De laatste dag van het oude jaar en de eerste week van het nieuwe jaar in dit overzicht. Op Oudejaarsdag houden we het makkelijk. Er is nog bonensoep genoeg voor twee. Die gaat op.
zondag 31 december
bonensoep, zuurdesembrood met oude kaas, bakje rauwkostsalade
maandag 1 januari
kipdij in pittige ketjapsaus, jasmijnrijst, gewokte boontjes en tauge, zoetzure pittige komkommers en atjar
dinsdag 2 januari
snijbonen (waren in de aanbieding, maar komen van ver dus eigenlijk zou ik deze niet moeten kopen in december), aardappelknolselderijpuree, gehaktbal, komkommermayoslaatje
woensdag 3 januari
Thaise soep (zonder kip maar wel gemaakt met kippenbouillon uit de vriezer), zilvervliesrijst, gekookt ei, zoetzure pittige komkommers
donderdag 4 januari
gepofte aardappel met een vulling van tonijn en mais, spinaziesalade, broccoli
vrijdag 5 januari
volkorenpita met falafel, gevulde salade
zaterdag 6 januari
roerbakgerecht met noedels, omeletreepjes en pindasaus
zondag 7 januari
quiche met prei en spekjes, broccoli, salade
Vanaf nu staat mijn eetweek op zondagavond om 21.00 uur op mijn blog.
Oei, ik had ook snijbonen, vroeg me af of dat wel kon nu - maar keek niet echt naar het land van herkomst...
BeantwoordenVerwijderenHoi Mrs. B. meestal Spanje, maar ook van verder weg zoals Marokko. Ik eet ook sperziebonen, en Romaine sla en .. en... want om nu alleen maar knollen en kolen te eten vind ik ook weer zo wat.
VerwijderenDaar komen ze wel van de koude grond, in Nederland vaak niet, waardoor de milieubalans bijna altijd in het voordeel van de geïmporteerde variant uitvalt.
VerwijderenHoi Anoniem, dat maakt het dan wat minder erg dus, fijn om te weten.
VerwijderenLekker aan de soepen dus afgelopen week. Soep is ook een van mijn favorieten, al heb ik ook graag knabbelvoer als knäckebröd, winterwortel etc. Ja, vroeger waren er alleen maar kolen en knollen. Dat zou uit ecologisch opzicht ook beter zijn, ware het niet dat ik die zware groenten niet zo goed verdraag. Dat werd me pas goed duidelijk tijdens mijn 3 zwangerschappen, waarvan er bij 2 het laatste kwartaal in de winter viel, er waren toen alleen maar kolen en knollen. Mijn maag kon het echt niet hebben, ik kwam nog wel aan in gewicht, maar dat was van de baby zelf, haha. Want een week na de bevalling was ik al terug op het oude gewicht. Groet, Ine
BeantwoordenVerwijderenHi Ine, Ik vind knollen en kolen heerlijk, maar alleen dat zou wel wat saai worden. Ik eet graag soep als avondeten, met lekker brood erbij.
VerwijderenWij aten ook quiche met prei gisteren en ik bedacht,dat ik het vaker zou moeten maken
BeantwoordenVerwijderenHoi Anoniem, dat dacht ik ook want het was echt een heel lekkere quiche!
VerwijderenIk let eigenlijk de laatste tijd niet meer op het land van herkomst van groentes sinds ik grotendeels online mijn boodschappen doe. Maar ik ga er weer op letten. Goede tip.
BeantwoordenVerwijderenHoi Judy, zie reactie hierboven van Anoniem, het is dus best lastig om zeker te weten wat de meest duurzame variant is .
VerwijderenLekker, maakte je de aardappel knoselderij puree zelf? Ik maakte ooit knolselderij soep, dat was toch lekker. Veel lekkerder dan ik verwachtte.
BeantwoordenVerwijderenHoi Geri, ja wij maken bijna altijd alles zelf. Knolselderij is vrij sterk van smaak, maar als je 2/3 aardappels neemt en 1/3 knolselderij is het een lekkere puree. Soep is ook lekker, hebben wij ook wel gemaakt.
VerwijderenWat een lekker weekmenu!
BeantwoordenVerwijderenHoi grandma, ben ik helemaal met je eens 😉!
VerwijderenQuiche! Lekker! Dat maakte ik vaak toen ex nog bij mij woonde. Moet ik weer eens doen. En wat over is invriezen. Groetjes, Nicky
BeantwoordenVerwijderenKlopt Nicky, en zowel koud als warm (lauw) en opgepiept in de oven is het lekker.
Verwijderen