zondag 13 februari 2022

eetoverzicht week 6

Net als iedereen snakken wij ook naar het voorjaar. Maar zover is het nog niet en ook in de eetplanning is het nog steeds winter.

maandag

pasta met spinazie en champignons

Een oude bekende inmiddels en nog steeds net zo lekker als altijd.

dinsdag:

rodekool, kalfswang, aardappelpuree en een stoofpeertje

Zoals ik vorige week schreef maakte ik een ovenschoteltje met de laatste portie rodekool uit de vriezer. Laagje romige aardappelpuree bovenop en opwarmen in de oven, tegen het eind de grilstand aan zodat de puree een smakelijk korstje krijgt.

woensdag:

preisoep, volkorenstokbroodje met geitenkaas

Vandaag aten we soep uit de vriezer. Ik haalde de soep er al dinsdagavond uit en liet deze rustig buiten ontdooien. Op woensdagavond alleen even opwarmen, broodjes in de toaster gedaan en ook nog wat sla gemaakt.

donderdag:

pintobonen, zilvervliesrijst, broccoli, sla

Tijdens een van de speciale buitenlandse Lidl weken kocht ik een zak pintobonen. De helft ervan was al eens gebruikt nu heb ik de rest gekookt.  T. verwerkte ze in een soort Caraïbisch stoofgerecht zonder vlees. Hij kookte voor twee keer dus er kon weer een flinke portie in de vriezer.

vrijdag:

maaltijdsalade met makreel en brood 

Een winterse maaltijdsalade gemaakt met oa fijngesneden andijvie, geroosterde spruitjes en ui en daarbij brood met makreel gegeten.

zaterdag:

gekookt ei in kerriesaus, gewokte taugé en spitskool, zilvervliesrijst, atjar

De visite die zou komen eten belde af, dat etentje doen we een andere keer.  Ik maakte voor mezelf een lekker maaltje, T. bestelde Chinees. De spullen voor het etentje gaan in de vriezer of eten we zelf komende week. 

zondag:

knolselderijsoep, broodje kaas, sla

In de biologische tas zaten twee kleine selderijknollen en ook lag er nog een halve in de koelkast. Ik heb er een eenvoudige maar erg lekkere soep van gemaakt. Ui, knoflook, het witte deel van een dikke prei lekker aangebakken, knolselderij, een grote aardappel en groentebouillon erbij en 20 minuten zachtjes laten koken. Met de staafmixer een beetje gepureerd,  maar niet helemaal glad gemaakt. Ik kon de helft invriezen, deze neem ik zaterdag mee  naar een vriendin waar ik dan ga lunchen.

De week zit erop, volgende week weer een nieuw overzicht met op maandag een van de gerechten die we niet maakten voor het etentje.


8 opmerkingen:

  1. Geen commentaar deze week op je menu 😁

    BeantwoordenVerwijderen
  2. niet alles heeft mn voorkeur, maar zeker de helft.
    Heb er sinds kort een tic erbij, ben gek op chutney en heb er zelf ook een paar gemaakt. Appelchutney en uien chutney, smaakte prima en ga dat zeker meer doen.
    En heb zelfs chutney van witlof gemaakt, was even wennen maar viel niet tegen.
    Knolselderij staat deze week ook op mn lijstje


    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Berber, chutney lust ik ook graag. Zelfgemaakt is helemaal lekker! Bij een Indiaas gerecht, maar ook met kaas op brood. Witlofchutney klinkt heel apart.

      Verwijderen
  3. Daar staan best wel veel dingen in die ik nooit eet eigenlijk...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicky, echt waar? Ik had niet het idee dat we erg bijzondere dingen aten. Ga je het avontuur aan en iets nieuws proberen? Zou ik leuk vinden.

      Verwijderen
  4. Ooit las ik een recept van seldrijsoep(zoals jij beschrijft) met curcuma. Die is gebleven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, dat lijkt me ook een lekkere toevoeging. Fijne van soep is dat je het overal van kan maken en lekker met smaken kan experimenteren.

      Verwijderen