maandag 8 januari 2024

zo was mijn week 1 / 2024

maandag 1 januari

Ik stond op mijn normale tijd op, we waren ook niet erg laat naar bed gegaan. Het vuurwerk knalde nog wel lang door, maar ik heb gewoon kunnen slapen. 

De eerste fietstocht van het jaar gemaakt. Er was een vrij stevige wind, kracht 4 met windstoten van 5 tot 6. Ik fiets altijd een ronde waarbij ik op de heenweg tegenwind heb zodat ik terug kan genieten van een windje in de rug. En dat was echt lekker. Twee keer een paar spetters onderweg, maar verder droog. Deed ruim 15 minuten langer over het traject dan normaal. Kwam verwaaid maar voldaan thuis. 

Toen koffie met een plak stol met spijs. Lebbis en Jansen (YouTube) oudejaarsvoorstelling gekeken, daarna ook nog Micha Wertheim. Na de lunch nog wat zitten lezen en einde van de middag een aflevering Oogappels gekeken. Lekker zo'n lui dagje.


dinsdag 2 januari

T. heeft een klus waar hij twee tot drie dagen mee zoet is, ik heb nog een paar dagen vrij van school met weinig plannen. Vandaag voornamelijk regen. Ik moest een boodschap doen dus in mijn regenpak gehesen en de boodschap gedaan. Verder thuis, twee planken van onze linnenkast/kledingkast schoongemaakt, opgeruimd, shirtjes weer netjes opgevouwen en wat ondergoed waarvan het elastiek niet meer elastisch was bij de poetsdoeken gegooid. 


woensdag 3 januari

Natuurlijk eerst sporten, daarna naar de bieb en naar de toko voor wat verse gember en citroengras, we eten vanavond Thaise soep. Na de lunch nog een afspraak met oud-collega/vriendin J. Kop koffie en bijkletsen in een leuk zaakje in de stad. J.is psycholoog maar doet daarnaast ook interessant vrijwilligerswerk. Er ligt in Rotterdam een groot cruiseschip waar nu asielzoekers worden opgevangen. Zij geeft daar Nederlandse taalles. Maar, en dat vind ik nu zo leuk, zij wil voor haar werk Turks leren spreken en krijgt nu een keer in de week Turkse les van een van deze asielzoekers. Daarnaast gaat ze ook nog eens per week bij een gezin in haar wijk voorlezen aan twee jonge kinderen waarvan de ouders (nog) geen Nederlands spreken. Mooi mens die J!

Ik heb alleen koffie genomen, daar zat een speculaasje bij. Ik was van plan om iets bij de koffie te nemen, een koffiebroodje of een muffin, maar omdat J. niets nam deed ik het ook niet. Stom stom stom! Ik moet het juist wél doen om de regels te breken en mezelf niet tekort te doen. Bovendien zit ik onder mijn gezonde BMI gewicht!


donderdag 4 januari

Dag verliep lekker rustig. Ik heb gesport, mijn schoenen bij de schoenmaker opgehaald en een boek teruggebracht naar de bieb. In de ochtend ook de bodem voor een quiche gemaakt en al blind gebakken. Toen belde T. dat hij niet thuis at en heb ik de bodem in de vriezer gedaan, maak ik zondag de quiche af en eten we die op zondagavond.

Na de lunch stofzuiger door het huis gehaald. Aflevering Oogappels gekeken, krant gelezen en avondeten voor mezelf gemaakt. Ook nog aan wat blogs gewerkt en zitten lezen. 


vrijdag 5 januari

De laatste vrije vrijdag voorlopig. Jammer dat het regent, maar ik ga toch naar buiten. Eerst naar de sportschool, na de koffie naar de markt.

Ik maak vast een grote pan Italiaanse tomatengroentesaus, een deel gaat de vriezer in, een deel bewaar ik in de koelkast, daar maak ik zondag lasagne mee, die staat dan weer klaar voor maandagavond.

Ik kijk de laatste aflevering Oogappels, moet een paar traantjes wegpinken wanneer de vader van Erik overlijdt. Wat speelt Ramsey Nasr die rol toch goed!

Ik heb geen eetbuidrang meer, maar besluit om na het eten ijs te nemen, omdat ik weet dat ik anders een dezer dagen voor de bijl ga. Ik wilde minder eetregels, dus moet ik ergens de boel doorbreken. IJs hoort bij zaterdag, maar deze week bij vrijdag. Dat is dus een overtreding, voelt heel gek, maar ook bevrijdend. En het leidt niet tot een eetbui.


zaterdag 6 januari

Na mijn vaste ochtendprogramma - sportschool, bed opmaken, Turkse super, Lidl en AH, lunch - pak ik de auto en rijd ik naar mijn vader. Mijn auto staat vrijwel het hele jaar stil, ik rijd nauwelijks. Af en toe moet dat natuurlijk wel, is goed voor de auto maar ook voor mijn rijvaardigheid. Mijn vader spreek ik vaak, hij is ook af en toe bij ons, maar ik ga niet vaak naar hem toe. Vond dat het wel weer tijd was voor een bezoekje, het is leuk om even bij te kletsen. 


zondag 7 januari

De laatste dag van de kerstvakantie. Ik heb morgen geen gewone schooldag, we starten op maandag met alle medewerkers met een gezellige dag: workshops, een lunch en een voorstelling cabaretier Peter Heerschop.

Zo'n dag is leuk, maar voor mij is dan de lunch iets waar ik het ingewikkeld vind. Soms is het een buffet met broodjes en salades, maar het kan ook een kartonnen doosje zijn met twee broodjes, wat lekkers en iets te drinken. Ik eet het liefst mijn eigen lunch dus die neem ik mee. 

Ik ben na het sporten de deur niet meer uit geweest. Heb in mijn kledingkast alvast wat items klaar gehangen voor komende week. De lasagne voor maandagavond gemaakt en 's middags samen met T. de laatste show van Dawn French gekeken. Daarna nog zitten lezen in een mooi boek van Elle van Rijn: terug naar Insulinde. De vakantiewekker uitgezet, de werkwekker aangezet en op tijd naar bed.




16 opmerkingen:

  1. Het is in elk geval een actieve ,afwisselende en leuke week die jij achter de rug hebt. Een week om met plezier en tevredenheid op terug te kijken.
    Ik lig in het Radboudumc voor behandeling en 'vierden' er vrijdag mijn verjaardag,verpleging had slingers opgehangen en kleurrijke posters met lieve wensen,ze bestelde ook nog een lekker taartje, zo aardig, heb ruime nieuwe 1pers. kamer met badkamer en mag hele dag bezoek ontvangen en daar had ik geen gebrek aan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen Ger, hartelijk gefeliciteerd! Geen leuke verjaardag, maar wel lief dat je door de verpleging in de watten bent gelegd en dat er veel visite was!
      Ondanks de regen in de tweede week heb ik het prima naar mijn zin gehad. Nu weer aan het werk, ook leuk! Veel sterkte daar in het ziekenhuis! x

      Verwijderen
  2. Misschien staat het er anders dan je bedoelt, maar in de voorlaatste zin van woensdag valt mij meteen het woord 'moet' op. Je *moet* toch niks, het staat toch niet in de wet? Dat ene pond zal geen wonderen voor je doen, je winterhanden of voeten gaan er niet van over en vet gaat toch altijd op een andere plek zitten dan waar je het wilt. En stel dat dat die BMI normen in de loop der jaren veranderen, heb je dan al die tijd zitten letten op iets wat weer achterhaald is? Ik moet nu denken aan al die cholesterol- en bloeddruknormen waar mensen zich heel druk over maken. Of hartslagmeters, fitbits etc. Maar ik ken het wel hoor, jezelf normen opleggen en dan streng zijn voor jezelf:-) En het is natuurlijk verstandig om jezelf in de gaten te houden en dat doe je ook!!
    Lieve groet en wees aardig voor jezelf, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar heb je een punt Ine, nee, ik moet inderdaad niets, maar ik weet dat ik me wat energieker voel wanneer ik wat meer weeg. Maar misschien is dat gevoel wel ontstaan doordat ik denk dat het zo niet goed is en zit het tussen mijn oren. Hoe dan ook, ik moet goed voor mezelf zorgen en inderdaad aardig zijn voor mezelf!

      Verwijderen
    2. Had je deze gelezen? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/08/netwerkborrel-op-je-werk-dit-zijn-de-beste-tips-a4186295 Japke is een grote favoriet van mij, maar alles wat ze hier schrijft.. nou nee..is natuurlijk ook satire, dat wel. Maar het idee dat ik me als zo'n glibberig slangenmens op een netwerkborrel moet bewegen.. Groet, Ine

      Verwijderen
    3. Ik ben ook fan van Japke!! Dit was ook weer een leuke!

      Verwijderen
  3. Ik heb ook altijd het liefst de wind achter op de terugkeer, maar 9 van de 10 keer is hij gedraaid en heb ik dus twee keer de wind voor. Ik houd echt niet van fietsen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicole, ik durf bijna te beweren dat het zo lijkt, de wind draait namelijk niet zo vaak (en zeker niet op een dag). Ik heb een goede app (Windy) en daarop zie je heel goed waar de wind vandaan komt. Is hardlopen net zo vervelend bij tegenwind als fietsen?

      Verwijderen
  4. Vorige week was rommelig. Bezoek van oudste stiefdochter met gezin op dinsdag en middelste met alleen zoon op donderdag. Vrijdag de kamer een grote beurt gegeven incl vitrage wassen. Maar bij haken er weer in steken ging er iets fout, had runners over en de andere kant hing niet mooi terwijl ik dacht dat ik het op de oude plekken had gedaan.
    Zondag dus alles er weer af en na 2x opnieuw doen hangt het nu weer voor een jaartje.
    Deze week weer met beweeguurtje begonnen en zelfs op de fiets er naar toe. Is iets meer dan 1 km en het kost meer tijd de autoruit schoon te maken vooral binnen beslaat zo snel. Het was wel koud maar goed te doen.
    Mijn dagen zijn vrij strak gepland op het moment, wordt volgende week donderdag aan 2 vingers geopereerd en dus wil ik huis schoon hebben en ruim boodschappen binnen. (maar misschien heb ik dat al eerder geschreven)
    Deze donderdag met dochter afgesproken in Terneuzen en dan doen we ook de Action, voorraad plastic zakken en dat soort dingen ook aanvullen. En ik heb een plant die op hoektafeltje links van mij op andere plek gezet in de hoop dat die het daar beter gaat doen. Maar nu is het zo kaal. Voor het eerst ga ik bij de Action naar iets van decoratie kijken, normaal vermijdt ik die paden

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, je bent lekker bezig geweest met die vitrage 😂! Ja, met zo'n ingreep op het programma is het fijn om alles thuis op orde te hebben, dat snap ik heel goed. Gezellig om even met je dochter op pad te zijn lijkt me, hoop dat je wat leuks vindt!

      Verwijderen
  5. Heerlijk toch die vrije dagen en dan leuke dingen doen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk zo'n verslag van een hele week. Doe je dat vaker? Dat is dan meteen een dagboek. Leuk ook om terug te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Geri, ik heb het al eerder gedaan, maar niet met regelmaat. Heb me wel voorgenomen om dit nu wekelijks te doen. En zo'n dagboek is inderdaad leuk om nog eens terug te lezen.

      Verwijderen
  7. Klinkt als een lekker weekje. En IJs op vrijdag vind ik heel knap van je! Groetjes, Nicky

    BeantwoordenVerwijderen