zondag 14 januari 2024

op mijn bord - week 2 / 2024

Snert, het was er echt weer voor deze week, temperaturen beneden 0, gevoelstemperaturen van - 10, schaatskoorts en de eerste marathons op natuurijs. Winter!


maandag 8 januari

vegetarische lasagne, broccoli, sla


dinsdag 9 januari

spruitjes, aardappelpuree, saucijs met gebakken uien, komkommermayoslaatje


woensdag 10 januari

gebakken aardappels, gepocheerd ei, rodekoolsla, broccoli


donderdag 11 januari

vegetarische erwtensoep, stevig bruin brood met casselerrib, tomatensalade


vrijdag 12 januari

lasagne (over van maandag), gevulde salade


zaterdag 13 januari

roerbakgerecht groente met noedels, seitanblokjes en pindasaus 


zondag 14 januari

volkorenpita met zelfgemaakt kipshoarma, rodekoolsla (over dan woensdag) en geroosterde groente


Nom nom nom... wat hebben we weer gesmuld deze week. En dat gaan we volgende week gewoon weer doen! We beginnen met een lekkere pastaschotel op maandag. Die heb ik vandaag al gemaakt. Wat ik vandaag, en de rest van de week, nog meer heb gedaan lees je morgenavond in mijn weekoverzicht van week 2. 


18 opmerkingen:

  1. Ik bedenk kleuren er bij. Wat moet dat feestelijk zijn op je bord

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, er wordt geadviseerd om zoveel mogelijk kleuren te eten, dan varieert je zo dat je genoeg vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Maar het staat natuurlijk ook leuker op je bord! Vanavond eten wij pastagratin met witlof, ziet er saai uit, maar ik gelukkig wel lekker.

      Verwijderen
  2. Vegetarische erwtensoep komt hier ook op het menu deze week.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heerlijk Judy! En scheelt een boel bereidingstijd want je hoeft de karbonade en spek niet mee te laten garen. Ik vind het ook lekkerder, ondanks dat ik geen vegetariër ben.

      Verwijderen
    2. Mijn moeder deed dat met varkenspoot (en dan nog rookworst of spek), komt dat op hetzelfde neer als karbonade? Ik vond het er heel viezig uit zien, al die zwemmende flintertjes in de soep, maar je had niks te willen vroeger, he. Opeten die hap, want zij vroeger in de oorlog..blabla. Ik doe geen vlees in de soep. Ik houd meer van eenvoudige pure smaken, niet alles door elkaar, dan kan ik ook beter voelen wat me goed doet en wat ik goed verdraag. Maar dat is persoonlijk. Groet, Ine

      Verwijderen
    3. Niet precies hetzelfde, maar ook met vet, dat is een belangrijk onderdeel voor de smaak én zorgt dat de soep als ie koud is in blokjes gesneden kan worden! Mijn erwtensoep is volledig vegetarisch en heel erg lekker, vlees is m.i. niet nodig voor een goede snert!

      Verwijderen
    4. Brr ja die vettige soep vond ik maar niks herinner ik me. Toen ik de soep zonder vlees of worst ging maken, proefde ik veel meer de erwtensmaak en ook die van knolselderij. De dominante smaak van dat vette vlees was er ineens niet meer. Groet, Ine

      Verwijderen
    5. Mijn ervaring is dat hoe minder vlees ik eet, hoe minder ik het mis en de smaak vaak te sterk vind. Maar soms is het wel lekker, zo maken we een bonenschotel waar eerst wat stukjes chorizo worden meegebakken en na het stoven eruit gehaald.

      Verwijderen
  3. Ik heb ons menu van vorige week ook eens opgeschreven...

    Zondag
    Spinaziesoep, gekookte aardappelen met witloof in ham en kaassaus gegratineerd

    Maandag
    Spinaziesoep, Flammkuche met ui en bacon en sla/tomaten

    Dinsdag
    Tomatensoep, aardappelpuree, gebakken skrei, prei in roomsaus

    Woensdag
    Tomatensoep, spaghetti met verse gestoofde tomaten en burrata

    Donderdag
    Kervelsoep, groene curry van wokgroenten en kip, basmatirijst

    Vrijdag
    Uit eten: garnaalkroketjes, vispannetje met pommes duchesse

    Zaterdag
    Kervelsoep, frietjes met sla en tomaat-garnalen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Myriam, oh wat een lekkere gerechten allemaal! Op de garnalen na, want daar houd ik niet van, maar verder zou ik iedere dag bij je willen eten! Skrei, dat hebben we ook lang niet gegeten en nu is het er de tijd voor, heb ik ook wel weer eens zin in. De spaghetti klinkt ook heerlijk. Mmmm...je hebt me wat ideeën gegeven, dank je!

      Verwijderen
    2. Typisch Frans-Belgische keuken. Wel redelijk calorierijk ... het moet maar zo lekker niet zijn.

      Verwijderen
  4. wat is iedereen lekker creatief met eten, zo leuk om te lezen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat lekker allemaal weer. Behalve die snert dan ;-) Groetjes, Nicky

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Nicky, snap heel goed dat niet iedereen van erwtensoep houdt, het is stevig kost!

      Verwijderen
  6. Klinkt allemaal heel goed! En het is wel echt weer voor erwtensoep!
    Alhoewel mijn oma dat het hele jaar door maakte. Iedere zondag soep eten bij oma en iedere zondag was er erwtensoep. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Aukje. Echt waar? Ik vind erwtensoep echt bij de winter horen, en dan niet te vaak, 2 keer meestal. Een keer vers en dan nog een keer uit de vriezer. 's Zomers maak ik wel doperwtensoep, met munt, maar dat lijkt natuurlijk in de verste verte niet op snert.

      Verwijderen