zondag 2 maart 2025

op mijn bord in week 9 / 2025


Omdat ik weet dat er best wat lezers zijn die inspiratie opdoen heb ik besloten om door te gaan met het weekmenu.  Dit is wat ik in de afgelopen week heb gegeten.


maandag 24 februari

gewokte groente - rijstnoedels - tempeh - pindasaus - zoetzuur


dinsdag 25 februari

gestoofde prei, peen, ui en wortel - aardappelpuree - gehaktbal - sla


woensdag 26 februari

salade nicoise - volkorenbol


donderdag 27 februari

bladerdeegbakje met champignonragout - sperziebonen - tomatensalade - spinaziesalade met komkommer


vrijdag 28 februari

gewokte groente - rijstnoedels - tempeh - pindasaus


zaterdag 1 maart

crunchwrap met champignonragout, kikkererwten, doperwtjes en augurk - broccoli - spinaziesla met komkommer

 

zondag 2 maart

gepofte zoete aardappel met 'Griekse' cottage cheese - geroosterde bloemkoolroosjes, tomaatjes en ui - spinaziesla met komkommer


De pastagratin voor morgenavond is al klaar. T. kookt een paar keer volgende week en we maken ook weer wat maaltijden 'from scratch'. Volgende week, zelfde tijd, lees je hier hoe ons menu voor week 10 eruit zag.

4 opmerkingen:

  1. Prei is de komende week bij de liedel in de aanbieding. We eten het altijd gestoofd in flinke scheut slagroom en half bakje smeerkaas aangevuld met water ok het lekkere sas te maken. Erbij een schoudercarbonade gestoofd met ui.
    Vandaag de restanten die niet ingevroren konden worden van de 4 maaltijden die ik gistern bij de chinees haalde. Foe Yong Hai, mihoen, en Koe loe yoek ballen die best groot waren met een lekkere zoetige saus. En een gegrilld kippepootje dat ik voor 1 euro uit de afgeprijsde bak vd Jumbo haalde,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. k zie de kleuren voor me. Daar let ik zelf ook op. Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt Izerina, het oog wil ook wat, bovendien wordt er geadviseerd om zoveel mogelijk kleuren te eten ivm de verschillende vitaminen en mineralen.

      Verwijderen