maandag 13 september 2021

eetoverzicht week 36

De herfst heeft zijn intrede gedaan, maar daar was erg weinig van te merken. We hadden nog een paar warme dagen en onze eetplanning is daardoor wat anders verlopen dan gepland.

maandag:

pasta prei en erwtjes in een crème fraîche sausje

dinsdag:

goodie bowl met zoete aardappel, boursinfetasausje, ratatouille, sla

Op het programma stond een aardappelpuree met kalfswang en sperziebonen, maar bij 25 graden hadden we daar toch niet zo'n trek in. Meestal schuiven we het dan een dagje door, maar woensdag zou het nóg warmer worden. 

woensdag:

maaltijdsalade met tonijn en ei, brood

donderdag:

Indiaase kikkererwtenspinaziecurry, naanbroodje, rijst, komkommersalade

Ik kan goed koken maar op een of andere manier lukken mijn curry's nooit. T. maakt hele lekkere curry's dus hij was aan zet. Het was weer heerlijk! En genoeg voor nog een keer.

vrijdag:

goodie bowl met restjes uit de koelkast en de vriezer

zaterdag:

Naar de Chinees. 

We moesten erg lang wachten op ons eten en ondanks dat het lekker was viel het voor mij tegen. Er was veel te veel vlees en veel te weinig groenvoer.  Jammer, maar heb wat meer rijst opgeschept dan ik normaal eet. Soms is een maaltijd niet perfect, life goes on!

zondag:

Gevulde aubergines, salade

In onze biologische groentetas zaten twee prachtige aubergines. Die heb ik 's ochtends in de oven geroosterd en daarna het vruchtvlees eruit gehaald. Dat gebakken met ui, knoflook, paprika, tomaat en kruiden. Gekookte tarwe er door geschept en dit weer teruggedaan in de aubergines.  Toen 's avonds nog een half uur  in de oven zodat ze helemaal gaar en zacht waren. Broccoli en sla erbij een daarmee een hele lekkere afsluiting van de week!

Overal is de bloemkool in de aanbieding, dus komende week eten we een keer bloemkool, lekker met een gehakbal. Hollandser krijg je niet!

4 opmerkingen:

 1. Ik heb al even gegoogled maar kan niet vinden wat een goodie bowl is, kom er veel andere tegen, Poke bowl komt oorspronkelijk uit Hawai en is met rauwe vis. Buddha bowl vega met granen of rijst onderin. Maar goodie kom ik niet tegen.
  Heb jij verdere uitleg?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Lot, ik heb het zelf deze naam gegeven. Meestal is het een bord vol met van allerlei lekkere dingen, vaak met allerlei kliekjes uit de koelkast en wat vers gemaakte dingen. Het is een combinatie van Buddha en Poké (maar dan zonder rauwe vis) en bevat vaak iets van rijst, bulgur of zoete aardappel, groente, feta of falafel, lekkere sausjes, enz.

   Verwijderen
  2. Aha zelf bedacht. Ik hoef mijn man dat n iet voor te zetten, zeker niet als er veel rauw of nog knapperig in zit en ook geen koude maaltijd als diner.
   Ik gebruik restjes wel vaak om een omelette mee te vullen of soep te maken. Ik vries vrijwel alle restjes in en als dat kilo is opkoken met bouillonblokje en dan staafmixer erdoor, lekkere basissoep
   Vandaag met zelfgetrokken bouuillon bezig geweest. Grote knokels vd slager heeft H gezaagd in hondenboten uren opgestaan de afgelopen 2 dagen. Vandaag alles uitgezocht botjes, vetjes/vleesjes (vind Hera heerlijk bij eten met wat vocht anders krijgt ze het niet meer zo goed weg) en bouillon in porties ingevroren

   Verwijderen
  3. Mijn man eet dit ook niet mee, ik eet dit soort dingen als we niet samen / niet hetzelfde eten. Ik heb vaker trek in dit soort maaltijden dan T. Wij vriezen alle groente-afsnijdsels in en als dat dan een flinke plastic zak vol is, zo ongeveer een kilo of anderhalf, dan maken we daar ook bouillon van. Soms met schenkel en mergpijp, of kippenkarkas. Prima basis voor soep! Wat voor een soort hond is Hera?

   Verwijderen