vrijdag 4 februari 2022

wat je nog niet wist over Mevrouw Niekje 125 tm 129

Pas wanneer ik de titel van de blog 'wat je nog niet wist' in heb getypt ga ik op zoek naar de vragen. En iedere keer weer zijn er een paar leuke en een paar rare vragen. Ik selecteer de beste en dat zijn deze week de volgende vijf vragen:

125  Hoeveel boeken lees ik per jaar?

Als ik uitga van een gemiddelde van een boek per twee weken dat zijn dat er zo'n 26. Ik lees in de zomer meer dan in de winter. 's Zomers lees ik veel buiten en dan ligt mijn tablet binnen. Ik kom dan niet in de verleiding om even snel iets op te zoeken, of iets te gaan kijken. 's Winters gebeurt dat veel vaker.  Ook heb ik soms perioden waarin ik niets leuks te lezen kan vinden. Dan heb ik wel een hele stapel bibliotheekboeken liggen maar dan kan ik nergens echt lekker inkomen.

126    Google ik mezelf?

Ja, zo heel af en toe doe ik dat wel. Dan zie ik dat sommige van mijn reacties op andermans websites boven komen. Maar verder ben ik niet op het internet te vinden, althans, niet door een simpele zoekactie. Daar ben ik overigens wel blij mee, ik hoef niet te vinden te zijn op internet.

127    Hoe laat ik merken dat ik iemand aardig vind?

Dat vind ik niet moeilijk. Ik heb het nu niet over situaties waarbij je een oogje op iemand heb, daar kan ik niets over zeggen want dat ik al zo lang geleden! Maar in het dagelijkse leven kom ik genoeg aardige mensen tegen. Ik laat ze merken dat ik ze aardig vind door op hun verjaardag een kaartje te sturen, of wat meer tijd voor een praatje te maken of door echte vriendschap te sluiten en ze thuis uit te nodigen of af te spreken ergens te lunchen. 

128    Zou ik met vrienden of vriendinnen kunnen samenwonen?

Ik heb nooit in een studentenhuis gewoond dus ik heb geen ervaring met zo'n situatie. Waarschijnlijk had ik dat op de studentenleeftijd wel gekund. En had ik het vast ook heel leuk gevonden. Nu zou ik dat niet meer kunnen. Ik wil ook niet met vrienden op vakantie. De laatste keer dat we dat gedaan hebben is nu zo'n 15 jaar geleden en dat was erg gezellig maar voor ons beiden niet voor herhaling vatbaar. We zijn wat dat betreft als koppel zonder kinderen erg vastgeroest in onze eigen gewoonten en gesteld op onze eigen ruimte. 

129    Praat ik tegen voorwerpen?

Nee, gelukkig niet. Ik praat wel eens in mezelf, maar nooit tegen dingen, ook niet tegen planten. Kan me ook niet voorstellen dat je dat doet. 't Schijnt dat mensen die tegen planten praten ook echt mooiere planten hebben, ik vind dat dubieus maar wie ben ik om dat tegen te spreken? Ik heb geen groene vingers en ook weinig interesse in planten. Ik vind het overigens wel heel fijn dat T. die interesse wel heeft en zorg draagt voor onze boompjes en planten op ons dakterras.


10 opmerkingen:

  1. Sinds gisteren kan ik weer een boek lezen. In juli ging ik slechter zien en bleek een aantasting van netvlies te hebben, komt veel voor bij ouder worden. Krijg er injectties in en die helpen ook het gaat stuk beter. Maar lezen lukt niet meer goed, letters zijn te klein. Woensdag via Marktplaats een loeplamp gevonden en die gisteren neergezet, moest wel even wat voor opzij en passen en meten (ach is die hoek ook weer helemaal schoon) en nu staat ide naast mijn stoel op standaard. Geweldig vergroot en geeft licht. Het is wel wennen want je ziet niet de hele pagina meteen scherp.

    Ja ik praat wel tegen voorwerpen. Als ik verder dan alleen op het eiland ga rijden zeg ik zo we gaan lekker een stukje rijden en tegen het poppetje dat mijn opa vertegenwoordigd vraag ik of hij goed oplet. En als we weer veilig terug zijn geef ik schouderkopje!
    Als iets niet meteen lukt vraag ik doingen even mee te werken en dat werkt echt hoor 😊

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, gelukkig dat je weer kan lezen!! Lijkt me heel naar om een oogaandoening te hebben (en niet te kunnen lezen). Fijn dat jij aan dingen kan vragen om je te helpen, misschien moet ik dat ook eens gaan doen!! Fijn weekend Lot! xx

      Verwijderen
    2. Wie weet wat er gebeurt als je gaan praten tegen eten wat je eigenlijk niet wil eten.

      Verwijderen
    3. Haha... ik doe al mal genoeg met eten, denk niet dat ik er nu ook tegen moet gaan praten, maar je weet maar nooit!! :-)

      Verwijderen
  2. Vroeger heb ik met vier meiden(elk eigen kamer) bij de oude dame gewoond. We deelden de keuken. Ik was de netste en draaide meestal voor schoonmaken en opruimen op.Met anderen op vakantie bleef goed gaan ,omdat ieder eigen tent had en we maar korte tijd samen kampeerden. Toch dat stukje vrijheid.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, ik hecht ook veel waarde aan mijn eigen plekje en wat vrijheid én privacy.

      Verwijderen
  3. ik praat tegen planten, vnl orchideeën. Krijg ze ook van vrienden, buren, etc. als ze uitgebloeid zijn. En ze gaan het altijd weer doen, bloeien volop, veel knoppen. Ik heb het idee dat het werkt.
    Ik lees veel, vooral op mn Ipad, vind ik makkelijker. Hoeveel boeken kan ik niet precies zeggen, herlees ook wel een deel van een boek, maar 1 boek per week is het toch wel. En ik lees kookboeken...2 grote boekenkasten vol met kookboeken, verzamel ze al jaren en jaren en vooral kookboeken over een bepaald land lees ik graag.
    Ik denk niet dat ik met anderen samen zou kunnen/willen wonen. Mn man is een 7 jaar geleden opgenomen in een verpleeghuis en 5 jaar geleden overleden, woon dus al bijna 7 jaar alleen en dat bevalt prima.
    Mezelf googlen heb ik nog nooit gedaan en dat blijft zo

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Berber, heerlijk is dat, wegdromen bij kookboeken met gerechten van over de hele wereld. Ik doe dat ook graag (boeken, maar ook websites). Aha.. jij praat dus met planten én het werkt! Leuk!

      Verwijderen
    2. Er zijn onderzoeken,die beweren,dat planten de energie van een ieder in de omgeving voelen en daarop reageren

      Verwijderen
    3. Als dat zo is, en waarom niet, dan zou het moeten helpen om eens wat aardigs te zeggen! Wij kijken momenteel de nieuwe serie op BBC One met David Attenborough over planten, prachtige beelden en interessante informatie! 'Green Planet'heet het.

      Verwijderen