zondag 10 november 2024

op mijn bord - week 45 / 2024


Ik eet alleen omdat T. er even tussenuit is. Alleen eten vind ik niet erg, ik eet dan natuurlijk alles wat ik zelf erg lekker vind, daarnaast probeer ik ook om niet te lang in de keuken te staan. Alle gerechten hieronder waren gezond, lekker én snel klaar.


vrijdag 1 november




traybake met spruitjes, paprika, ui, knoflook en kruiden - zelfgemaakte hummus - toast met geitenkaas en (niet op de foto) spinaziesalade met komkommer


zaterdag 2 november

vandaag at ik precies hetzelfde als gisteren, ik had genoeg voor twee keer gemaakt


zondag 3 november

crunchwrap met kikkererwtenshoarma - broccoli - spinaziesalade met komkommer


maandag 4 november

linzenstoof (vriezer) - gesauteerde savooiekool - aardappelpuree


dinsdag 5 november

vandaag weer de linzen en de kool (vind ik zo lekker!) nu met zilvervliesrijst


woensdag 6 november

aardappelpreisoep (vriezer) - zuurdesembrood met geitenkaas -  sla


donderdag 7 november

dubbele boterham met ham en kaas


vrijdag 8 november




crunchwrap gevuld met geroosterde spruitjes, paprika, ui, tomaat en feta - hummus met crispy chili oil - broccoli - sla met komkommer


zaterdag 9 november

ik eet precies hetzelfde als gisteren want gemaakt voor twee keer


zondag 10 november




gepofte aardappel met tonijn, mais, olijf, augurk en gefrituurde uitjes  (aangemaakt met wat mayonaise) - broccoli - sla (niet op de foto)


Gisteren en vandaag heb ik vanwege mijn Corona-infectie niet veel geproefd van het eten. Jammer, want ik denk dat het wel lekker was. Ik hoop dat mijn smaak snel terug is want er staan weer veel lekkere dingen op het menu van volgende week.




10 opmerkingen:

  1. Doe weer inspiratie op bij jouw weekmenu. Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Even pietlut spelen op maandagmorgen: twee dagen dus niet totaal vegetarisch: ham en tonijn. Maar verder wel en het ziet er smakelijk uit. Je pakt nu makkelijker een schep hummoes erbij, lust T dat niet zo dat je dat doorgaans minder vaak doet? Of is het kwestie van gemak? Hoop dat je voorspoedig opknapt en je smaak weer gauw terug is!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh ja, ik heb de inleiding veranderd. De ham klopt, wat ik niet van plan maar omdat ik ziek was at ik wat anders. De tekst stond al klaar want de bedoeling was wel vegetarisch. Gisteren at ik ook iets anders dan gepland omdat ik nog steeds niet lekker was en geen zin had om te koken. Ted eet ook graag hummus, hij maakt het ook altijd. Ik vond nog een grote zak 'oude' gedroogde kikkererwten, die heb ik gekookt en toen kreeg ik zin in hummus. Inderdaad gemak en lekker bij heel veel en weer voldoende peulvruchten in het dieet.

      Verwijderen
    2. He, maar gebruik je dan oude foto's van de gerechten, dus foto's die je eerder al maakte? ALs je zondag toch iets anders gegeten hebt dan op de foto staat? Gewoon de Sherlock Holmes in mij, hoor:-)

      Verwijderen
    3. Nee, zondag heb ik gegeten wat er op de foto staat: aardappel met tonijn (uit blik, zit bovenop de aardappel). Ik had alleen het plan om iets anders te eten, daarom stond er in de inleiding dat alles vegetarisch was.

      Verwijderen
  3. Ik hoop dat je snel weer beter bent. Corona blijft ons parten spelen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt Myriam, het is niet fijn, minder energie, geen smaak en nog wat kortademig.

      Verwijderen
  4. Er staat nog een potje Tahin in de kast en aangezien ik oude voorraad wil opmaken is dat een goede gelegenheid om weer eens hummus te maken.
    In Goes, waar ik vaak afspreek met dochter zit een fabriek die ook tgtg aanbood en dat was dan hummus, salades en olijven in kleine bakjes zoals in de supermarkt koopt. 3 bakjes voor 3.33 en je kon uitzoeken van lijst. Helaas doen ze het niet meer, dus nu zelf maar weer hummus maken

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zelfgemaakte hummus vind ik stukken lekkerder dan kant-en-klaar, en zo simpel!

      Verwijderen