Geen heel bijzondere gerechten op het menu deze week, maar wel allemaal erg lekker.
maandag 18 november
tempeh in ketjapsaus - witte rijst - gewokte kousenband, ui en taugé - zoetzuur
dinsdag 19 november
bloemkool - varkenssaucijs - aardappelpuree - komkommermayoslaatje
woensdag 20 november
gebakken aardappels - spitskoolsla
donderdag 21 november
Indonesische rijsttafel (eten op school)
vrijdag 22 november
geroosterd brood met makreel (en komkommer en gefrituurde uitjes) - broccoli en wortel met hummus - spitskoolsla
zaterdag 23 november
volkorennoedels met gewokte groente - pindasaus - ei
zondag 24 november
groente van de bakplaat: ui, knoflook, spruitjes, paprika, koolraap, tomaat en (tien minuten voor het eind van de baktijd) verkruimelde feta - hummus - zuurdesembrood - spinaziesalade
De spruitjes zijn overal in de aanbieding en aangezien ik er dol op ben staan ze volgende week ook weer op het menu.
klinkt weer heerlijk allemaal
BeantwoordenVerwijderenWe hebben inderdaad lekker gegeten.
VerwijderenWat lekker om hummus op je groenten te doen! Nooit aan gedacht.
BeantwoordenVerwijderenHoi Judy, ik vind het een heel goede combinatie, erg lekker en omdat ik nauwelijks vlees eet en al helemaal geen vleesvervangers vind ik het belangrijk om regelmatig peulvruchten te eten. En dit is een goede manier om de intake te verhogen.
VerwijderenEen explosie aan smaken,kleuren en variaties op het bord.Als het zó in elk huishouden zou zijn dan hebben vast minder mensen(64%)in ons land in 2050 overgewicht,die cijfertjes lees ik net.
BeantwoordenVerwijderenGer van hoorndesovervloeds3.blogspot.com
Hoi Ger, Het advies is om zoveel mogelijk kleuren te eten, goed voor je én staat leuk op het bord. Ja, wat een beangstigend idee hè, het is bijna niet meer te stoppen lijkt het. Het zijn er nu al zo'n 50% dacht ik.
VerwijderenGoede combinaties weer. En die spruitjes ga ik ook kopen, want vind ze, vooral gewokt, heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenJa, dat is ook lekker. Ik wok ze ook wel, en dan met specerijen (gember, kurkuma, koriander, stuk citroengras) en ui en knoflook en tenslotte wat kokosmelk. En dan rijst erbij. Spruitensajoer (ooit eens gezien op de website Okokorecepten.nl).
VerwijderenWat een heerlijk menu weer! Lekkere en gezonde kost met "echt eten".
BeantwoordenVerwijderenGrappig dat je dit "echt eten" noemt, vind je dat omdat het gezond is en niet bewerkt of ultrabewerkt? Want alles is inderdaad zelf gemaakt, op de varkenssaucijs na, daarvan eet ik 1/3, T. eet de rest. Er is niets uit pakjes of zakjes.
VerwijderenSpruitjes vind ik ook lekker. Ben ze op latere leeftijd pas gaan waarderen.
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk zijn ze, vind ik nu ook. Begrijp ook niet waarom ik er als kind zo van griezelde, misschien toch te lang gekookt?
Verwijderen