donderdag 25 juli 2024

blind date

Mijn zomervakantie verloopt rustig. De meeste dagen volgen een vrij vast patroon. Maar woensdag 24 juli was een uitzondering, een spannende dag - ik had een blind date! Ik had een ontmoeting met een dame die ik nog nooit had gezien, waar ik tot nu toe alleen via mijn blog en e-mail mee had gecommuniceerd. Jullie kennen haar misschien, haar naam is Lot.

Lot leest veel blogs en reageert vaak. Ze volgt ook mijn blog en ik geloof dat ze nooit een post mist zonder een reactie achter te laten. Ze deelt vaak persoonlijke ervaringen die aansluiten bij het thema van de blog. Als ik schrijf over mijn eetstoornis, stelt ze doordachte vragen. Ongeveer anderhalf jaar geleden ging het over taart. Ik vertelde wat ik lekker vind, maar ook mijn moeite met het eten van gebak buiten bijzondere gelegenheden. Lot reageerde, ik weet niet precies meer wat ze schreef, maar het leidde tot een afspraak om samen een gebakje te gaan eten.

Naarmate de afspraak naderde kreeg ik last van koudwatervrees. Na veel twijfelen heb ik uiteindelijk besloten de afspraak af te zeggen. Het idee om mezelf te laten zien vond ik beangstigend: wat zou Lot van mij denken? Zou ze me vreemd vinden, was ik interessant genoeg zijn om persoonlijk te ontmoeten? Zou ik haar teleurstellen? Ik had er niet bij stilgestaan dat Lot zich misschien erg op onze afspraak had verheugd.

Lot vond dat niet leuk, was enorm teleurgesteld en ik denk ook wel een beetje boos. En terecht! Ik kon het niet goedpraten, want het sloeg nergens op. Een poosje kwamen er ook geen reacties meer van haar op mijn verhalen. Ik zag dat ze bij anderen wel reageerde. Ik miste haar feedback, kritiek en motiverende reacties.

Na verloop van tijd was ze terug, even enthousiast als voor onze 'breuk'. We pakten de draad weer op. In mijn achterhoofd had ik nog wel steeds onze date die niet door was gegaan.  En toen bedacht ik dat ik natuurlijk kon vragen of ze me nog een kans wilde geven. Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg haar om een herkansing. Het antwoord kwam snel en was kort: JA!

Afgelopen woensdag was de dag van de herkansing. We spraken af bij een groot hotel met ruime parkeergelegenheid én een ruime keus aan gebak. We namen een tompouce en een hazelnootschuimgebakje en vroegen er een mes bij zodat we van allebei de helft konden nemen. Normaal gesproken doe ik dit niet, zeker niet met een onbekende. Maar het voelde al meteen zo vertrouwd met Lot dat ik dit geen probleem vond.




Onder het genot van koffie en gebak hebben we uren zitten kletsen. Over bloggen, over bloggers, over mijn eetstoornis, over onze privélevens, over werk en hobby, over gezondheid en kwalen, geen onderwerp was taboe. Wat me opviel was dat het praten zo makkelijk ging omdat we al zoveel van elkaar wisten. Best raar als je elkaar niet kent. Maar, zoals Lot opmerkte, zo ging dat vroeger ook met penvriendinnen. Soms is het ook makkelijker om vertrouwelijke dingen op papier (digitaal vandaag de dag) uit te wisselen.

Toen het tijd werd voor andere dingen, Lot moest bovendien nog een eind rijden, namen we afscheid, met daarbij de afspraak dat het zeker voor herhaling vatbaar is. En dat we dan misschien een leuke date plannen waarbij we iets gaan doen. Museum, winkelen, wandelen of wat dan ook. Hoe leuk is dat!


64 opmerkingen:

  1. Ik zit bijna te blozen van je mooie, leuke en lieve verslag van onze ontmoeting, en voel me ook vereerd in het besef wat een grote stap het voor je was. Niet alleen een "onbekende" ontmoeten maar dan ook nog een gebakje eten.
    Ja ik was vorig jaar echt even teleurgesteld, had me er inderdaad op verheugd en ik ben ook blij dat dat gezegd mocht worden. Ik heb er ook bewondering voor dat het het aandurfde het opnieuw voor te stellen.
    Hoop dat er nog vele leuke ontmoetingen zullen volgen en het je ook zal helpen in je eigen leven veranderingen door te voeren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En hier ga ik dan weer bijna van blozen Lot! Ik hoop het ook!💕

      Verwijderen
    2. Leuk is dat als het dan in het echt ook zo goed blijkt te klikken. En wat een stap in het onbekende.

      Ik heb zo ook een paar goede vrienden over gehouden aan een ander forum waar we zo af en toe een grotere meeting organiseerden. En dan is het begin eigenlijk zo gevonden, want je 'kent' elkaar al, alleen nog niet fysiek. Ik ben ooit een paar dagen bij mijn penvriendin in Australie gaan logeren, precies dezelfde ervaring als jullie nu.

      Verwijderen
    3. Hoi Wieteke, Leuk dat jij ook zulke ervaringen hebt! Ik weet dat er FIRE bijeenkomsten zijn voor bloggers die zich daar mee bezig houden. En er zullen er vast nog wel meer zijn die ontmoetingen hebben of organiseren.

      Verwijderen
  2. Wat fijn dat de herkansing zo helemaal geslaagd was!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat klinkt zeker leuk! En: wat moedig dat je erop teruggekomen bent!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Volgende keer zou ik naar een all you can eat gelegenheid gaan. Hoef je ook niet om een mes te vragen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Harmien, Ik weet niet zo goed hoe ik hierop moet reageren, is het een grap of een sneer of is het een serieuze opmerking? Dat laatste kan ik me haast niet voorstellen.

      Verwijderen
    2. Waarschijnlijk heeft Harmien nog niet helemaal begrepen dat een eetstoornis niet gaat om Zoveel-mogelijk-eten of Zo-weinig-mogelijk eten maar een heel andere problematiek met zich mee brengt in het dagelijks leven.
      Ik hou ook niet zo van All-you-can-eat restaurants en dan niet omdat ik zelf niet van een buffet en veel keuzes hou, maar omdat de meeste mensen dan hun bord volgooien zonder een keuze te maken en van het diverse te genieten, maar alles door elkaar eten en ook vaak hun bord niet leeg eten. Gelukkig hebben veel restaurants daar al maatregelen tegen genomen.

      Verwijderen
    3. Ik volg jouw blog en daarmee ook jou strijd al een tijdje en wil op de opmerking van Harmien antwoorden met een Drentse zegswijze "Je kunt niet in een keer van de zolder op de vloer stappen". De vloer is in dit geval de begane grondvloer.
      Je hebt al een enorme stap genomen door met een relatief onbekende 'gewoon' een kop koffie met gebak te gaan drinken en een all-yuo-can-eatrestaurant is in dit stadium vele galopsprongen te ver.
      Geniet er dus gewoon van dat je deze stap hebt gezet en wat erna komt dat zal de tijd leren. In ieder geval heel veel succes en sterkte daarmee gewenst.

      Verwijderen
    4. Zou dat het zijn Lot? Of is het misschien trollengedrag zijn? Ik weet het niet. Maar in een all-you-can-eat zal je mij ook niet zien. Om precies dezelfde redenen als jij.

      Verwijderen
    5. Hoi Willem, je bent een van de weinige heren (of misschien wel de enige) die hier af en toe reageert en dat maakt het altijd een beetje speciaal als jij iets schrijft. Ik schrijf niet specifiek voor vrouwen, maar denk dat er meer vrouwen met dezelfde dingen worstelen dan mannen. Mooie zegswijze! Haha... vele galopsprongen en een heleboel van die roodwitgeblokte hekken verder! Dank je voor je aardige woorden Willem!

      Verwijderen
    6. Waarom zou welk sterfelijk mens dan ook in vredesnaam naar een all-you-can-eat restaurant moeten? (Ja, ben er 1 keer geweest en vond er werkelijk geen barst aan, zonde van mijn tijd. En nee, ben geen snob). Groet, Ine

      Verwijderen
    7. @Ine, sommige mensen vinden het leuk en kunnen er ook van genieten. Persoonlijk vind ik de overdaad aan eten niet prettig om te zien en om aan te worden blootgesteld, ik ken mensen die er normaal van eten zonder zich te barsten te eten of veel op hun bord te laden wat later wordt weggegooid. Ieder z'n ding. Ik heb wel eens gegeten bij een restaurant met een Michelnster, De Zwetheul. Was een bijzondere ervaring maar niet iets om nog een keer te doen.

      Verwijderen
  5. Wat een leuke afspraak! En gedurfd! Maar snap dat je koudwatervrees had. Zo beleef je nog eens wat n.a.v. je blog! Als je mij zou treffen zou het w.s. een wandeling door Rotterdam (heb er ooit 7 jaar gewoond, he) een van de musea voor moderne kunst of een large kop cappu met havermelk (nee, ben niet van de havermelkelite, maar is wel erg lekker) bij B&B worden. Groet,Ine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ine, volgens mij lees ik hier een uitnodiging voor een tweede blind date!? En een koffie, met of zonder gebak, maar voor mij gewoon zwart, is altijd een goed idee!

      Verwijderen
    2. En nu krijg ik dus even koudwatervrees, maar snap dus heel goed hoe dat voelt. En n.a.v. dit blog van je snap ik ook waarom het met een eerdere vriendin die ik alleen van telefoon, mail en Whatsapp kende, mis liep. Zij wilde een wandelafspraak met een flinke punt taart erbij, dat kwam voor mij veel te abrupt en te extravert over dus ik liet het afkoelen. Tot zij het contact verbrak. Zij was heel extravert, praatte veel en luid, dacht ook heel snel (ik ook, maar ik zeg daarom juist lang niet alles) en onderbrak mensen ook snel. Heel jammer want ik denk dat we wel een goede vriendschap hadden. Maar ik vind het een leuk idee, een keer ontmoeten, gaan we doen! Groet, Ine

      Verwijderen
    3. Hoi Ine, Ja, het is ook spannend. En als het schriftelijk klikt hoeft het persoonlijk niet zo te zijn. Je vormt toch een beeld in je hoofd van iemand en in het echt kan dat dan ook heel anders zijn en daardoor tegenvallen, of liever gezegd niet bij je passen. Mij lijkt het in ieder geval leuk om een wandeling met je te maken, dus dat gaan we doen. No strings attached!

      Verwijderen
  6. Wat goed om voor de herkansing te gaan!. En zo zie je maar weer, een leuke ontmoeting en een geslaagde dag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Hesther, Inderdaad, gewoon de stoute schoenen aangetrokken en dat leverde een leuke ontmoeting op!

      Verwijderen
  7. Wat leuk. Toen ik nog op zeelandnet blogde hadden we een lunch met zo'n 15 bloggers.Daarna was het,alsof ik de blogjes nog beter snapte/aanvoelde. Hebben jullie dat ook?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, Zo werkt het inderdaad! Doordat je elkaar echt kent leest het heel anders.

      Verwijderen
    2. Dat klopt Izerina, door heen en weer te schrijven en blog jaren lezen weet je heel veel en begrijpt al zoveel. Maar als je met elkaar praat kan je tussendoor een vraag stellen en/of iets opmerken waardoor het nog duidelijker wordt. Zeker een op een.

      Verwijderen
    3. Ja, dat merkte ik ook, dat gaat schrijvend minder makkelijk.

      Verwijderen
  8. Wat leuk en spannend om elkaar in levende lijve te ontmoeten! Echt super, dat het zo geslaagd was!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Judy, Ja, het was erg leuk om elkaar zo te ontmoeten, en totaal niet ongemakkelijk, wat een blind date volgens mij wel is (denk ik, nooit meegemaakt, helaas... of misschien niet helaas).

      Verwijderen
  9. Wat een mooi verhaal Mevrouw Niekje. En bijzonder dat het contact dat je online hebt inderdaad bijna altijd zo positief vertaald wordt naar 'in het echt'!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik hoop dat Lot je gevoed heeft met haar warmte, belangstelling en vriendschap en dat je jezelf gaat leren voeden met volle, rijke, zoete, lekkere en machtige producten zodat je een gezonder lichaam krijgt en een sterker zelfbeeld.
    Want wat ben jij een muts!!
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Marijke, ik neem aan dat je laatste met een knipoog zegt? Anders snap ik niet waarom je dat zo zou moeten zeggen.

      Verwijderen
    2. Nou, een knipoog? As Lot je nu had uitgenodigd voor een hike door de Franse Ardennen met rugzak e n trekkerstentje enzo, dat je daar dan even over aarzelt, snap ik. Want daar moet je wel wat dingetjes vooraf regelen: Wie neemt de pomp voor het luchtbed, wie de kurkentrekker mee? En koken we op hout of een benzinebrandertje.
      Maar anderhalf jaar twijfelen over of je met iemand ergens koffie kan drinken? Dan ben je, in mijn ogen althans, een super-muts. Maar das persoonlijk.

      Verwijderen
    3. Dat is dan duidelijk! Blijf lekker weg als je me zo'n super-muts vindt. Wat zoek je hier dan? Iets om lelijk tegen me te kunnen doen? Nou, dat is dan goed gelukt!

      Verwijderen
    4. Mw Niekje, je weet niet of anoniem van 18.23 uur Marijke is?!
      In ieder geval: we zijn dan samen (met waarschijnlijk heel veel anderen) supermutsen. Want een live ontmoeting met een onbekende IS superspannend! En dan heb jij ook nog de 'handicwp' van je eetstoornis erbij - wat het extra extra spannend maakt!!

      Verwijderen
    5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

      Verwijderen
    6. Hoi Mrs. H., nee, Marijke reageert hier op haar eigen bericht volgens mij. Ik herken haar schrijfstijl en ja, ze is erg bot, hier nog meer dan normaal.

      Verwijderen
    7. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

      Verwijderen
    8. Geen zorgen, hoor. Was idd vergeten mijn naam er onder te zetten. Vond het beeld van twee keurige dames in een tentje in een verregend (natuurlijk) bos erg leuk. Ben blijkbaar de enige, die dat grappig vind.
      En verder, bij mij thuis is een muts (anders dan het hoofddeksel) een soort omgekeerde Pipi Langkous. Maar dat kan je ook weer beledigend opvatten. Het mooiste is het, denk ik, als de Pipi en de Muts elkaar een beetje in balans houden, soms spring je in het diepe en andere ga je via het trappetje te water ....
      Marijke

      Verwijderen
    9. Hi Marijke, zoals vaker bij jou wordt de soep minder heet gegeten dan ie werd opgediend. En alhoewel ik liever geen muts genoemd word, maar ook geen Pipi ben zal ik me er verder maar niet teveel van aantrekken. Dus ook deze keer 'no hard feelings' ! 😉

      Verwijderen
  11. Oh, hoe leuk is dit?! en goed van jou dat je toch hebt doorgezet want het is altijd spannend zo'n blind date. Al heb ik dezelfde ervaring als jij want je 'kent' elkaar wel van de wederzijdse gesprekjes op het blog. Zo'n ontmoeting is mij nog nooit tegengevallen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, leuk hè Myriam? En als je al wat langer contact heb weet je ook wel of je elkaar leuk/aardig/sympathiek vindt. En als dat zo is dan is het bijna logisch dat het in het echt ook klikt.

      Verwijderen
  12. Een geslaagde en gezellige ontmoeting zo te lezen.Volgens mij zijn er wel meerdere bloggers die elkaar buiten de blogwereld ontmoeten,kan je wel opmaken uit de reacties die altijd leuk,lief en aardig zijn en vol enthousiasme.Volg ook meerdere bloggers met veel plezier waar ik vaak reactie achter laat,maar dat is volgens mij niet wederzijds,en dat denk ik omdat die nog nooit ook maar 1 reactie op mijn blog achter lieten.
    Ben niet zo kinderachtig dat ik dan ook niet meer reageer.En vertoon in mijn optiek ook absoluut geen pleasegedrag.Graag en anders niet.
    Groet,Ger

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ger, Het was zeker geslaagd en gezellig! Ik laat soms reacties achter bij bloggers en lees dan niets terug, ik heb me daarbij neergelegd. Sommigen reageren wel bij mij, sommigen niet.Ik vat het, net als jij, niet persoonlijk op want ik kan niet bedenken voor anderen wat de reden kan zijn. Geen zin, geen tijd, niets te vertellen, kan van alles zijn. Beter niets dan trollenreacties moet je maar denken!

      Verwijderen
  13. Goed dat je toch bent gegaan (al herken ik de koudwatervrees).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Rianne, Ja hè, het is toch spannend. Jij hebt op jouw blog vertelt over je ontmoeting met Liesbeth, dat was ook geslaagd. Jullie kenden elkaar toch ook niet al langer of van voor jullie blogs?

      Verwijderen
  14. Leuk en vooral ontspannen hoort zo'n ontmoeting te zijn. Als het anders is, dan is er - denk ik - toch niet zo'n klik als op papier. Een beetje zoals daten. Jammer vind ik het dat Lot zelf geen blog heeft; ze schrijft altijd zo prettig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Cellie, Ja, het was echt heel leuk! Klopt, ik vind het ook jammer dat ze niet blogt, gelukkig schrijft ze veel reacties op veel blogs! Daten heb ik heel weinig ervaring mee, maar kan me voorstellen dat het lastig is als je een leuke persoon ziet en gaat chatten of appen en dan in het echt blijkt het toch anders te zijn.

      Verwijderen
    2. Wat een leuke reactie Cellie dat je het jammer vindt dat ik geen blog heb en mijn reacties prettig vind. Ik mijn werkzame leven was ik ook graag op de achtergrond en niet zo zichtbaar, maar door sommigen wel opgemerkt net zoals jij dat nu doet. Dank je

      Verwijderen
    3. @Lot: jouw reacties vallen op, leuk hoor!

      Verwijderen
  15. Wat een ontzettend mooie ervaring, voor jullie beiden. Respect dat je voor een 2e kans bent gegaan, waardevol!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Sorry, vergeten m'n naam erbij te zetten. Groeten, Rian (van Insta "trackrtrail".

    BeantwoordenVerwijderen
  17. You go girl! Heel leuk als zoiets goed uitpakt. Een reminder om soms zomaar iets aan te grijpen buiten de normale paden. Avontuur doet leven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Mara, leuk je reactie, moest er om lachen! Klinkt beter dan You go granny! 😉 Precies, soms is het goed om eens iets anders te doen.

      Verwijderen
  18. Wat goed dat je bent gegaan! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Sas, Ik ben ook blij dat ik de afspraak toch heb gemaakt, was heel leuk! Ben ook op jouw blog aan het lezen en ik zet je op mijn leeslijst. Ik had al wel eerder iets gelezen maar was nog geen regelmatige bezoeker.

      Verwijderen
  19. Fijn dat het uiteindelijk toch zo goed heeft uitgepakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat leuk! En wat stoer van je dat je een nieuwe afspraak gemaakt hebt!

    BeantwoordenVerwijderen