Als je nog inspiratie zoekt voor je maaltijden deze week dan staat hier misschien iets lekkers bij.
maandag 1 juli
volkorenpasta - prei, champignons, ui, knoflook en erwtjes in room - broccoli - groene salade
dinsdag 2 juli
tuinbonen op Spaanse wijze (ui, knoflook, peen, bleekselderij en een klein stukje in blokjes gesneden chorizo) - gekookte aardappels - groene salade met komkommer en tomaat
woensdag 3 juli
gebakken aardappels - rodekoolsla - groene sla met komkommer en tomaat
donderdag 4 juli
tjaptjoy met kip - rijst
vrijdag 5 juli
crunchwrap - rodekoolsla - broccoli - zoete aardappel - ijsbergsla
vulling van de wrap: feta, kikkererwten, tomaatjes, olijven, koriander, specerijen |
rodekoolsla, broccoli, zoete aardappel en boven in beeld de cruchwrap |
zaterdag 6 juli
tjaptjoy met kip (er was nog een ruime portie over) - rijst
zondag 7 juli
tomatengroentesoep - tosti met kaas en ham
Als er deze keer niets voor je bij zit, kun je volgende week weer kijken wat ik op mijn bord had; misschien zit er dan wel iets bij dat je bevalt.
Die kleuren maken,dat je vanzelf trek krijgt
BeantwoordenVerwijderenHoi Izerina, leuk hè? Het is ook belangrijk om zoveel mogelijk verschillende kleuren groente te eten ivm de verschillende voedingsstoffen.
VerwijderenDe kleurencombinatie van de rode kool, broccoli en zoete aardappelen is heel mooi en leuk voor de foto. Eet je daar geen dressing of saus bij, want zo zonder zou ik het niet lekker vinden.
BeantwoordenVerwijderenHoi Lot, Dat zie je niet zo goed op de foto, maar de rodekoolsalade is aangemaakt. De broccoli en zoete aardappel eet ik met nootmuskaat, geen saus.
VerwijderenWat eten jullie altijd lekker (wij ook:-) maar aan de overkant is het gras altijd groener:-) Benieuwd hoe jij/jullie die cruchwrap maken
BeantwoordenVerwijderenHoi Ilona, gelukkig eten jullie ook lekker, en ik herken wat je schrijft, bij anderen lijkt het vaak nóg lekkerder! Ik heb Libanees platbrood (meestal volkoren) en die bak ik na het vullen in een droge hete gietijzeren koekenpan. Hij verliest zijn vorm dan niet meer en wordt krokant. Niet heel heet want anders blijft de vulling koud en wordt de buitenkant te donker. Soms warm ik de vulling alvast op (bonen bijvoorbeeld) maar als het lauw is van binnen vind ik het ook niet erg. Je moet een beetje proberen hoe lang want dat ligt aan de pan.
VerwijderenAh, ik heb een aantal speltvolkorenpita's over van het afhaaleten van zaterdag met schoonzoon en dochter en zoon. Ga ik net als jij dan in de droge koekepan bakken. Waarschijnlijk zijn ze krokant minstens zo lekker als zacht. Jij koopt die volkoren Libanezen bij AH, toch? Geen AH hier in de buurt en nu voor van alles een zomerstop is, kom ik ook weinig meer in de stad. Maar schoonzoon is Libanees, dus hij zou zo'n platbrood mogelijk wel waarderen. Groet, Ine
VerwijderenHi Ine, nee die Libanese platbroden koop ik bij de Turkse Supermerkt Sahan (een keten hier in de regio) , de helft van de prijs die AH rekent! Ik stuurde jou de foto van een AH zakje, omdat ik de andere niet zo snel kon vinden. 60ct voor 6 stuks, ik denk nog goedkoper dan de helft.
VerwijderenPs: ik denk dat je die volkorenpita's beter niet te lang kan laten opwarmen, te hard en je breekt je tanden, ze zijn een stuk dikker dan de platbroden.
VerwijderenIk heb ze even in het vrieskastje gelegd, het is een wat rare eterij hier nu met die remote werktijden met Canada tijd, hier met de logees. Gisteren de eerste werkdag voor hen dus. In de ochtend gaan ze er even uit met een gehuurde fiets, om dan vanaf 14 uur te starten met werk. Ze hebben iets van een brunch of zo eind ochtend, begin middag, eten dus wat later in de avond, maar dat is geen prettig ritme voor mij, dus at ik wat vroeger, eind middag. Was niet erg, we respecteren elkaars gewoonten en vinden het belangrijk dat iedereen zich comfortabel voelt. Groet, Ine
VerwijderenFijn dat jullie elkaar de ruimte en vrijheid geven om het zo te doen, dat maakt het logeren en ook nog werken voor iedereen makkelijker.
VerwijderenIk blijf mij verwonderen (en ik bewonder je erom) dat je zoveel variatie aanbrengt.
BeantwoordenVerwijderenDank je Rianne! Ik lees veel foodblogs en daar doe ik inspiratie op.
Verwijderen