vrijdag 10 september 2021

wat je nog niet wist over Mevrouw Niekje 21 tm 25

 Leuke vragen deze week, kijk maar!

21.   Maak ik me druk om wat anderen van me zeggen?

Niet meer of misschien beter bijna niet meer, maar dat is wel eens anders geweest. Ik denk dat dat ook hoort bij de leeftijd. In mijn jonge jaren was ik onzeker over mijn uiterlijk, ik was langer dan alle andere meiden, had grote voeten waardoor leuke schoenen buiten mijn bereik lagen en compenseerde deze onzekerheid door een beetje branie-achtige houding. Inmiddels ben ik ouder, en gelukkig wijzer en speelt onzekerheid over hoe ik eruit zie geen grote rol meer.  Gelukkig heb ik op het gebied van werk nooit enige onzekerheid gehad, en weet ik wat ik kan en mochten anderen over me praten dan hoop ik dat ze hun kritiek ook tegen mijn persoonlijk zeggen. Ik denk dat ik daar namelijk voor opensta.

22.    Wat is mijn favoriete dagdeel?

De eerste helft van de ochtend, vroeg dus! Ik sta altijd vroeg op, op werkdagen extreem vroeg, en kan dan genieten van de stilte in huis en op straat. Op vrije dagen thuis radio zachtjes aan op NPO1, ontbijten en wat rommelen. Op werkdagen om 7 uur op de fiets naar het werk, nog weinig verkeer, een paar mensen die hun hond uitlaten en wat fietsers. Nog geen drukke pubers of moeders met bakfietsen op weg naar school en kantoor. 

23.    Kan ik goed koken?

Ja! En ook goed bakken! Ik vind het leuk om eten te maken, ik heb mijn voorkeuren voor bepaalde gerechten en die zijn voornamelijk vegetarisch. De vlees- en visbereidingen komen voor rekening van T., die ook goed kan koken. Zo eten we  altijd heel lekker en gevarieerd.

24.    Van welk seizoen houd ik het meest?

De herfst. Ik houd niet van heel warm weer. De herfst heeft nog aangename temperaturen, de bladeren zijn mooi van kleur, en een beetje regen en wind vind ik niet vervelend.

25.    Wanneer heb ik voor het laatst een dag helemaal niets gedaan?

Die dag kan ik me niet herinneren. Ik zie dat ook niet zozeer als iets positiefs, ik vind het fijn om dingen te doen. Of het nu sporten is, een eind fietsen of wandelen, een boodschap doen, bij iemand op visite gaan, in huis rommelen. Ik doe heel veel dingen die niet moeten maar die doe ik toch met plezier. En dan zijn er dagen waarop ik 's ochtends nog wat doe maar 's middags niets meer, behalve een boek lezen... .zalig!

Tot de volgende ronde van 5 vragen!

9 opmerkingen:

 1. Vraag 21: precies hetzelfde. Toen ik jonger was, was ik daar enorm mee bezig. En dat vind ik het voordeel van ouder worden: laat ze maar denken of zeggen. Ik ben wie ik ben.
  Vraag 25: vind ik een moeilijke. Ik heb heel vaak het gevoel dat ik een dag niks gedaan heb. Dan heb ik een halve dag aan de computer gezeten (omdat ik dat graag doe), of heb ik een eind gefietst maar niet echt iets 'gedaan'. Snap je wat ik bedoel?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi MyriamC, ik vermoed dat veel mensen meer en meer maling hebben aan wat anderen vinden naarmate zij ouder worden. Ik hoop het althans! Tja... niks doen is volgens mij zitten en voor je uit kijken, en als fietsen, lezen, computeren ook niks doen zijn dan doe ik heel vaak niks! LOL!

   Verwijderen
 2. Het is fijn als je los kunt laten wat anderen zeggen. Ik vind dat in theorie alleen veel makkelijker dan in de praktijk. Als mensen bijvoorbeeld onvriendelijke dingen schrijven op mijn blog, dan heb ik daar toch altijd last van... Ook al weet ik dat het onzin is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Nicole, ik snap dat het lastig is om je niets van anderen aan te trekken. Misschien lukt het beter als je je relatie tot die anderen bekijkt: zijn zij belangrijk voor je? Zo ja dan kun je je er natuurlijk wel wat van aantrekken. Maar zijn ze niet belangrijk dan niet mee zitten. En negatieve reacties, zeker anoniem, meteen uit je hoofd zetten. En ook hier kan je bedenken 'wie zijn ze dan??' Mij helpt dat ook wel.

   Verwijderen
 3. Ik heb me mijn hele leven niet zoveel ervan aangetrokken wat anderen van me vinden of vonden. Ben opgevoed met veel verschillende mensen om me heen en dat was normaal allemaal
  Ik heb geen favoriet dagdeel denk ik, wel een favoriete seizoen, de zomer met veel buiten zitten maar dat was dit jaar veel te weinig.
  Koken kan ik ook vrij goed, lekker van dingen die op moeten een lekkere maaltijd maken, improviseren hou ik van
  Ik ben vaak van plan om niets te doen buiten de gewone huishoudelijke taken van eten en drinken maar daar komt nooit wat van, er is altijd wel iets wat ook moet.
  Morgen probeer ik het weer, drukken week gehad en veel autogereden in files.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Lot, fijn dat je zo bent opgevoed, ik herken dat niet zo. Later, vooral in Londen, leerde ik gelukkig wel veel verschillende mensen kennen, ook uit andere culturen. Die waren in het dorp waar ik woonde nauwelijks aanwezig destijds. Gatver, autorijden in files is echt niks aan! Hoop dat je morgen een lekker luie dag hebt! xx

   Verwijderen
  2. Hoi Lot, nog een korte reactie. Ik zit net na te denken over jou. Je schrijft reacties op veel blogs, altijd constructief en daarmee laat je ook wat over jezelf zien. Ik moet mijn beeld wel telkens bijstellen! Nu lees ik weer dat je veel auto hebt gereden en in files stond! En dat je zo anders bent opgevoed dan ik. Grappig, ik had echt een ander idee in mijn hoofd. Hoop nog veel over je te lezen! xx

   Verwijderen
  3. Bijzonder vind ik het dat je elke keer je beeld over mij moet bijstellen.
   Dat heb ik namelijk al veel vaker gehoord. Door houding en gelaatsuitdrukking kom ik kennelijk wat arrogant en afstandelijk over en al vaker gehoord dat ik zo meeval als je me beter kent.
   Ik weet niet of je al had gelezen hoe oud ik ben? 71. Paar weken geleden werd ik gepolst of ik moderator voor een FB groep wilde worden omdat ik altijd zo prettig, duidelijk en to-the-point antwoorde. Toen ze mijn leeftijd hoorde was ze ook stomverbaasd, ze had me als jonge vrouw rond de 40 ingeschat!
   Het grappige is dat ik dat alleen van vrouwen hoor, mannen vinden me of wel of niet leuk, aardig etc. en veranderen daar niet in. Ik weet het omdat ik het diverse keren heb nagevraagd.

   Verwijderen
  4. Hi Lot, aangenaam kennis met je te maken!! Je leeftijd had ik in eerste instantie goed geschat, maar toen je schreef dat je zoveel in de auto zat deze week ging ik twijfelen. Voor wat betreft je uiterlijk kan ik natuurlijk niets zeggen want ik weet niet hoe je eruit ziet. Ik ben lang (1.88) en heb donker haar dat over mijn schouders valt (met wat grijs). Ben daardoor een vrij statig type en ik word ook wel als hooghartig gezien. Maar ben dat absoluut niet, daarnaast ben ik een lolbroek, maak ik veel grappen en vinden mensen het ook moeilijk mijn leeftijd te schatten. Dat van die FB groep snap ik wel. Ik kijk ook altijd uit naar je reacties en ben altijd blij als je weer wat schrijft! Met mannen kan ik goed opschieten, maar had nooit veel vriendjes etc... de meeste relaties met mannen waren platonisch en nog steeds heb ik een paar hele goede mannelijke vrienden. Tot de volgende keer!! xx

   Verwijderen