vrijdag 11 februari 2022

wat je nog niet wist over Mevrouw Niekje 130 tm 134

Soms kan ik hele verhalen schrijven bij een vraag, soms zit ik achter de laptop en denk ik "wat moet ik hier nu op antwoorden??" Als er teveel van dat soort lastige vragen zijn vind ik deze vrijdagblog nogal een opgave. Toch ga ik er voorlopig mee door, ik sla de suffe vragen over en kom zeker niet meer tot duizend, maar ik heb er voorlopig nog een boel te gaan. 

134    Oefen ik voor een telefoongesprek?

Nee, dat heb ik geloof ik ook nog nooit gedaan. Ik heb wel eens voorafgaand aan een gesprek wat korte vragen en steekwoorden opgeschreven zodat ik die niet zou vergeten in het gesprek. Ik vind zakelijk telefoneren niet moeilijk of vervelend. Soms is het sneller en handiger dan heen en weer e-mailen dus pak ik vaak snel de telefoon. Maar privé heb ik een broertje dood aan telefoneren, ik klets liever live met iemand. In de coronatijd heb ik iets meer privé gebeld dan anders, maar meestal sprak ik toch af met vriendinnen om al wandelend bij te praten. De enige waarmee ik wel graag een telefoongesprek voer is mijn vader. We spreken elkaar gemiddeld zo'n eens per twee weken en dan kletsen we echt even bij.

131    Wanneer heb ik voor het laatst gehuild bij anderen?

Ik huil niet makkelijk, heb vrij veel moeite met het tonen van mijn emoties. Ik heb dat niet echt geleerd en kan dat nog steeds niet heel goed.  Maar verdriet durf ik tegenwoordig wel wat meer te laten zien. De laatste keer dat ik huilde bij  anderen (partner telt nu even niet mee) was op mijn werk toen ik er helemaal doorheen zat en ik alle overzicht kwijt was. Ik  was toen bij een collega, nu mijn teamleider, en die stuurde me naar huis. In eerste instantie voor een paar dagen, het werden ruim 4 maanden.

132    Met wie breng ik het liefst een vrije dag door?

Als het een gewone  weekenddag is dan ben ik thuis, T. is thuis en doen we ons eigen ding. Soms hebben we afspraken samen, soms apart.  De vrije dagen in een vakantie gaan we twee keer per jaar samen weg, in de zomer meestal naar Frankrijk of Duitsland, in de winter naar Spanje of Portugal.  Daarnaast gaan we ook nog alleen op vakantie omdat we allebei vrienden in andere landen hebben. Mijn vakanties zijn vrij lang en dan breng ik sommige dagen alleen door, dat vind ik ook heel fijn. Het meest voor de hand liggende antwoord is dus mijn man T. maar ik vind een vrije dag die ik helemaal alleen door kan brengen ook heel fijn. 

133    Wat was het beste advies dat ik ooit kreeg?

Ik heb in mijn leven vaak advies gevraagd en gekregen. Ik kan geen advies bedenken waar ik van kan zeggen dat dat het beste ooit was. Wel heb ik een jaar geleden goed advies gekregen van een collega. Er was een interne teamreorganisatie op stapel en ik was net begonnen met re-integreren na mijn burn-out. Ik had nog geen idee of mijn takenpakket zou veranderen en zo  ja in hoeverre. Ik zei tegen haar dat ik het wel zou merken allemaal en dat het me niet zoveel kon schelen. Zij adviseerde toen om toch te gaan nadenken over wat ik graag zou willen doen. Dat advies heb ik opgevolgd en ik heb een email geschreven aan de beide teamleiders met een voorstel voor mijn rol in de nieuwe teamstructuur. Ik ben toen uitgenodigd voor een soort sollicitatiegesprek om dit toe te lichten. Mijn voorstel werd aangenomen en ik kreeg de nieuwe taken in mijn pakket. Inmiddels heb ik deze rol nu een half schooljaar en bevalt het mij (en ook de teams) erg goed!

134    Waar denk ik aan bij zomer?

Luchtige kleding, lekker buiten fietsen, op mijn terras lezen, deuren en ramen open, salades en langer licht buiten!  Voorlopig denk ik nog niet aan de zomer, maar begin ik er wel naar uit te kijken en snak ik naar wat zon en warmte, zonder meteen een hittegolf. Gewoon lekker voorjaar is ook goed!



9 opmerkingen:

  1. Begin maar met de laatste. Ik kijk uit naar de luchtige fladderende zomerjurken en bij voorkeur blote voeten. Nu zo ingepakt met steunkousen en coltrui voel ik me opgesloten. En onder de parasol zitten met voeten op krukje vind ik heerlijk.

    Een echt advies kan ik me niet herinneren of het moet de merklap van mijn moeder zijn die ze borduurde met mijn vissensterrenbeeld en de tekst. Vaar op eigen koers, en dat heb ik ook altijd gedaan.
    Eigenlijk heb ik nooit meer vrije dagen we zijn al jaren 95% van onze tijd samen thuis.
    Vind het heerlijk met dochter of zus dagje weg te zijn en een dag alleen is ook heerlijk, maandag is dat zo'n dag en dan komt mijn hulp in de middag om dekeuken schoon te maken.

    Prettig weekend ik heb geen plannen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, heerlijk die fladderende jurken, heb ik ook zin in. En alleen maar vrije dagen lijkt me op den duur ook geen straf, nu vind ik werken gelukkig nog leuk! Jij en man ook fijn weekend!

      Verwijderen
  2. Ooit heb ik me wel een bepaalde manier van telefoneren aangewend. Ik moest soebatten om stageplekken voor de leerlingen "Wat kun jij slijmen"zei de administratrice,die het allemaal aanhoorde.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, dat herken ik! Jaren geleden was ik stage-coördinator voor een aantal klassen en moest ik ook praten als Brugman soms om plekken te werven óf te behouden!

      Verwijderen
  3. oefenen voor een telefoongesprek deed ik (toen ik nog werkte) heel af en toe, hing van de belangrijkheid van het gesprek af en met wie ik ging bellen. wel een paar punten opschrijven die niet vergeten mochten worden.
    vrije dagen heb je altijd als je met pensioen bent, maar ik bracht ze graag alleen door.
    beste advies was van mn moeder, zorg dat je voor jezelf kunt zorgen en niet afhankelijk bent en dat is prima gelukt. 47 jaar gewerkt en nu al ruim 12 jaar met pensioen en heb financieel gezien geen problemen.
    Aan de zomer (of welk jaargetijde ook) denk ik nooit veel, ik ben altijd thuis, en kom nergens. Heb ik al eens eerder geschreven. Is jammer, maar het is niet anders. En fladderende jurken is al jaaaaaren geleden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Berber, dat was zeker goed advies van je moeder! Ik denk niet dat mijn ouders dat ooit zo gezegd hebben maar ik heb wel altijd zelfstandig willen zijn en ben dat ook al mijn hele leven. Ik heb altijd erg goed verdiend en nooit mijn hand op hoeven houden, noch bij partners noch bij instanties.

      Verwijderen
    2. vanaf half de jaren 50 heeft mn moeder ook gewerkt. Mn ouders waren gescheiden en ze wilde zichzelf kunnen onderhouden. Ik had dus een prima voorbeeld. Ze wilde alleen voor mij alimentatie van mn vader. ("Als je bij een baas weggaat krijg je ook geen salaris meer")

      Verwijderen
    3. Goed voorbeeld doet goed volgen, mijn vader en moeder hebben ook altijd gewerkt dus ook voor mij was het eigenlijk vanzelfsprekend dat ik ging studeren en werken.

      Verwijderen
  4. Hoi Novelle, tijdens de lockdown bood de telefoon inderdaad uitkomst. Ik maakte (en ben dat blijven doen) belafspraken zodat ik dan ook echt tijd had om met iemand bij te praten. Als mensen me bellen en ik sta net iets te doen of ben dat van plan zeg ik dat tegenwoordig ook en dan maken we een afspraak voor een later moment.

    BeantwoordenVerwijderen