donderdag 23 september 2021

bloggen en reacties

Morgen is het twee maanden geleden dat ik mijn eerste blog plaatste en dus nog niet zo lang actief in blogland. Ook heb ik geen heel mooie site, alles is vrij basic en toch komen er gemiddeld 450 lezers per post. Dat is natuurlijk heel mooi! En omdat het er zo veel zijn vind ik het leuk om regelmatig te posten. Dat zal niet altijd lukken maar ik streef er wel naar. 

Op maandag ons weekmenu, op woensdag iets persoonlijks, vaak in relatie tot mijn eetstoornis, en op vrijdag 5 vragen uit een serie van 1000 over wie ik ben. Alle blogs zet ik klaar zodat ze om 07.00 uur 's ochtends online komen. Tijdens mijn ontbijt kan ik ze dan nog even voor het laatst doorlezen en eventuele fouten eruit halen en als ik dan op de fiets stap zet Blogger mijn bericht klaar.

Wat ik ook zo leuk vind zijn de vaste lezers én de vaste reageerders. Ik krijg niet heel veel reacties, maar de reacties die ik krijg zijn over het algemeen heel positief. Ook worden er vragen gesteld. Ik wil daar graag zo goed mogelijk op antwoorden.

Deze week ontving ik voor het eerst een reactie die niet meteen als sympathiek bestempeld kan worden. Maar omdat het ook geen reactie in de categorie onbeschoft of kwetsend was heb ik hem geplaatst en mijn antwoord erbij gezet.

Reacties die overdag binnenkomen plaats ik niet meteen, want ik ben natuurlijk ook gewoon aan het werk. Ik probeer ze wel dezelfde dag nog te plaatsten en van mijn antwoord te voorzien.

Leuk dat jullie mij lezen en nog leuker als je reageert!

 

12 opmerkingen:

 1. Blijf lekker zo door gaan, ik lees je blogjes graag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik blijf zeker lezen, je (be)schrijft de dingen op een heel prettige manier en het is een onderwerp waar ongetwijfeld meer mensen dan we denken last van hebben (of mee worstelen zelfs, het lijkt me niet makkelijk). Het gaat niet om het achter elkaar opeten van een zak engelse drop oid waar je dan spijt van hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Berber, leuk dat je mijn blogs lees. Klopt, het is een zak Engels drop, dan misselijk zijn en tóch dooreten omdat het op dat moment mag (want morgen doe ik alles anders!) / kan (want alleen thuis en niemand die het ziet!). En ondanks alle pogingen om het nooit meer te doen komt het steeds weer terug.

   Verwijderen
 3. Reacties kunnen soms kwetsend zijn ja, maar over het algemeen blijft het vrij beschaafd. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik slechts 1x heb besloten een reactie te verwijderen omdat die echt niet door de beugel kon. Alle andere zijn meningen waar ik wat aan heb of mee eens ben, of meningen waar ik niet achtersta, toch plaats ik die ook omdat het soms iets in perspectief zet. Bloggen is in mijn ogen ook om te leren van andere en zijn/haar mening te respecteren.
  En ondanks dat ik niet altijd reageer hier ;-) Lees ik wel stiekem altijd mee! Ga dus lekker zo door!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi LoZ, leuk dat je nu wel even reageert. Gelukkig valt het negatieve aantal reacties mee, ook bij jou dus. Ik ben het met je eens dat het niet erg is wanneer anderen jouw mening niet delen. Kritiek is prima, en gelukkig doet bijna iedereen dat op een beschaafde manier. Ik volg jou ook met plezier! xx

   Verwijderen
 4. De laatste tijd vallen bij mij de reacties ook wel mee. Ik plaats bijna alles, behalve dan spam berichten over tovenaars of louche geldschieters ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Aaf, je komt af en toe erg grappig uit de hoek! Gek hoor dat je de reacties van tovenaars niet plaatst!! ;-) Ik lees de reacties op jouw blogs ook en zie af en toe wel wat teksten die net kunnen. Goed dat je ze plaatst. Ik denk dat het wel meevalt omdat het natuurlijk veelal fatsoenlijke mensen zijn die blogs als de onze lezen.

   Verwijderen
 5. Lijkt alsof je al veel langer blogt, kennelijk lees is al vanaf het begin dan mee.
  Gisteren kwam het er niet van te reageren. Je blogs over jouw en andere eetstoornissen zijn bijzonder duidelijk en leerzaam. De grote lijnen weet ik wel maar hoeveel het per persoon verschilt wist ik minder van.
  Zelf eet ik al jaren koolhydraatarm en een enkele keer brood en dan altijd wit, liefst turks brood of kaizersbroodjes de laatste met smeerkkaas. Die gewoonte heb ik overgehouden van een seizoen dat ik op een Rijncruisboot werkte en we elke ochtend grote zakken kaizerbrodschens kregen aangeleverd en smeerkaas was altijd ruim voorradig en makkelijk.
  Bruin brood met kaas vind ik wel lekker af en toe maar mijn darmen zijn daar minder blij mee. Kennelijk heb ik weinig vezels nodig voor een goede stoelgang en haal ik voldoende uit fruit en groente

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Lot, ja, jij bent een van de eerste vaste lezers en reageerders, erg leuk! Zoals ik al eerder zei leer ik je steeds beter kennen en verbaas je me af en toe. Witbrood met smeerkaas, ik moet er niet aan denken, maar gelukkig mogen we allemaal onze eigen eetgewoonten hebben en houden. Jij leest vast ook dingen die ik eet waar jij van gruwelt! Ik drink nog steeds graag oploskoffie, dat heb ik overgehouden uit mijn tijd in Engeland toen je daar nergens behoorlijke koffie kon drinken. De smaak is niet te vergelijken met een goede espresso, maar voor mij is het ook een deel herinnering waardoor ik het lekker vind. Daarnaast drink ik ook graag een lekkere beker filterkoffie! Fijne dag! xx

   Verwijderen
 6. Dat vind ik ook een van de leukste dingen van bloggen, en ook een kenmerk: de reacties!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Nicole, precies! En daarom geef ik ook altijd antwoord! xx

   Verwijderen