maandag 10 maart 2025

op mijn bord in week 10 / 2025


Weer een gevarieerde eetweek. Zoals bijna altijd op maandag pasta en op dinsdag Hollandse pot. En verder?


maandag 3 maart

pastagratin met witlof en ham - salade met tomaat en komkommer


dinsdag 4 maart

captain's dinner  (voor mij vega voor T. met een speklapje) - gekookte aardappels - salade met komkommer - zoetzuur - broccoli


woensdag 5 maart

boerenomelet - pompoenpitbroodje - broccoli - sla met komkommer


donderdag 6 maart

kipdrumstick in jus met uitjes, champignons en spekjes - gekookte tarwe, boekweit en gierst met erwtjes en mais - sla - broccoli


vrijdag 7 maart

volkorenpita met makreel - broccoli - sla


zaterdag 8 maart

zoete aardappel met Griekse topping (oa feta, olijven, tomaat) - spinaziesalade - gegrilde courgette 


zondag 9 maart

volkoren noedels - gewokte groente - tempeh - pindasaus - zoetzuur


Zit er wat lekkers voor je tussen? Zo niet dan misschien volgende week, dan eten we ook weer een keer Hollandse pot en ook iets uit de Turkse keuken.


12 opmerkingen:

  1. Ik vrees niet veel spannends te melden te hebben. Moest deze week weer voorzichtig doen. Probeerde gisteren wat Szechuan Mapo Tofu Seasoning, maar hield het bij een heel klein beetje en dat was eigenlijk al meer dan genoeg.. Het leek me beter om de gekookte portie over meerdere dagen te verdelen en in porties in te vriezen. Toen even opgezocht: het is een heel hete saus, niet voor iedereen geschikt denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klinkt lekker, maar ik houd wel van heet.

      Verwijderen
    2. Ik vroeger ook en nu nog, maar verdraag het niet meer goed. Ik zie trouwens boekweit en gierst in je menu staan, leuk!

      Verwijderen
    3. Heb een heleboel restjes uit allerlei zakjes bij elkaar gegooid en gekookt, ligt nu in een grote zak in de vriezer en haal ik af wat ik nodig heb als ik het nodig heb.

      Verwijderen
  2. Het gaat nu weer helemaal goed met het zichtbaar zijn op mijn blogrol! Waar het aan lag? Ik zou het niet weten.
    Ik ben voor deze week ook bezig met een blogje Op Mijn Bord. Die publiceer ik aanstaande zaterdag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gelukkig is mijn blog weer zichtbaar, ik leg het bij Blogger, wij hebben niets gedaan waardoor het veranderd kon zijn. Benieuwd naar jouw bordjes!

      Verwijderen
  3. Wat eet jij toch altijd gevarieerd. Ik haal daar zeker wel ideeën uit.
    Zoiets simpels als een lekkere omelet vergeet ik dan vaak, terwijl dat ook heerlijk is, gezond en vullend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met een gekookte aardappel, uitje, tomaatjes.... zo klaar en makkelijk te maken.

      Verwijderen
  4. Captains dinner vind ik altijd een heerlijk gerecht!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij ook, niet te vaak maar dat maakt het dan iedere keer weer een traktatie.

      Verwijderen
  5. Ik vind die pita lekker klinken captains diner heb ik nog nooit van gehoord.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Alles was lekker Liesbeth! 😉 Een captain's' dinner is een maaltijd van jonge kapucijners, aardappels, spekjes (soms speklap of ander vlees) en tafelzuur. Iedereen maakt het weer anders. Is wel ouderwets inmiddels, maar wie weet maakt het een soort come back, dat gebeurt wel vaker. https://www.culy.nl/inspiratie/captains-dinner-wat-is-het/

      Verwijderen