ook een keer lukken. Dank!

   Verwijderen
 3. Als je geen eetstoornis hebt is het zo gemakkelijk om te zeggen: laat het los die lunch in Zierikzee. Eet waar je zin in hebt en ga gewoon genieten. Maar zo is het niet voor jou en dat is zo jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, maar als ik er eenmaal ben is er altijd weinig aan de hand, en dat is wat ik me nu maar blijf voorhouden.

   Verwijderen
 4. Jammer dat je brein geen ouderwets schoolbord is. En je de gedachten kunt uitwissen. Glimlach tegen jezelf als je naar Zierikzee gaat,want je neemt haar mee

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, kon dat maar, of gewoon die harde schijf terug naar fabrieksinstellingen! Ik ga glimlachen Izerina!

   Verwijderen
 5. Die 2 kilo zou je juist vast moeten houden;)
  En of je nu wel of niet telt dat maakt voor ons lezers niet uit. Het is jouw blog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt gelijk, en dat weet ik ook, maar er is een strijd losgebarsten in mijn hoofd. Daarover staat morgenavond mijn blog online. Dank je, ik ga denk ik weer beginnen als school ook begint.

   Verwijderen
 6. Zo herkenbaar, dat tegenaan hikken.
  Het heeft geen zin, maar ja, maak dat de hik maar wijs.

  Veel plezier in Zierikzee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha!! Ik ga met plezier naar Zierikzee komende week en het eten zal ook wel lukken, dat gaat eigenlijk altijd goed bij haar! Dank je!

   Verwijderen
 7. Ja dat hoop ik, dat je geniet in Zierikzee! We hebben allemaal wel eens een hekel aan onszelf, ik tenminste wel. Dan moet ik mezelf weer ernstig toespreken. Of glimlachen... :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kijk er nu ook naar uit want de oud-collega is inmiddels een goede vriendin geworden en ik zie haar graag! Ik heb mezelf ook weer even toegesproken en teruggefloten van zelfmedelij en klojogevoel. Dat soort momenten duren gelukkig niet lang bij mij!

   Verwijderen
 8. Ik hoop dat je een lekker laatste vakantieweekje hebt gehad. En dan weer vol goede moed vooruit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 't Was heerlijk en ik ga maandag weer met plezier beginnen, ik heb er weer zin in en dat is altijd een goed teken vind ik. Dan heb ik voldoende vakantie gehad en kennelijk vind ik mijn werk ook nog steeds leuk!

   Verwijderen