zondag 7 juli 2024

op mijn bord - week 27 / 2024


Als je nog inspiratie zoekt voor je maaltijden deze week dan staat hier misschien iets lekkers bij. 


maandag 1 juli

volkorenpasta - prei, champignons, ui, knoflook en erwtjes in room - broccoli - groene salade


dinsdag 2 juli

tuinbonen op Spaanse wijze  (ui, knoflook, peen, bleekselderij en een klein stukje in blokjes gesneden chorizo) - gekookte aardappels - groene salade met komkommer en tomaat


woensdag 3 juli

gebakken aardappels - rodekoolsla - groene sla met komkommer en tomaat


donderdag 4 juli

tjaptjoy met kip - rijst


vrijdag 5 juli

crunchwrap  - rodekoolsla - broccoli - zoete aardappel - ijsbergsla




vulling van de wrap: feta, kikkererwten, tomaatjes, olijven, koriander, specerijen


rodekoolsla, broccoli, zoete aardappel en boven in beeld de cruchwrap


zaterdag 6 juli

tjaptjoy met kip  (er was nog een ruime portie over)  - rijst


zondag 7 juli

tomatengroentesoep - tosti met kaas en ham 


Als er deze keer niets voor je bij zit, kun je volgende week weer kijken wat ik op mijn bord had; misschien zit er dan wel iets bij dat je bevalt.




13 opmerkingen:

  1. Die kleuren maken,dat je vanzelf trek krijgt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, leuk hè? Het is ook belangrijk om zoveel mogelijk verschillende kleuren groente te eten ivm de verschillende voedingsstoffen.

      Verwijderen
  2. De kleurencombinatie van de rode kool, broccoli en zoete aardappelen is heel mooi en leuk voor de foto. Eet je daar geen dressing of saus bij, want zo zonder zou ik het niet lekker vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, Dat zie je niet zo goed op de foto, maar de rodekoolsalade is aangemaakt. De broccoli en zoete aardappel eet ik met nootmuskaat, geen saus.

      Verwijderen
  3. Wat eten jullie altijd lekker (wij ook:-) maar aan de overkant is het gras altijd groener:-) Benieuwd hoe jij/jullie die cruchwrap maken

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ilona, gelukkig eten jullie ook lekker, en ik herken wat je schrijft, bij anderen lijkt het vaak nóg lekkerder! Ik heb Libanees platbrood (meestal volkoren) en die bak ik na het vullen in een droge hete gietijzeren koekenpan. Hij verliest zijn vorm dan niet meer en wordt krokant. Niet heel heet want anders blijft de vulling koud en wordt de buitenkant te donker. Soms warm ik de vulling alvast op (bonen bijvoorbeeld) maar als het lauw is van binnen vind ik het ook niet erg. Je moet een beetje proberen hoe lang want dat ligt aan de pan.

      Verwijderen
    2. Ah, ik heb een aantal speltvolkorenpita's over van het afhaaleten van zaterdag met schoonzoon en dochter en zoon. Ga ik net als jij dan in de droge koekepan bakken. Waarschijnlijk zijn ze krokant minstens zo lekker als zacht. Jij koopt die volkoren Libanezen bij AH, toch? Geen AH hier in de buurt en nu voor van alles een zomerstop is, kom ik ook weinig meer in de stad. Maar schoonzoon is Libanees, dus hij zou zo'n platbrood mogelijk wel waarderen. Groet, Ine

      Verwijderen
    3. Hi Ine, nee die Libanese platbroden koop ik bij de Turkse Supermerkt Sahan (een keten hier in de regio) , de helft van de prijs die AH rekent! Ik stuurde jou de foto van een AH zakje, omdat ik de andere niet zo snel kon vinden. 60ct voor 6 stuks, ik denk nog goedkoper dan de helft.

      Verwijderen
    4. Ps: ik denk dat je die volkorenpita's beter niet te lang kan laten opwarmen, te hard en je breekt je tanden, ze zijn een stuk dikker dan de platbroden.

      Verwijderen
    5. Ik heb ze even in het vrieskastje gelegd, het is een wat rare eterij hier nu met die remote werktijden met Canada tijd, hier met de logees. Gisteren de eerste werkdag voor hen dus. In de ochtend gaan ze er even uit met een gehuurde fiets, om dan vanaf 14 uur te starten met werk. Ze hebben iets van een brunch of zo eind ochtend, begin middag, eten dus wat later in de avond, maar dat is geen prettig ritme voor mij, dus at ik wat vroeger, eind middag. Was niet erg, we respecteren elkaars gewoonten en vinden het belangrijk dat iedereen zich comfortabel voelt. Groet, Ine

      Verwijderen
    6. Fijn dat jullie elkaar de ruimte en vrijheid geven om het zo te doen, dat maakt het logeren en ook nog werken voor iedereen makkelijker.

      Verwijderen
  4. Ik blijf mij verwonderen (en ik bewonder je erom) dat je zoveel variatie aanbrengt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Rianne! Ik lees veel foodblogs en daar doe ik inspiratie op.

      Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.