zondag 28 januari 2024

op mijn bord - week 4 / 2024

Normaal gesproken is het maandag pastadag, maar deze week niet. Ik kocht dit weekend een grote zak spinazie in de aanbieding van de Lidl en had trek in kikkererwten. Ooit at ik een lekker gerecht in Spanje en ik heb aan T. gevraagd of hij dit op maandag wilde maken.


maandag 22 januari

Spinaziekikkererwtenstoof ( in de versie van T. zaten ook stukjes chorizo) met rijst en sla


dinsdag 23 januari

andijviestamppot, gehaktbal, komkommermayoslaatje


woensdag 24 januari

Turks fetabroodje, broccoli, spinaziesalade met ei, zoete aardappel met feta en tomaat

Vandaag een beetje rommelig eten. T. had trek in pasta en ik niet. Ik trok van alles uit de (koel)kast en vriezer en maakte een lekker maaltje voor mezelf. De ontdooide soep bleef in de koelkast staan.


donderdag 25 januari

gepofte aardappel met salade van tonijn, olijven, ui en tomaat, aangemaakt met mayo, broccoli, salade


vrijdag 26 januari

brood met rest van tonijnsalade, salade ei en spinazie


zaterdag 27 januari

Turkse linzensoep (vriezer), gözleme, spinaziesalade


zondag 28 januari

crunchwrap met feta, tomaat, munt, olijven en spinazie - broccoli - andijviesla met komkommer

Het menu voor volgende week is gepland, we eten weer iets uit de vriezervoorraad en maandag is pastadag. Ik heb vandaag een lekkere ovenschotel met pasta gemaakt.



16 opmerkingen:

  1. De kikkererwtenschotel lijkt me heerlijk que smaak maar zou dat alleen moeten eten H zal dat niet zien zitten. En ik hou er niet van nog 2 dagen hetzelfde te eten.
    We eten vrijwel alles uit de vriezer op het moment, vers snijden lukt me nog niet goed en ik had al veel voorbereid. Ik eet bij bv worstjes die uit de vriezer komen okra met tomaat uit pot en H een stamppot boerenkool, andijvie of hutspot.
    Morgen eerste keer naar handenfysio, ik ben benieuwd, pink gaat heel goed die kan ik goed buigen maar wijsvinger is soms pijnlijk, hechtingen zijn grotendeels oplosbaar maar de uiteinden met knoopjes moeten wel weggeknipt worden, kijken of de fysio dat ook kan of H of toch naar huisarts.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, er was een grote pan van de kikkererwten, de helft is de vriezer ingegaan. Je kan het ook in kleine porties invriezen, dan heb je altijd wat voor jezelf. Sterke met het herstel van je hand en hoop dat de wijsvinger ook geen pijn meer doet binnenkort.

      Verwijderen
    2. Dat doe ik ook. Eenpersoons porties peulvruchten invriezen

      Verwijderen
    3. Hi Izerina, niet alleen klaargemaakte gerechten, maar ik heb ook zakken met gekookte kikkererwten, mais en kidneybonen in de vriezer. Handig voor als ik er maar weinig nodig heb voor in een salade of wrap.

      Verwijderen
  2. Veel salades zie ik, maar ik weet dat dit niet allemaal rauwe groentes zijn, ook wel gekookt en gestoomd, toch? Ik knaag graag rauwe wortels, ook in de winter, maar heb wat last van Darmstad, las ergens de tip om rauwe wortels te vervangen door gestoomde broccoli en moest toen aan jou denken omdat je zo vaak broccoli eet, hihi. Wortels zijn rauw heel vezelrijk. Misschien ga ik het eens proberen, ik ben toch wel gesteld op mijn wortels..Wat jammer dat het zo misging zoals je schreef, was het een eetbui? Toch weer even afwijken van de regels en dan weer mis? Of lag het ergens anders aan? Gaan we vanavond lezen.
    Verder lekker verkocht op MP, een bralette, een jurk en een mooie tekening in een houten lijstje. Dat ruimt lekker op. Allemaal binnen Nederland en met 2 pakketbedrijven die aan 'groen' vervoer doen. En ja, een MP geïnteresseerde die niet op kwam dagen, dat heb je soms. Groet, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ine, klopt, niet alles rauw. Ja, ik heb twee dagen lang eetbuien gehad, duurde en duurde maar, lijkt nu alsof ik het niet in de hand had. Nou, dat klopt ook! Ik denk dat ik te lang te weinig heb gegeten. Fijn om wat dingen op te ruimen én ze te kunnen verkopen!

      Verwijderen
    2. Ik moet nu even denken aan de blog van kleinfarmhuus van gisteren. Die schreef dat ze van de voorraad een minimaal zondagochtend ontbijt had gemaakt en tussen de middag nog tosti en pannekoekje maar dat ze na afloop van de (actieve) middag rammelden.. en moesten aanvullen met brood met appelstroop! Groet, Ine

      Verwijderen
    3. Ik heb dat nog niet gelezen. Ja, als je honger hebt moet je eten, en dat is dus iets heel normaals... maar niet voor mij! 😧

      Verwijderen
  3. Dat kikkererwtenrecept lijkt me heel lekker. Morgen worden hier weer de boodschappen bezorgd, en ben ik weer druk met een grote pan bolognese saus maken en groenten blancheren voor de diepvries.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Judy, hier staan er ook altijd een aantal bakjes bolsaus in de vriezer. Mijn man eet dat graag, ik niet, maar ik eet dan weer wat anders, falafel bijvoorbeeld, daar vindt hij weer niets aan.

      Verwijderen
    2. Mijn overleden man was een pastafan. En nu ik er over nadenk, ik heb sinds zijn overlijden nauwelijks nog pasta gegeten. Blijkbaar houd ik er minder van. Groet, Ine

      Verwijderen
    3. Hi Ine, mijn man is ook pastafan, ik eet het af en toe (volkoren fusili of penne) maar vind het niet zo lekker als hij. Spaghetti vind ik echt helemaal niet lekker, terwijl ik wel graag noedels eet, maar dan platte. Die ronde slierten .... brrrr, niets aan!

      Verwijderen
  4. Wat heb je lekkere gevarieerde maaltijden. Je brengt me op ideeen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Anita, dat is leuk om te lezen en ook wel een beetje de bedoeling van mijn blog met weekmenu.

      Verwijderen
  5. Goh. Weer van die gerechten waar ik echt niet op zou komen. Het klinkt lekker allemaal. Behalve die tonijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicky, ik ben zelf geen grote visfan, maar dit vind ik wel erg lekker. Het bedenken van wat we eten vind ik altijd leuk, ik kijk dan ook op veel blogs ter inspiratie.

      Verwijderen