zondag 26 januari 2025

op mijn bord in week 4 / 2025


We hebben de laatste rode kool uit de vriezer opgemaakt en ik maakte een traybake van restjes groente zoals een paar spruitjes, een halve zoete aardappel, paprika en ui. Er was nog eikenbladsla en wat feta. Het werd een heerlijke wintersalade.


maandag 20 januari

vegetarische lasagne - broccoli - sla met komkommer


dinsdag 21 januari

rode kool - gekookte aardappels - stoofpeertje - ossenstaarthachee


woensdag 22 januari

boerenomelet - brood met kaas - sla met komkommer - broccoli


donderdag 23 januari

winterse salade met geroosterde groente en feta - brood 


vrijdag 24 januari




lasagne (altijd een extra portie over) - sla


zaterdag 25 januari

gepofte aardappel met tonijn, mais, kappertjes, sjalot en wat mayo - broccoli - sla met komkommer


zondag 26 januari

roergebakken groenten - noedels - tempeh - pindasaus


Volgende week witlof met ham en kaas uit de oven, dat heb ik vanmiddag al gemaakt en staat klaar in de koelkast. De skrei is in de aanbieding bij de Sligro, en staat ook op het menu. 


6 opmerkingen:

  1. Er zijn van die gerechten die ik ieder seizoen een keer eenlt, en skrei is er 1 van. In Oslo at ik dat met de lever en de kuit, traditioneel vertelde de noorse collega mij. Maar ook gewoon is het een tractatie. Vanwege de prijs meestal een keer op een zondag of met gasten. Mums!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is bij ons ook zo, skrei hoort daar bij, asperges ook, alhoewel we die meestal twee keer eten. Wij eten de vis morgen met worteltjes, erwtjes en aardappelpuree. T. bakt de vis in boter en maakt dan een botercitroensaus met peterselie erbij.

      Verwijderen
  2. Kabeljauw achtige vis is een erg vissig smakende vis en daar hou ik niet zo van, ik weet niet of Skrei ook zo vissig smaakt . Een scholletje vind ik wel lekker omdat die wat zoeter is, alleen zit je dan weer met al die graten als je een hele bakt maar dat is wel het lekkerste.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, skrei smaakt gewoon zoals kabeljauw, is steviger en mager, maar vol van smaak. Ik ben geen grote visliefhebber, dit zou ik niet iedere week willen eten maar af en toe smaakt het met toch wel. Verder eet ik tonijn en makreel, soms zeebaars, liefst van een grill ergens in Portugal of Spanje!

      Verwijderen
  3. Leuke lijst weer, wat meer pasta en noedels deze week dus. En de gouwe ouwe brocooli Mis ik nou de crunch? Vis lust ik ook niet maar zeewieren dan weer wel. Dat zal er wel mee te maken hebben dat dat een plant is.

    BeantwoordenVerwijderen