vrijdag 25 februari 2022

wat je nog niet wist over Mevrouw Niekje 140 tm 144

Vorige week een vraag over omgaan met kritiek, deze week stond die vraag er weer maar dan in andere woorden. Ja, zo kan ik óók aan duizend vragen komen. Ik sla dus af en toe vragen over en kies nu nog alleen de leuke vragen uit.

140    Welke film heb ik minstens vijf keer gezien?

Er was een tijd dat ik heel veel films keek. Het waren de jaren negentig. Ik woonde samen met mijn toenmalige partner en wij hadden een hele grote verzameling videobanden met (zelf opgenomen) films. Er zijn meerdere films die ik vaker dan vijf keer heb gezien: Dangerous Liaisons, Robocop, The Color Purple, The Untouchables, Forrest Gump om er maar een paar te noemen. 

141    Vul ik graag testjes in?

Nee, ik  zou niet weten waarom. Ik weet wel op wat voor een type man ik val, waar ik onzeker over ben en of ik introvert of extrovert ben. 

Wat ik wel graag invul zijn enquêtes. Ik ben lid van diverse interviewbureaus en krijg per week minimaal 5 online vragenlijsten. Dit zijn vragen variërend van onderwerp. Het kan bijvoorbeeld gaan over voedingsmiddelen, gezondheid, internetgebruik, vervoer. Sommige vragenlijsten spreken me meer aan dan anderen. Als ik halverwege merk dat het te lang of te saai wordt dan stop ik. Ik ga nooit  zomaar iets invullen.  

De afgelopen twee jaar heb ik vragenlijsten van de overheid over corona ingevuld. Hierbij ben ik heel secuur geweest met mijn antwoorden omdat ik dit een belangrijke vragenlijst vond. Ook doe ik al heel lang mee met de griepmeting. Zo is te zien waar in het land griep heerst, of een gewone verkoudheid.

Met de meeste vragen verdien ik punten en wanneer ik er voldoende heb gespaard kan ik die inwisselen voor cadeaubonnen of uit laten betalen op mijn rekening. Wanneer ik iets wil kopen bij een internetwinkel kijk ik altijd even of ik een cadeaubon kan gebruiken.

142    Zou ik terug naar vroeger willen?

Dat lijkt soms best leuk, maar dan zou ik niet terug willen naar het kleine meisje, de puber of de jonge vrouw, maar wel als 'fly on the wall'. Ik zou nog wel eens willen kijken hoe ik was als kleuter op de kleuterschool. Of hoe ik probeerde de aandacht te trekken van een leuke jongen op de schooldisco. Of hoe ik mijn eerste les voor de klas stond. Waarschijnlijk zou ik me een deuk lachen om mijn onhandige gedrag als puber en bewondering hebben voor die docente op haar eerste lesdag. En die kleuter in de zandbak... dat was volgens mij een bazig meisje, maar wie weet valt dat mee!

143    Hoe egocentrisch ben ik?

Over het algemeen ben ik niet egocentrisch. Ik houd erg veel rekening met anderen, soms zelfs zoveel dat ik mezelf wegcijfer. Het voelt niet goed om mezelf op de eerste plaats te zetten. Maar wanneer de eetstoornis haar zin krijgt dan ben ik enorm egocentrisch. Dan eten we wat ik wil eten, op de tijd dat ik wil eten. We eten alleen in restaurants waar ik wil eten. We gaan alleen op vakantie naar plekken waar ik me op mijn gemak voel en voor maximaal tien dagen omdat ik dat lang genoeg vind. Mijn man houdt erg veel rekening met mij dus het levert geen strijd op en daarom voelt het soms niet als egocentrisch gedrag, maar dat is het zeer zeker wel.

144    Voel ik mezelf wel eens buitengesloten?

Nee, ik kan me niet herinneren dat ik me ooit zo heb gevoeld. Ik denk ik mezelf eerder buitensluit dan dat me dat overkomt. In mijn nieuwe team wordt er gebruik gemaakt van een groepsapp. Ik heb er bewust voor gekozen om niet deel te nemen aan deze groepsapp omdat er, naast zakelijke appjes, ook persoonlijke appjes heen en weer gestuurd worden. En ik word onrustig wanneer ik het tellertje zie oplopen en koos er dus bewust voor om niet mee te doen. Hierdoor mis ik wel eens wat, dat is jammer en soms onhandig, maar nog steeds voelt dat niet als buitengesloten. Echt belangrijke zaken hoor ik namelijk toch wel.

Ook bij bepaalde gebeurtenissen kies ik er altijd zelf voor of ik wel of niet aansluit. Buitengesloten worden is dus niet aan de orde.

Dat was het weer voor deze vrijdag. Nog een dag werken en dan een week vrij, het weer ziet er goed uit, beter dan het de afgelopen weken is geweest. Ik heb er zin in!







184. Voel je je weleens buitengesloten?

6 opmerkingen:

  1. Les Unes et Les Autres heb ik 3x gezien en zeker niet de laatste keer, maar weet miet of ik meer dan 5 ga halen. Tijdje geleden de West Side Story die ik zag toen ik 14 was, die nieuwe wil ik niet zien.
    Nee egocentrisch ben ik niet al hou ik wel eens mijn poot stijd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Lot, Les Unes heb ik nog nooit gezien, West Side Story ook niet. Poot stijf houden is soms gewoon nodig😁!

      Verwijderen
  2. Voor mij komt buitengesloten van de kant van de groep. Dat gevoel ken ik gelukkig niet. Wel voel(de) ik me regelmatig een buitenbeentje in meningen en leefwijze. Dan is het een kwestie van luisteren naar de anderen en weinig zelf zeggen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, ik ken het gevoel buitengesloten worden gelukkig ook niet. Ik ben ook niet echt een buitenbeentje, ik heb wel een mening die soms haaks staat op die van anderen, maar daardoor heb ik dan wel weer goede gesprekken!

      Verwijderen
  3. Grappig! Die films die jij noemt, heb ik geen van allen gezien. Maar ik ben ook geen tv/film-liefhebber. Ik herken wel wat je schrijft over jezelf buiten sluiten. Ik doe dat ook wel eens.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicky ik kan me niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst een film helemaal heb gezien. Ik kijk nog wel series (liefst Brits en geen whodunnits) maar lees ook graag. Bioscoop ben ik ook al in geen jaren geweest!

      Verwijderen