zondag 3 november 2024

op mijn bord - oktober 2024


Ook al had ik dan een blogpauze, eten deed ik natuurlijk wel. En dit stond er op ons menu in oktober:


dinsdag 1/10

bloemkool - aardappelpuree - ossenstaartstoof


woensdag 2/10

eiercurry - rotiplaat - sperziebonen


donderdag 3/10

linzenstoofje - zilvervliesrijst - broccoli - salade


vrijdag 4/10

volkorenbol met makreel - gemengde salade


zaterdag 5/10

gewokte groente - zoetzure Chinese saus - omelet - zilvervliesrijst


zondag 6/10:

pita met falafel - ratatouille - sla


maandag 7/10:

pasta met vegetarische tomatengroentesaus - salade 


dinsdag 8/10

captain's dinner  - broccoli - sla


woensdag 9/10 

pompoensoep - brood met geitenkaas - salade


donderdag 10/10  

gebakken aardappels - witlofsla met appel, augurk en ei


vrijdag 11/10

crunchwrap met falafel - coleslaw  - broccoli


zaterdag 12/10    

gewokte groente - volkorennoedels - tempeh - pindakokossaus


zondag 13/10      

traybake met spruitjes, sperziebonen, rode biet, ui, knoflook, tomaat en paprika - bulgur - hummus - feta - sla met komkommer


maandag 14/10  

crunchwrap met restje traybake, feta en kikkererwten - broccoli - ijsbergsla met komkommer


dinsdag 15/10

vegetarische lasagne - sla met komkommer - broccoli


woensdag 16/10

chili sin carne - zilvervliesrijst - broccoli - sla met komkommer


donderdag 17/10

boerenomelet - volkorenbol - ijsbergsla met komkommer


vrijdag 18/10:

tosti's met geitenkaas  - ijsbergsla met komkommer, tomaat en rode biet


zaterdag 19/10

gewokte groenten - noedels - tempeh - pindasaus


zondag 20/10

crunchwrap met kikkererwtenshoarma - bietensalade


maandag 21/10

pasta - spinazie & champignons in roomsaus - salade


dinsdag 22/10

spruitjes - ossobuco - aardappelpuree - komkommermayoslaatje


woensdag 23/10

gewokte groente - pandanrijst - pindasaus - ei


donderdag 24/10

Turkse linzensoep - gözleme - sla met komkommer


vrijdag 25/10

volkorenbol met makreel - gemengde salade


zaterdag 26/10

crunchwrap met kikkererwtenshoarma - coleslaw


zondag 27/10

aardappelpreisoep - tosti geitenkaas - salade


maandag 28/10

pasta met vegetarische tomatengroentesaus - salade


dinsdag 29/10 

witlof met ham en kaassaus uit de oven - gekookte aardappels


woensdag 30/10

volkorenbol met kipfilet - gevulde salade


donderdag 31/10

gewokte groenten - volkorennoedels - omeletreepjes - pindasaus


Ik ga vanaf volgende week zondag mijn weekmenu weer online zetten. Ik eet de komende dagen alleen en ik heb nog geen planning gemaakt. Er staan wat kliekjes in de vriezer die ik op wil maken, maar ik heb ook trek in een lekkere traybake met spruitjes. 

10 opmerkingen:

  1. Spruitjes bij de Ossobuco ? Nu hou ik niet van spruitjes en heb ze echt altijd overal geprobeerd. In Frankrijk ook eens in tomatensaus, vond ik ook niet lekker. En zelfs rauw als salade krijg ik het niet weg.
    Doe mij maar alleen de Ossobuco, dan maar een dag geen groente.
    Wij hadden vandaag, uit de vriezer, gestoofde lamsnek, met stoofperen en een paar patatjes.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Lot, ik lust spruitjes gekookt, gebakken, geroosterd en overal bij, net als broccoli en sperziebonen.... ik eet ze graag! Bij ossobucco eten we ook graag worteltjes en erwtjes en aardappelpuree, maar voor mij mag iedere groente erbij. Lamsvlees heb ik lang niet op, ik merk dat ik steeds minder vlees eet en minder behoefte heb. Stoofperen, goed idee ga ik ook snel maken.

      Verwijderen
  2. Verschillende combinaties in je lijst nog nooit gegeten en gemaakt door mij.Spruitjes beetgaar met klontje boter en wat nootmuskaat van de rasp,meer hebben die kleine kooltjes voor mij niet nodig,ben er dol op.
    Groetjes,Ger

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Ger, spruitjes (zie ook mijn reactie aan Lot hierboven) vind ik op alle manieren lekker. Geroosterd uit de oven smaken ze ook weer heel anders dan gekookt. Nootmuskaat doe ik er ook altijd op, doe ik ook op sperziebonen en broccoli, lekkere smaakmaker.

      Verwijderen
  3. Ik las gisteren het artikel 'De vloek van de nootmuskaat' een artikel over de herkomst ervan. https://www.groene.nl/artikel/de-vloek-van-de-nootmuskaat Moest ik ineens aan denken n.a.v. je opmerking. Dat we ons weinig realiseren waar ons eten vandaan komt. Ook las ik dat we er n.a.v. de natuurramp in Spanje rekening mee moeten houden dat tomaten, courgettes en nog een groente (was het aubergine) fors duurder gaan worden. Die groeien in de winter hier dan ook niet. Toch blijft het lastig om een balans te bewaren tussen bewust leven en nog een beetje genieten. Naar mijn dochter in Canada kan ik nu eenmaal niet zwemmend.. dat wordt vliegen. Gisteren met haar doorgesproken hoe het eten tijdens de reis zal zijn. Er moet een plantaardige maaltijd te bestellen zijn, maar die optie geeft een error. Nou ja, we hebben nog even tijd. He, ik zie dat ik nu weer anoniem ben? Groet, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik hoorde meteen na de natuurramp dat er grote delen van de oogst verwoest waren, en dat dat gevolgen heeft voor het aanbod en de prijs bij ons. Dat was een paar jaar geleden ook het geval herinner ik me, toen was er geen natuurramp maar was er wel slecht weer geweest. Nou ja, dan maar meer knollen en minder courgettes en aubergines eten. Vliegen is in jouw geval geen frivoliteit die je een paar keer per jaar doet. Vliegen is niet verboden maar het zou beter zijn wanneer mensen er iets minder makkelijk meer om zouden gaan is de bedoeling volgens mij. Ik vloog tot een paar jaar geleden iedere kerst naar Spanje of Portugal, dat heb ik nu al een paar jaar niet gedaan maar zal het vast nog wel een keer doen. Je kan de luchtvaartmaatschappij een mail sturen dat je vega wil eten misschien? En tegenwoordig is het volgens mij ook standaard, zeker bij de grotere luchtvaartmaatschappijen op lange vluchten. Ja, hoe je inlogt weet ik niet, ik moet dat nog eens bekijken aan mijn kant van het verhaal.

      Verwijderen
  4. Oh om niet te zuur de week te starten, hihi... ik zou gaan voor de soepen. Ben soepfan. Dus jouw pompoen, prei-aardappel, en Turkse soep. Hoeft niks bij voor mij of hooguit droge volkoren zuurdesem boterham. Volkoren soepstengel erbij is ook lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik houd niet van crackers en ook niet van soepstengels, te droog. Maar soep zonder iets is ook prima, zeker bij deze dikke soepen, vult goed.

      Verwijderen
  5. Dat ziet er allemaal heerlijk uit. Ik vind spruitjes ook heerlijk op welke manier dan ook. Ik heb de laatste weken een beetje teveel gesnoept dus deze week wordt het veel groente en sla eten. Groetjes Ella.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind groente eten geen straf, alhoewel ik ook echt heel graag snoep!

      Verwijderen