dinsdag 23 december 2025

blogmas 23 - toen

Sinds 2008 houd ik bij wat we eten. Ik plan ons weekmenu en zet dit in een excelbestand. Als de week voorbij is kijk ik even terug en wijzig ik het bestand als we toch wat anders hebben gegeten. 

In 2008 zag een week in december er zo uit:



Een aantal keren vlees per week, maar ook peulvruchten en veel groenten. Minestronesoep hebben we al lang niet gegeten, die kan ik wel weer eens maken. Het lamsvlees hoef ik niet meer, ik vind vlees steeds minder lekker en lamsvlees was nooit mijn favoriet.


En dit is een week in december in 2016:




En ook nog een week in 2020:





Een weekmenu dat erg lijkt op hoe we nu nog steeds eten, minder vlees dan in de beginjaren van onze relatie en bijna altijd lekker.

Ik herinner me de gerechten die niet lekker waren meestal nog heel goed. De verse makreel uit de oven in 2016 was geen succes en is daarom sindsdien niet meer op het menu verschenen.

Ik vind het leuk om terug te kijken en handig om inspiratie op te doen voor de weekmenu's die ik nog moet plannen.  



Geen opmerkingen:

Een reactie posten