vrijdag 3 september 2021

wat je nog niet wist over Mevrouw Niekje 16 tm 20

Vandaag weer verder met de vragen die ik van het Internet heb geplukt. Er zitten trouwens zulke rare vragen tussen dat ik ze niet alle duizend kan gebruiken. Wat dacht je van vraag 16 'hoe oud hoop je te worden?". Deze vraag heb ik vervangen en daarmee begint mijn lijstje vandaag.

16,    Aan welke leeftijd (of periode in je leven) heb ik hele goede herinneringen?

Ik ben op mijn 18e voor een jaar als au-pair naar Londen gegaan. In dit jaar heb ik zo ontzettend veel leuke dingen gedaan, leuke mensen leren kennen en mezelf kunnen ontwikkelen, dit jaar staat echt in mijn top 10. Ik had het zó leuk dat ik na dit jaar nog 5 jaar ben gebleven. Ik was geen au-pair meer maar heb gewerkt en gestudeerd. Ook deze periode was fantastisch! Toch ben ik na deze vijf jaar teruggekomen naar Nederland,  een goede beslissing maar wel een die ik met gemengde gevoelens maakte.

17.    Aan welke vakantie denk ik met veel plezier terug?

Ik ben heel veel op vakantie geweest in mijn leven, voornamelijk vakanties in Europa.  Ik heb goede herinneringen aan de vakanties met mijn ouders,  vakanties met vriendinnen en ook aan de vakanties met mijn man. Maar er springt er eentje uit en dat was  een week New York met een paar vriendinnen. Ik was al een keer eerder in NY geweest en wist de tweede keer wat me te wachten stond. Daardoor kon ik veel gerichter de stad verder ontdekken. Het was echt een geweldige week!

18.    Wat betekent liefde voor mij?

Het begrip liefde is heel groot, ik beperkt me hier tot liefde in mijn relatie met mijn man. Voor mij betekent het dat je elkaars behoefte niet uit het oog verliest, er bent voor elkaar zonder elkaar te belemmeren. 

Ik heb in het verleden eens een hele slechte relatie gehad, daardoor weet ik nu zo goed hoe ik het wél wil. T. en ik vullen elkaar aan en laten elkaar vrij, voor mij is dat liefde.

19.    Had ik liever een andere naam willen hebben?

Nee hoor, de naam die ik nu heb, waarvan Niekje de afgeleide is, bevalt me goed. Als ik een jongen was geweest hadden mijn ouders mij Wessel genoemd, ook niet onaardig.

20.    Waarin heb ik aan mezelf getwijfeld?

Ik loop niet over van zelfverzekerdheid, twijfel vaak aan mezelf, maar eigenlijk alleen op persoonlijk vlak. Op het werk niet, daar sta ik zeer stevig in mijn schoenen en weet ik dat ik goed functioneer. Vorige jaar twijfelde ik of ik er goed aan deed een vriendin te vertellen dat zij me teleurstelde. Ik heb het toch gedaan en de vriendschap ging, na ruim 25 jaar, over. Af en toe heb ik daar verdriet van, maar ik weet dat het voor mij de juiste beslissing was.

Volgende week vrijdag nieuwe reeks!


        

 

6 opmerkingen:

 1. Mijn oudste dochter ging ook als au pair naar Engeland en woont er nu alweer 4 jaar. Ze vond het zo leuk, dat ze niet terugkwam ; )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Nicole, dat is precies hoe ik het deed! Ik had het zo naar mijn zin daar! Persoonlijke omstandigheden, mijn moeder was ernstig ziek, maakten dat ik terug naar Nederland kwam. In eerste instantie had ik nog erg veel heimwee, maar ik vond snel heel leuk werk, ging een nieuwe studie doen en vond mijn draai toen weer. Leuk voor je dochter, en voor jou misschien minder maar nu is er Skype, WhatsApp, en alle andere dingen die het contact makkelijk maken. Ik schreef brieven en belde met de vaste telefoon! (het was 1987 toen ik vertrok!!). Zag mijn ouders wel twee keer per jaar, zij naar mij en ik naar Nederland, maar dat was het dan ook wel!

   Verwijderen
 2. Ik heb aan elek leeftijd of periode hele goede herinneringen. Kan niet speciaals iets noemen. Met 21 half jaar in Spanje voor reisbureau gezeten, later op Rij cruis en weer jaar later reisleidster in Europa. De mooie dingen die je vormen op die leeftijd .
  Een leuke vakantie was paar jaar geleden week IJsland waar mijn zus een paar maanden vrijwilligerswerk deed. Ik haalde haar op op een adres, we reden paar dagen om veel te bezichtigen en ik leverde haar bij een ander adres weer af.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Lot, ja, ik eigenlijk ook wel, maar ik vond dat ik iets moest kiezen. Jouw avonturen klinken ook heel mooi en leerzaam en leuk!! Mijn man is al drie keer naar IJsland geweest, op bezoek bij vrienden van hem. Mij trekt het niet zo, maar de foto's waren schitterend!!

   Verwijderen
  2. denk er toch maar eens over volgende keer mee te gaan naar IJsland. Zeker als er vrienden wonen zie je plekken die toeristen niet zien

   Verwijderen
  3. Wie weet doe ik dat misschien nog wel een keer!

   Verwijderen