zaterdag 18 september 2021

wat je nog niet wist over Mevrouw Niekje 26 tm 30

Vijf nieuwe vragen die weer iets meer vertellen over de persoon achter de blog van Mevrouw Niekje.

    26.     Was ik een gelukkig kind?

Ja, als kind was ik gelukkig. Ik had twee lieve ouders en een leuke, oudere broer. Mijn ouders werkte allebei fulltime (in het onderwijs) en waren daardoor eigenlijk altijd thuis als wij, de kinderen, ook thuis waren.  Dit veranderde natuurlijk op de middelbare school toen wij andere lestijden kregen dan onze ouders. In de  vakanties waren mijn ouders ook  altijd vrij.  Er viel wel een schaduw over mijn gelukkige jeugd toen mijn moeder op haar 39e, ik was toen 14, borstkanker kreeg. Ze is lang ziek geweest, soms ging het een tijdje goed, dan weer minder en de laatste jaren waren erg zwaar voor haar. Ze kreeg een borstamputatie en daarnaast ook uitzaaiingen op andere plaatsen in haar lichaam. Een paar dagen na haar vijftigste verjaardag is ze overleden.

27.    Koop ik vaak bloemen?

Er zijn maanden dat er iedere week door mij, of door T. een bos bloemen wordt gekocht in het weekend. De laatste maanden hebben we geen bloemen gekocht. Wel heb ik wat bossen gekregen, en dat is natuurlijk altijd leuk!

28.    Heb je een droom?

Nee, ik heb geen droom. Betekent niet dat ik niks meer wil of geen ambities meer heb, maar dromen van dingen die ik nog wil doen die heb ik niet.

29    In hoeveel huizen heb ik gewoond?

Ik ben geboren in een huis in Oudenhoorn (1e). Kort na mijn geboorte verhuisden we naar Brielle (2e). Op mijn twaalfde kochten mijn ouders een nieuwbouwhuis in Brielle en verhuisden we weer (3e). Op mijn 18e vertrok ik naar Londen om daar als au-pair aan de slag te gaan (4e).  Het eerste adres was geen succes en ik bleef daar nog geen maand. Ik had al een nieuw adres maar kon daar nog niet terecht en de periode van een maand te overbruggen verhuisde ik naar kennissen in Maidstone (5e). Vervolgens ging ik weer terug naar Londen (6e). Toen mijn eerste jaar er op zat zocht ik een eigen woning in Londen en daar verbleef ik een aantal jaren (7e). Toen terug naar Nederland en daar woonde ik vervolgens nog eens in twee appartementen (8e en 9e) om tenslotte te verhuizen naar onze huidige woning waar we nu al weer 18 jaar  wonen. 10 Huizen dus!

30.    Heb ik een guilty pleasure? 

Ik heb er meerdere, onder andere tompoezen eten, ijs met slagroom eten, Boer zoekt Vrouw kijken, Ik Vertrek  kijken.....  En schaam ik me daarvoor, absoluut niet! 

Ik probeer de volgende vijf vragen weer op vrijdag online te zetten. Mijn goede voornemen is om dit weekend even vooruit te bloggen!


13 opmerkingen:

 1. Oh ja,jij bent ook een oud-Briellenaar. Heb je de kantoorboekhandel van v.d. Linden in de Voorstraat gekend?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Izerina, jazeker heb ik die gekend! Twee mannen in grijsblauwe stofjassen als ik het me goed herinner. Ik vond dat soort winkels vroeger al leuk en kocht daar wel eens wat, bijvoorbeeld cadeautjes voor andere kinderen als ze jarig waren. Dingen als doosjes potloden, of leuke gummetjes etc. Ik was die winkel helemaal vergeten! Nu ik hier aan denk komen er ook allerlei andere herinneringen terug, die modezaak op het hoekje, Brands geloof ik. Goh wat leuk is dit!

   Verwijderen
  2. Dat was mijn geboortehuis en één van die mannen mijn vader

   Verwijderen
  3. Oh, dat ik leuk!! Ik zie het nog helemaal voor me! Ik denk niet dat wij elkaar kennen, we schelen teveel in leeftijd en ik woonde niet in de binnenstad maar in Rugge, later in De Kleine Gote. Geinig dit! xx

   Verwijderen
  4. Ik zal een aan mijn vader vragen wat hij nog weet over jullie winkel. Hij werkte ook in Brielle, binnen de wallen, op een school. Kwam dus ook vaak door de Voorstraat.

   Verwijderen
 2. Ik heb een zeer gelukkige jeugd gehad, we woonden naast oma en opa en de andere woonden ook niet ver weg.
  In de weekenden van april tot oktober en de vakantie waren we op de boot en lagen op een verenigingseiland dus altijd met veel kinderen, en we zwommen, zeilden etc etc.
  Ik ben in Amsterdam bij het Rijksmuseum geboren, met 14 kreeg ik nog een zus en was het huis te klein en verhuisden we naar een etage op de Vrijheidslaan. Paar jaar later kochten mijn ouders een grot huis in Amstelveen en daar heb ik tot samenwonen in deen Haag nog gewoond. In DH eerst jaar op 2 kamer met gedeelde keuken en toen overleed opa en was er geld beschikbaar en kochten mijn ouders een huis voor ons in Rijswijk wat we huurden. Paar later kochten wij dat zelf, en toen we gingen scheiding kon ik ex uitkopen heb er op 3 maanden na 40 jaar gewoond.
  Nu sinds 8 jaar op Tholen, heerlijk buiten dorp vrij voor en achter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Lot, leuk zowel Rijswijk als Den Haag ben ik redelijk bekend. Mijn moeder woonde eerst in Delft, later in Rijswijk en mijn oma woonde er tot haar dood. Eerst op de Josef Israelsstraat (of laan) en later in een flat in de Hartmanstraat niet ver van de Bogaard. Mijn vader is een Hagenaar en is geboren en getogen op het Blaricumseplein, mijn grootouders woonden daar tot hun dood. En nu woon jij op Tholen, heerlijk! Na mijn pensioen vertrekken wij denk ik ook uit deze middelgrote stad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik woonde tegenover de ingang van de speeltuin Buvelio vlak bij die laan

   Verwijderen
 4. Dat is grappig. Ik heb 17jaar op de Jozef Israelslaan gewoond. En mijn vader werkte ook in het onderwijs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Els, dat is zeker grappig. Ik zie het nog een heel klein beetje voor me, het was een hoekhuis waar oma woonde. Maar ik was nog erg jong toen. Het meeste herinner ik me van haar flat omdat ik daar vaker kwam én ook ging logeren. In die tijd hadden die flats niet eens een douche of badkamer, dat vond ik altijd maar raar. Oma ging iedere twee weken naar de kapper om haar haar te laten doen, zal wel wassen en watergolven geweest zijn! En ik neem aan dat ze zelf met een washandje aan de slag ging. Eigenlijk nooit aan haar gevraagd. Wat zijn de tijden toch veranderd! Leuk dat je mijn blog leest!xx

   Verwijderen
 5. Wat naar Niekje dat je moeder zo ziek werd toen je 14 was. Dat is toch al niet de makkelijkste leeftijd, omdat je dan enorm in ontwikkeling bent....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Nicole, het was een rare tijd, maar mijn ouders hebben ons ook een normale jeugd gegund en ze belastten ons zo min mogelijk. Pas later, toen we ouder werden, werd mijn moeder ook steeds zieker en zelfs toen konden wij onze plannen zoals naar Engeland verhuizen, laten doorgaan. Ik heb natuurlijk wel veel verdriet gehad, maar ook mooie tijden met mijn moeder ondanks haar ziekte. Ze was enorm dapper!

   Verwijderen