zondag 5 januari 2025

op mijn bord in week 1 / 2025

De eerste week van het jaar en nog een hele week vrij. Tijd genoeg om te koken, maar we hebben ook een keer een lekkere maaltijd bij de Indonesische toko gekocht.


maandag 30 december

groentesoep met ballen - pompoenpitbroodje met geitenkaas en tomaat- broccoli - sla met komkommer


dinsdag 31 december

pasta met peperonata - broccoli en courgette - sla met komkommer


woensdag 1 januari

gebakken aardappels - rodekoolsla - broccoli 


donderdag 2 januari

eten gehaald bij Indonesische toko

groentegerechten



vleesgerechten

rijst en bami


en zo ziet het eruit op mijn bord


vrijdag 3 januari

groentesoep - pompoenpitbroodje met geitenkaas en geroosterde paprika - broccoli en sla


zaterdag 4 januari

volkorenpita met kikkererwten, aubergine, geroosterde paprika, olijven en tomaat - broccoli - spinaziesla


zondag 5 januari

roergebakken spruitjes en taugé - volkorennoedels- pindasaus - tempeh - zoetzure komkommer


We gaan weer aan het werk morgen. Om het ons makkelijk te maken staan er wat dingen uit de diepvries op de planning zoals een quiche die mijn vader heeft gebakken en voor ons meenam toen hij op visite kwam vorige week. Zijn quiches zijn erg lekker dus die zijn hier meer dan welkom.



10 opmerkingen:

  1. Ja het gewone leven gaat weer beginnen. Leuk dat je van je vader zulke lekkere quiches krijgt . Eet smakelijk morgen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Al die groentes,die je eet. Heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hè Izerina, er gaat hier heel veel groente doorheen, voorbij bij mij, wat minder bij mijn man.

      Verwijderen
  3. De maaltijd van donderdag.. echt iets dat ik enorm mis.

    Ik blijf bewondering houden voor de variatie in je weekmenu...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat kan je niet eten vanwege de gluten? Wij vinden koken allebei leuk en dan gaat het eigenlijk vanzelf om steeds wat lekkers te bedenken. Ik doe ook heel veel inspiratie op en heb een lange lijst met dingen die ik wil maken, daar gaat steeds wat af maar komt ook weer wekelijks een aantal gerechten bij.

      Verwijderen
  4. Zoals ik je al vertelde heb ik in Canada Poutine geproefd. Was afhaal, wel vegan. Maar we hadden al een tijd gereden en ik was moe en had steenkoude voeten, dat komt mijn eetlust sowieso niet ten goede, ik weet dat dit bij anderen juist anders is. Anyway, een half uur later vonden we een pleisterplaats/rustplek om het te eten. Mijn dochter en schoonzoon zijn er wel gek op, mijn zoon vond de aanblik bij afhalen wel veelbelovende, maar na een aantal happen viel het hem tegen, bekende hij me. ik vond dat ook en at alleen dat wat ik nodig had om energie bij te tanken, meer niet. Het is patat met in dit geval vegan kaas en een soort kruidenjus erover heen. Je kunt bijgerechten bestellen en dat hadden we ook gedaan, een soort groentegerecht erbij, maar ook dat bleek verpest door een vette vlakke saus erdoor. Anyway, het was natuurlijk interessant om dit geprobeerd te hebben. We aten er de volgende dag nog van en dat zegt wel iets. Na een poos kregen dochter en schoonzoon echt wel door dat ik het vette kleffe afhaaleten niet alleen niet graag lustte, maar ook slecht verdroeg en toen hebben ze bijna geen afhaaleten meer gehaald, of alleen nog voor henzelf met wat verse zelfgemaakte groentehappen voor mij er bij. Maar er moet ook een gezonde Canadese keuken bestaan denk ik. Het is vast niet niet alleen maar junk. Ik vroeg wel om veel fruit en rauwe groente die ik tussendoor kon eten. En ze hadden ook volkoren knackebrood, roggebrood (kleine halfjes gingen redelijk goed) en hoemoes voor mij gekocht. Het zal ook meegespeeld hebben dat we op de 23e etage op een heel klein 2 kamerappartement woonden,de lift namen en toch weinig beweging hadden. Sportschool beneden doet dat niet teniet. Ik ging wel als training de 22 trappen aflopen en dan met de lift weer omhoog. Dat soms meerdere keren per dag. Niemand die je ziet in dat trappenhuis want iedereen neemt de lift. De volgende keer wil ik me nog beter voorbereiden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Ina, Dat gerecht ken ik van zien en lezen maar zou het nooit eten. Een soort kapsalon (ook zo'n vreselijk gerecht!). Ik denk niet dat er een traditionele gezonde Canadese keuken is, het zal veel stevige pionierskost zijn, het is er tenslotte lang koud. Maar goed, in het hippe deel van Toronto zal je vast heel goed en gezond kunnen eten nu. Trappenlopen is behoorlijk zwaar!

      Verwijderen
    2. Ik zie nu pas wat kapsalon is.. brr, lijkt me helemaal niks, met alle respect. Hier op de foto, griezel... https://www.parool.nl/ps/rotterdam-had-de-primeur-maar-onze-stad-blinkt-uit-in-de-kapsalon~bb8d852d/

      Verwijderen
    3. Oooh, wist je niet dat het een Rotterdamse lekkernij is!

      Verwijderen