zondag 21 juli 2024

zo was mijn week 29 / 2024

maandag 15 juli

Een zomerdag, een echte! Ik doe niet veel bijzonders, in de ochtend naar de sportschool, daarna even naar Appie voor twee boodschappen en 's middags maak ik een grote pan tomatengroentesaus voor over de pasta van vanavond. Een deel vries ik in, daar maak ik over een poosje lasagne mee. Verder rommel ik nog wat in huis en draai ik een was. 

Bij de sportschool, aan de waterkant, staan bramenstruiken. Ik pluk hier ieder jaar een paar kilo bramen om in te vriezen. Ik doe ze in mijn havermoutpap of ik maak er een coulis van voor in de vla of bij een ander toetje.  Vandaag plukte ik de eerste rijpe bramen.



dinsdag 16 juli 

Ik heb het maar niet meer over het weer. 

Behalve een rondje sportschool doe ik vandaag niets buitenshuis. Ik ruim mijn twee lades van het dressoir op en zorg dat mijn administratie weer netjes is. Steeds meer is digitaal, dus ik bewaar weinig. Vroeger had ik twee ordners vol met papieren, nu zit alles in een map die half zo dik als als een ordner.


woensdag 17 juli

Ik heb het idee dat mijn ogen achteruit zijn gegaan. Ik heb daarom een afspraak bij de opticien gemaakt. Die afspraak is vanmorgen. De opticien weet mij te vertellen dat ik mijn bril al vijf jaar draag. De laatste oogmeting is van twee jaar geleden. Toen was mijn zicht al wat achteruit gegaan maar nog niet genoeg om een nieuwe bril aan te schaffen. Mijn idee klopt, ik ben nu echt toe aan een nieuwe bril. Ik zie niet zo snel een montuur waar ik voor warmloop. Ik ga naar huis en onderweg bedenk ik dat ik eigenlijk heel tevreden ben met mijn 'glasbril', een bril zonder montuur. Dat wil ik weer. 

's Middags kom ik erachter dat B&B Vol Liefde weer is begonnen en ik kijk de afleveringen van maandag en dinsdag terug.  De rest van het seizoen neem ik op en kijk ik wanneer het mij uitkomt, meestal is dat op de sportschool terwijl ik loop en fiets.


donderdag 18 juli

Ik heb een lunchafspraak met J, een vriendin die ik 30 jaar geleden op de lerarenopleiding heb leren kennen. We zien elkaar niet vaak, zo'n eens per twee jaar misschien, vaak zijn er dan ook nog drie andere oud-studiegenoten bij. Het clubje bij elkaar krijgen is lastig, dus soms spreken we ook samen af. 

Ik ga op de fiets naar de grote stad voor de afspraak, eindelijk weer eens zonder jas de deur uit. Ik kies een salade met geitenkaas, dadel en walnoten. Erbij wat  brood. Het is lekker maar niet bijzonder. Maar de afspraak is leuk en het is fijn om elkaar weer te zien.


vrijdag 19 juli

Na het sporten ga ik naar de markt. Daarna door naar de opticien waar ik een nieuwe bril uitkies. De bril is over drie weken klaar. 

Na de lunch rijd ik naar mijn vader, ik heb nog wat lekkers voor hem en dat ga ik brengen. Ik drink er koffie en terwijl we zitten te praten bakt hij een brood. Terug is het enorm druk op de weg, ik moet af en toe even wat langzamer rijden maar gelukkig staat het verkeer nergens stil.


zaterdag 20 juli

Het is al erg warm als ik opsta. Toch ga ik lekker sporten, op de sportschool is het goed te doen. Daarna doe ik een paar boodschappen en ik hang de was buiten. Deuren en ramen goed dicht zodat het binnen niet té warm wordt. 's Middags lees ik en schrijf ik verder aan wat blogs, waaronder deze. 


zondag 21 juli

De eerste vakantieweek is bijna ten einde. Vandaag is het weer een rustige dag. Ik maak 's ochtends de bouillon voor de soep die we 's avonds eten. Ik haal een stofzuiger door het huis en T. lapt de ramen. Normaal gesproken doet T. alle huishoudelijke taken behalve wassen, dat is mijn afdeling. Nu ik vakantie heb doe ik wat meer thuis. Ik maak twee keukenlades schoon en loop ook even alle lades in de vriezer na zodat ik weet wat er in huis is, wat er eventueel op kan en zodat het allemaal weer netjes is.

Het duurt lang voor het opklaart maar aan het eind van de middag kan ik nog even buiten zitten en wat lezen en bloggen. De temperatuur is, na de regen- en onweersbuien van vanmorgen, een stuk aangenamer dan gisteren.


18 opmerkingen:

  1. Dat klinkt heel ontspannen.Fijn toch,als er even niets MOET

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor mij is dat het ultieme vakantiegevoel; (bijna) alles mag en niks moet. En waar je dat gevoel beleeft is van de tweede orde.

      Verwijderen
    2. Hoi Willem, dat is precies wat het moet zijn, en op vakantie gaan is niet voor iedereen weggelegd, niet iedereen vindt het leuk en levert veel mensen een boel stress op. En áls ze dan op vakantie zijn dan moeten ze ook daar nog steeds heel veel!

      Verwijderen
  2. Misschien moet je tijdens een vreetbui worteltjes gaan knagen! Goed voor je ogen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Tina, Dát is een goed idee, daar was ik zelf nog niet op gekomen!! Hartelijk bedankt voor deze tip! 👍

      Verwijderen
    2. Hihi, ik eet dagelijks rauwe winterwortels, gewoon uit het vuistje, geen salade dus. Maar heb een abonnement bij de opticien. Maar die lust ook wortels, dus die neem ik dan mee voor hem, lol. Levert helaas geen korting op:-) Groet Ine

      Verwijderen
    3. Hahaha!! Dus het is een fabeltje, van die wortels?😉 Denk niet dat Tina dat weet!

      Verwijderen
    4. De opticien is nog steeds bang dat de wortels die ik voor hem meeneem een bedreiging zijn voor zijn klandizie (stel je voor dat mensen binnenkomen en denken hee ik ga eens wortels eten voor mijn ogen..) dus brengt ie heel snel die wortels naar achteren waar niemand het ziet. Ok, zo kan ie wel weer. Groet, Ine

      Verwijderen
    5. Haha...een beetje lachen op de vroege ochtend kan geen kwaad Ine, zeker niet wanner ik nu naar buiten kijk: het regent pijpenstelen!

      Verwijderen
  3. Dat klinkt heerlijk relaxt. Bramen plukken is voor mij echt jeugdsentiment. Zo leuk! Groetjes, Nicky

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor mij ook wel Nicky, en frambozen op vakantie in Duitsland, bakken vol!

      Verwijderen
  4. Ik heb recent ook alleen nieuwe glazen gekocht omdat ik nergens een goed montuur kon vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Nicole, mijn huidige bril wordt mijn reservebril, anders had ik dat misschien ook wel gedaan.

      Verwijderen
  5. Ik plukte ook laatst al een braam, maar die was nog ZUUR! Elk jaar ga ik erop uit om bramen te plukken maar vorig jaar was het gebruikelijke tijdstip van eind augustus eigenlijk al te laat. Vandaar deze vroege poging. Over een week of 2 nog een test :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Mara, ik vries ze in en eet ze in mijn warme pap, dan zijn ze warm en minder zuur. Ik vind het dan, vooral in combinatie met appel of banaan, een lekker contrast. Mijn fruit is dus allemaal warm in mijn havermout.

      Verwijderen
  6. Heel erg leuk dat je na al die jaren nog steeds contact hebt met vriendin J.
    Volgens mij was het een fijne eerste vakantieweek?!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Zo... Geluk, dat is inderdaad leuk, en als we dan samen zijn merken we allebei hoe bijzonder het is en hoe leuk! Ze is inmiddels oma geworden! Ja, ik heb een fijne week achter de rug en ook deze week is heerlijk!

      Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.