Snert, het was er echt weer voor deze week, temperaturen beneden 0, gevoelstemperaturen van - 10, schaatskoorts en de eerste marathons op natuurijs. Winter!
maandag 8 januari
vegetarische lasagne, broccoli, sla
dinsdag 9 januari
spruitjes, aardappelpuree, saucijs met gebakken uien, komkommermayoslaatje
woensdag 10 januari
gebakken aardappels, gepocheerd ei, rodekoolsla, broccoli
donderdag 11 januari
vegetarische erwtensoep, stevig bruin brood met casselerrib, tomatensalade
vrijdag 12 januari
lasagne (over van maandag), gevulde salade
zaterdag 13 januari
roerbakgerecht groente met noedels, seitanblokjes en pindasaus
zondag 14 januari
volkorenpita met zelfgemaakt kipshoarma, rodekoolsla (over dan woensdag) en geroosterde groente
Nom nom nom... wat hebben we weer gesmuld deze week. En dat gaan we volgende week gewoon weer doen! We beginnen met een lekkere pastaschotel op maandag. Die heb ik vandaag al gemaakt. Wat ik vandaag, en de rest van de week, nog meer heb gedaan lees je morgenavond in mijn weekoverzicht van week 2.
Ik bedenk kleuren er bij. Wat moet dat feestelijk zijn op je bord
BeantwoordenVerwijderenHoi Izerina, er wordt geadviseerd om zoveel mogelijk kleuren te eten, dan varieert je zo dat je genoeg vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Maar het staat natuurlijk ook leuker op je bord! Vanavond eten wij pastagratin met witlof, ziet er saai uit, maar ik gelukkig wel lekker.
VerwijderenVegetarische erwtensoep komt hier ook op het menu deze week.
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk Judy! En scheelt een boel bereidingstijd want je hoeft de karbonade en spek niet mee te laten garen. Ik vind het ook lekkerder, ondanks dat ik geen vegetariër ben.
VerwijderenMijn moeder deed dat met varkenspoot (en dan nog rookworst of spek), komt dat op hetzelfde neer als karbonade? Ik vond het er heel viezig uit zien, al die zwemmende flintertjes in de soep, maar je had niks te willen vroeger, he. Opeten die hap, want zij vroeger in de oorlog..blabla. Ik doe geen vlees in de soep. Ik houd meer van eenvoudige pure smaken, niet alles door elkaar, dan kan ik ook beter voelen wat me goed doet en wat ik goed verdraag. Maar dat is persoonlijk. Groet, Ine
VerwijderenNiet precies hetzelfde, maar ook met vet, dat is een belangrijk onderdeel voor de smaak én zorgt dat de soep als ie koud is in blokjes gesneden kan worden! Mijn erwtensoep is volledig vegetarisch en heel erg lekker, vlees is m.i. niet nodig voor een goede snert!
VerwijderenBrr ja die vettige soep vond ik maar niks herinner ik me. Toen ik de soep zonder vlees of worst ging maken, proefde ik veel meer de erwtensmaak en ook die van knolselderij. De dominante smaak van dat vette vlees was er ineens niet meer. Groet, Ine
VerwijderenMijn ervaring is dat hoe minder vlees ik eet, hoe minder ik het mis en de smaak vaak te sterk vind. Maar soms is het wel lekker, zo maken we een bonenschotel waar eerst wat stukjes chorizo worden meegebakken en na het stoven eruit gehaald.
VerwijderenIk heb ons menu van vorige week ook eens opgeschreven...
BeantwoordenVerwijderenZondag
Spinaziesoep, gekookte aardappelen met witloof in ham en kaassaus gegratineerd
Maandag
Spinaziesoep, Flammkuche met ui en bacon en sla/tomaten
Dinsdag
Tomatensoep, aardappelpuree, gebakken skrei, prei in roomsaus
Woensdag
Tomatensoep, spaghetti met verse gestoofde tomaten en burrata
Donderdag
Kervelsoep, groene curry van wokgroenten en kip, basmatirijst
Vrijdag
Uit eten: garnaalkroketjes, vispannetje met pommes duchesse
Zaterdag
Kervelsoep, frietjes met sla en tomaat-garnalen
Hoi Myriam, oh wat een lekkere gerechten allemaal! Op de garnalen na, want daar houd ik niet van, maar verder zou ik iedere dag bij je willen eten! Skrei, dat hebben we ook lang niet gegeten en nu is het er de tijd voor, heb ik ook wel weer eens zin in. De spaghetti klinkt ook heerlijk. Mmmm...je hebt me wat ideeën gegeven, dank je!
VerwijderenTypisch Frans-Belgische keuken. Wel redelijk calorierijk ... het moet maar zo lekker niet zijn.
VerwijderenDat is een goede keuken!
Verwijderenwat is iedereen lekker creatief met eten, zo leuk om te lezen
BeantwoordenVerwijderenJa, kan ik ook van genieten Grandma!
VerwijderenWat lekker allemaal weer. Behalve die snert dan ;-) Groetjes, Nicky
BeantwoordenVerwijderenHi Nicky, snap heel goed dat niet iedereen van erwtensoep houdt, het is stevig kost!
VerwijderenKlinkt allemaal heel goed! En het is wel echt weer voor erwtensoep!
BeantwoordenVerwijderenAlhoewel mijn oma dat het hele jaar door maakte. Iedere zondag soep eten bij oma en iedere zondag was er erwtensoep. :)
Dank je wel Aukje. Echt waar? Ik vind erwtensoep echt bij de winter horen, en dan niet te vaak, 2 keer meestal. Een keer vers en dan nog een keer uit de vriezer. 's Zomers maak ik wel doperwtensoep, met munt, maar dat lijkt natuurlijk in de verste verte niet op snert.
Verwijderen