Ik ben een weekje alleen en maak lekkere dingen en ik eet af en toe ook iets uit de vriezer.
maandag 13 januari
wittebonensoep (vriezer) - zuurdesembrood met geitenkaas - broccoli - sla
dinsdag 14 januari
peen ui en erwtenstamppot - falafal in pittige tomatensaus - sla
woensdag 15 januari
gepofte zoete aardappel met mediterrane tonijnsalade - spruitjes - sla met tomaat
donderdag 16 januari
noedels met roergebakken broccoli, taugé, champignons en tempeh - pindasaus - zoetzuur
vrijdag 17 januari
![]() |
traybake voor |
![]() |
traybake op het bord |
traybake - geroosterd zuurdesembrood met geitenkaas en crispy chilli olie - sla met komkommer
zaterdag 18 januari
patat - kroket - gemengde salade
zondag 19 januari
crunchwrap met vulling van restje traybake en feta - salade
T. is net thuisgekomen, heeft onderweg al wat gegeten samen met vriend P. Morgen zitten wij weer samen aan tafel. De lasagne staat al in de koelkast, hoeft alleen de oven maar in. Donderdag eet ik op school, we hebben weer een Open Avond.
De eerste foto vd wittebonen soep ziet er niet zo aantrekkelijk uit, alsof het al eerder gegeten is 🤣.
BeantwoordenVerwijderenMaar dat vind ik wel vaker van maaltijden op bordjes, het brengt niet echt over hoe lekker het is.
Vanavond heb ik witte bonen in tomatensaus, vind ik soms zo lekker met wat sambal en ketjap erbij, eet het bij hachee en dan fruitjes erover.
Voedselfotografie is echt een vak. Ik snap wat je bedoelt hoor, ik zal er voortaan geen foto's meer opzetten die er niet lekker uitzien. Wittebonen in tomatensaus vind ik niet lekker, hachee wél.
VerwijderenWitte bonen , zelfgekookt, met zelfgekookte tomatensaus er door heen en dan met veel minder zout erin dan? Toen ik dat als kind eens proefde (na twee jaar uit potten Hak dit gegeten te hebben), was dit even een dreun in mijn gezicht, smaakte heel anders, maar wel een les. Ik ben toen pure smaken meer gaan waarderen.
Verwijderen@Lot, kan het zijn dat je autocorrect van uitjes steeds fruitjes maakt?
Ja, zo eet ik vaker bonen, met wat meer ingrediënten dan alleen tomaten in de saus en wat specerijen, dat vind ik wel lekker. De witte bonen uit pot of blik in tomatensaus niet, heb ik in Engeland wel gegeten tijdens het ontbijt, dat vond ik toen wel lekker, nu ook niet meer.
VerwijderenIna het zijn gebakken uitjes die je droog kan kopen en heten dan fruitjes, althans dat heb ik zo begrepen/gelezen ergens.
VerwijderenErg makkelijk om over van alles te gooien, ook bij soep doe ik het wel eens maar heb ze het liefste nog knapperig als ik het eet dus doe ik het op een apart hoopje op mijn bord.
Wij hebben ook een grote zak staan, ik noem ze gefrituurde uitjes. Ze zijn heel lekker en passen bij veel gerechten. Ik strooi ze bijvoorbeeld over mijn andijviestampje ipv spekjes. Maar ook over de witte rijst zijn ze lekker.
VerwijderenHeerlijk, een traybake! Sterker nog, ik denk dat ik er vanavond maar eens weer één ga maken. Eerst even inventariseren wat er nog aan restjes ligt.
BeantwoordenVerwijderenWitte bonen in tomatensaus uit pot, dat past eigenlijk niet zo erg on mijn eetpatroon van veel verse groente. Maar stiekem vind ik het toch wel erg lekker. En dan met aardappelblokjes uit de oven. Met een dekentje op de bank is dat toch wel een soort comfortfood. Al eet ik 't zelden....
Hi Nienke, ik maak er deze week ook weer een, ideaal voor de restjes zoals een wortel, wat spruitjes, bloemkoolroosjes, paprika, zoete aardappel.
VerwijderenWraps heb ik op dit moment niet in huis. Heb een bespaarmaand dus maak voorraad op uit vriesvak en kast. Vond daar norivellen en rijstvellen daar is het misschien ook mee te proberen, maar dan ga ik de nori niet bakken maar roosteren boven de gasvlam. Rijstvel bakken kan misschien wel.
BeantwoordenVerwijderenKijk je uit dat je je keuken niet in de hens steekt? 😉
VerwijderenIk heb ervaring met nori roosteren. Je moet het wel ver boven de gasvlam houden en boven de kleinste pit. En mocht de nori schroeien dan snel terugtrekken en uitblazen. Als ik mijn keuken een upgrade zou willen geven dan zou ik dat toch echt op een andere manier moeten doen dan via de brandverzekering :-)
VerwijderenZo blakerde ik vroeger ook de paprika's, om ze daarna te ontvellen. Nu doe ik dat in de oven onder de grill. Maar jou methode werkt inderdaad ook, en je bent vast voorzichtig... Hahaha... denk inderdaad dat daar betere manieren voor zijn!🤣
VerwijderenDoe mij die noedels maar! Ik ga morgen wraps maken. Lekker!
BeantwoordenVerwijderenJa, lekker hè? Ik ga morgen weer wokken, nu al zin in!
Verwijderen