Dit is de laatste week waarin ik alleen eet. Ik heb zoveel mogelijk eenpersoonskliekjes uit de vriezer opgemaakt zodat er weer wat ruimte is voor nieuwe porties.
maandag 11 november
volkorenpasta met laatste restje traybake van vorige week - hummus - broccoli - sla met komkommer
dinsdag 12 november
linzenstoofje uit de vriezer - zilvervliesrijst - geroosterde bloemkool - sla met komkommer
woensdag 13 november
gewokte groente - volkorennoedels - omeletreepjes - pindasaus - zoetzure komkommer
donderdag 14 november
cavolo nero (= palmkool) stoof uit de vrierzer - bulgur - broccoli - sla met komkommer
vrijdag 15 november
volkoren pita met makreel en komkommer - coleslaw - broccoli
zaterdag 16 november
crunchwrap met kikkererwtenshoarma, augurk, olijven en witte kool - broccoli - groene salade met komkommer
zondag 17 november
gewokte Chinese kool, wortel en ui - jasmijnrijst - pindakokossaus - omeletreepjes en tofu
Volgende week eten we op maandag Surinaams en op dinsdag een lekker Nederlands avg'tje want de bloemkool was in de aanbieding bij de supermarkt. Ik nam een grote mee want ik vind rauwe bloemkoolroosjes in mijn lunchsalade ook lekker.
Het ziet er allemaal heerlijk uit. Ik vind het knap van je dat je zo goed en gevarieerd eet wanneer je alleen bent. Ik was de afgelopen 1,5 week ook alleen en ik kom vaak niet verder dan soep met brood, wel verse soep van allerlei groente en brood met verschillende toppings, soms ook warm uit de oven. Ed lust wel graag soep maar het is voor hem niet meer dan even voorgerecht:-) Fijne week! Wel benieuwd naar de kikkererwtenshoarma:-)
BeantwoordenVerwijderenHoi Ilona, ik vind koken erg leuk dus ook geen probleem om voor mezelf lekkere dingen te maken. Nu had ik vooruit al wat dingen bewaard in de vriezer, dat scheelt natuurlijk tijd en dan toch steeds wat anders op mijn bord. Voor de kikkererwtenshoarma neem ik kikkererwten met specerijen (komijn, kaneel, paprika, koriander, gember, fenegriek) en dat bak ik samen met een uitje in wat olie. Dan vul ik een wrap of broodje met het mengsel en doe ik er tomaat en olijven en ijsbergsla of koolreepjes bij. Tenslotte nog een sausje van wat yoghurt met een beetje gepofte knoflook (geen rauwe, dat vind ik te sterk). Google anders even, kom je vast wel wat inspirerende recepten tegen. Ik gebruik nooit een recept, gebruik ze als richtlijn.
Verwijderen