zondag 14 juli 2024

zo was mijn week 28 / 2024

 maandag 8 juli

Het is nog stiller in school dan vorige week nu ook de leerlingen aan de vmbo-kant van het gebouw vrij zijn. Wij hebben weer een teamoverleg, deze keer wel een leuk onderwerp, allemaal in het kader van 'kan het nog beter?' Hoofdonderwerp is de 'verandertheorie'. Vandaag ging het over onze aannames.. Doordat we allemaal aannames hebben, in het algemeen, maar dus ook over studenten, slaan we soms de plank volledig mis. Leuk om te leren om je eigen aannames wat vaker te onderzoeken. 


dinsdag 9 juli

Een teamontbijt bij een horecagelegenheid in de grote stad. Ik heb al ontbeten maar ga wel naar de bijeenkomst, we moeten er namelijk ook weer 'werken'. Ik vind dit soort bijeenkomsten enorm lastig, aan de ene kant wil ik meedoen, maar aan de andere kant weet ik dat het volledig mis kan gaan als ik mee-eet, het kan een eetbuitrigger zijn. Ik heb vorige week al gemeld dat ik wel kom maar dat ik alleen koffie wil.

Helaas was er geen koffie bij dit Turkse ontbijt, wel thee. Ik heb niets gegeten en toen de eigenaar van het zaakje me vroeg waarom ik niets at kreeg ik het even zwaar. Ik wil niet dat de aandacht op me gevestigd wordt en op zo'n moment gebeurt dat wel. Ik werd verdrietig en ben naar buiten gegaan en heb een wandeling gemaakt. Toen ik terugkwam was het ontbijt bijna over en kon ik weer aansluiten voor de rest van het programma.

Ik heb mijn eigen boterham met pindakaas bij me en eet deze na afloopt, het is dan elf uur, buiten op een bankje in de zon op .Daarna fiets ik naar school.

Later op de dag besef ik dat ik het vooral zielig voor mezelf vind dat ik me er niet toe kan zetten om ook maar iets te eten.  Gemiste kans om gewoon mee te doen, maar nu ook weer voornemens om hier volgend jaar beter op voor te bereiden en wél mee te doen.


woensdag 10 juli

Drukke ochtend op het werk. Als mijn werk gedaan is kan ik vrijdag thuisblijven. Dat is natuurlijk een fijn vooruitzicht dus ik zorg ervoor dat ik mijn takenlijstje vandaag en morgen afrond. 


donderdag 11 juli

Om 12 uur trek ik de figuurlijke schooldeur achter me dicht. Niet helemaal want ik ben nog 'on standby' voor de dames van onze administratie en voor mijn leidinggevende. Zij werken nog tot en met dinsdagochtend en mogen mij bellen als het nodig is. Ik kan zelfs even langs gaan als het moet. 

Andere jaren werd er nog wel wat heen en weer gebeld, en dat is prima. Dat mag dit jaar ook. Vanaf dinsdag zet ik ook de automatische e-mailbeantwoorder aan en zet ik mijn schoolmail uit op mijn telefoon.

Thuis lunchen en daarna sporten. De rest van de middag lees ik en kijk ik een paar afleveringen van een serie. Normaal doe ik dat nooit op een doordeweekse dag, maar vandaag maak ik een uitzondering. 


vrijdag 12 juli

Mijn eerste vrije dag en na het sporten word ik gebeld door mijn leidinggevende. Er zijn wat vragen over aanmeldingen en intakes. Omdat ik vanuit huis in de werkomgeving van school kan, kan ik meekijken en wat vragen beantwoorden. Ik word vandaag nog twee keer gebeld. 

Het regent bijna de hele dag en als het even droog is fiets ik tussen de buien door naar de markt. Ik koop meloenen, paprika's en kersen.


zaterdag 13 juli

Weer een dag met slecht weer, geen fijn begin van de vakantie. Gelukkig zijn de vooruitzichten voor volgende week beter.

Ik maak een grote pan gehakballen, 15 stuks, waarvan een deel de vriezer ingaat. Eentje eet T. 's avonds, twee bewaar ik in de koelkast voor dinsdag.

Ik kijk een paar afleveringen van 'Dertigers' het vijfde seizoen. Het sluit niet aan op de eerste vier seizoenen, het gaat hier om een totaal andere groep mensen. Ik moet er even aan wennen maar het duurt niet lang voor ik erin zit.


zondag 14 juli

De zon schijnt als ik wakker word. Het is nog wel fris buiten, maar ik zet de keukendeur naar het dakterras open. Max de kat huppelt meteen naar buiten, heerlijk vindt hij het, vliegjes en vlinders achterna zitten en overal snuffelen.

Ik fiets voor de lunch nog even naar het centrum van de stad en doe een paar boodschappen. Na de lunch ben ik buiten, ik hang een was te drogen en maak mijn weekoverzicht af en schrijf mijn eetoverzicht. Het vakantiegevoel begint te komen.



30 opmerkingen:

  1. Lekker hoor !. Ik wens je een fijne, rustige en ontspannen vakantie!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vervelend voor je, dat er gevraagd werd waarom je niets at. Ik kan me voorstellen dat je je daar ongemakkelijk bij voelde, alsof je het niet wou.
    In België was Dertigers vanaf het vijfde seizoen ook met een andere cast. En een andere verhaallijn. Was ook hier even wennen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Myriam, ik ben inmiddels gewend en hoop dat er nog meer seizoenen komen, ik kijk het op de loopband op de sportschool, dan vliegt de tijd!

      Verwijderen
  3. Goed van je dat je in ieder geval het voornemen hebt gemaakt om het volgend jaar anders te doen met het schoolontbijt (of een andere gelegenheid). Leuk een kat ik wist niet dat jullie er eentje hadden, of ik heb daar altijd overheen gelezen. Sinds gisteren is het gelukkig eindelijk beter weer en regent het eens niet. Geniet van je vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ilona, onze kat heb ik voor het eerst genoemd, hij is nog niet zo lang bij ons, pas sinds februari. Lang verhaal, voor een andere keer misschien.

      Verwijderen
    2. Leuk! Ben benieuwd, hoe meer kattenverhalen en spam hoe beter, maar ik ben een uitzondering :-).....iedere kat in binnen- of buitenland moet op de foto.

      Verwijderen
    3. Hahaha... ik weet nog niet of ik erover ga schrijven, maar tipje van de sluier: we hebben Max geërfd.

      Verwijderen
  4. Zo'n vraag is natuurlijk ook ongemakkelijk, waarom je niets eet. Je hebt je collega's ingelicht maar krijgt dan ineens een vraag van de eigenaar van het zaakje. Logisch dat je dat niet zag aankomen en er even van van je stuk gebracht bent. Je voelt je toch ineens weer in een uitzonderingspositie geplaatst terwijl je je juist goed had voorbereid. Pittige week dus nog gehad. Nu lekker vrij! Groet, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ine, ja en ik was er totaal niet op voorbereid dat het op die manier ook nog vervelend zou kunnen zijn. Dat laatste klopt.

      Verwijderen
    2. En ja, de reden waarom je je rot voelt of ongemakkelijk op een groepsbijeenkomst, altijd goed om dat na te gaan. Ik was laatst naar een feestje van een vriendin, waar ik jaren geleden vroeger weg van ben gegaan. De confrontatie met huwelijks- en gezinsgeluk was me te heftig, te pijnlijk toen. Nu had ik me voorbereid hierop, en ik ben al weer jaren verder. Wist dat ik allemaal stellen zou ontmoeten, loftoespaken over de bloeiende liefde zou horen, als alleenstaande toch uit de toon zou vallen en dat de alcohol al voeg in de middag rijkelijk zou vloeien (ik drink niet meer).
      En toch gebeurden er ook nu dingen die ik niet zag aankomen. Je kunt niet alles tot in de puntjes onder controle hebben.
      En volgend jaar? Dan zal het weer anders zijn, misschien staat de koffieautomaat dan wél aan, of zitten jullie ergens heel anders. Of.. vul maar in. Groet, Ine

      Verwijderen
    3. Ja, je kan niet op alles voorbereid zijn net als je niet overal de controle over hebt. Dit soort situaties zal ik nog vaker meemaken, niet altijd overal tegen op gewassen, maar wel steeds beter.

      Verwijderen
    4. Ik blijf het toch raar vinden, die teamontbijten, of die 'ontbijten' op een seminar oid. De mensen die echt vroeg uit de veren zijn of wat verder hebben moeten reizen of om medische redenen niet zonder gegeten te hebben de deur uit moeten gaan (denk aan medicijnen innemen met iets te eten erbij) hebben dan meestal al ontbeten. Dus wat moeten die dan? Dat brengt mij op de vraag of je het nou echt wilde, dat 'meedoen' of dat het toch een soort van 'moeten' was. Want je voelt je het beste bij je eigen eetroutine, toch?
      Vind ik zelf ook altijd nog een hele lastige vraag, vaak kom ik dan toch uit op iets zogenaamd willen omdat het de norm is en ik geen uitzondering wil zijn, maar je koste wat kost aanpassen ook weer neit goed voelt. (Er zullen vast 'simple minds' zijn die hier geïrriteerd over worden, lol...:-)) Groet, Ine

      Verwijderen
    5. Hoi Ine, erbij zitten en niet meedoen is niet leuk, maar tegen mijn zin eten ook niet, dus het is een situatie waar ik bij voorbaat al wist dat het ongemakkelijk zou zijn, maar het was nog ongemakkelijker dan ik had verwacht. Ja, de meeste mensen vinden het niet erg, die eten mee ook al hebben ze ontbijt op. Die doen niet moeilijk, houden er bij het ontbijt thuis al rekening mee. En dan zijn er ook mensen die eten, ongeacht honger of trek. Zij eten als ze bij de Chinees zijn ook alles op, want er toch voor betaald? Ik ben erg vaak een uitzondering en daar heb ik niet altijd zin in. Maar voor mijn eigen rust is het wel beter om me aan mijn eigen plan te houden. Dat is mijn nieuwe motto: stick to the plan! 😉

      Verwijderen
  5. Goed om aannames eens onder de loep te nemen! Zouden we vaker moeten doen. En wat jammer dat ze geen koffie hadden in het Turkse eettentje, dan had je gewoon onopvallend mee kunnen doen. Maar ja. Wat was er gebeurt als je wel mee had gegeten. Moeilijk hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Judy, Het was in Jazz café Dizzy, een begrip in Rotterdam en een zaak waar ik vroeger veel kwam! En dus niet in een Turks eettentje, Dizzy is overdag niet eens open maar de collega iemand kende etc.... de grote koffieautomaat stond niet aan en degene die het ontbijt had gemaakt mocht daar niet aankomen.

      Verwijderen
    2. Ik snap het. Over aannames gesproken.... ik nam iets verkeerd aan. :)

      Verwijderen
    3. Maar wel een heel logische aanname! 😊

      Verwijderen
  6. Zo mag je ook voelen een beetje zielig en is ook logisch je wilt zo graag gewoon meedoen maar volgend jaar zal het vast lukken met de kennis van nu. E-mailtje sturen aan jezelf als herinnering?
    Raar trouwens dat er geen koffie was.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Lot, ja een mailtje ter herinnering zou wel eens kunnen helpen! Niet zo heel gek van die koffie, zie mijn reactie hierboven bij Judy.

      Verwijderen
  7. Wat mooi dat jullie je aannames zo uitdagen en proberen open te staan voor nieuwe inzichten. Dat vind ik heel waardevol en professioneel klinken.

    Fijn dat het vakantiegevoel begint te komen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicole, het is interessant om de dingen op een andere manier te bekijken. Een aanname is bijvoorbeeld dat een student graag een diploma wil halen, soms is dat gewoon niet zo en zit hij of zij in de schoolbanken omdat het moet, maar wil deze persoon liever werken. Hoe moet je iemand dan motiveren? Ja, bij zomervakantie hoort mooi weer en dat was het gisteren gelukkig!

      Verwijderen
  8. He wat leuk je hebt een kat! Fijn om vakantie te hebben, geniet ervan. Balkondeur open is al stap 1 richting zomer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Mara, Onze kat heet Max, hij is bij ons sinds februari, niet gewenst maar wel geliefd!

      Verwijderen
  9. Hahaha! Wat Mara zegt was ook het eerste wat ik dacht. Een kat! Wat leuk! Verder wens ik je een hele fijne vakantie

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.