dinsdag 13 augustus 2024

op mijn bord - week 31 & 32 / 2024


Omdat we tegen het eind van deze week op vakantie gaan proberen we zoveel mogelijk eten uit de koelkast op te maken. Onze koelkast heeft een lade die op 0 graden blijft, wat ideaal is om bepaalde groenten en fruit langer vers te houden, maar niet alles kan 12 dagen bewaard worden.


maandag 29 juli

volkorenfusili met vegetarische tomatengroentesaus - sla



dinsdag 30 juli

gebakken aardappels - gevulde salade



woensdag 31 juli

crunchwrap met kipkerrie, taugé en gekookte aardappel  - broccoli - sla met komkommer



donderdag 1 augustus

Onderweg naar ons vakantie-adres:  Chinees gegeten in Frankrijk, en nog lekker ook! 



vrijdag 2 augustus

onderweg naar ons vakantie-adres:  een maaltijdsalade met gepocheerd ei - brood - patatjes




zaterdag 3 augustus

op onze bestemming aangekomen: maaltijdsalade met brood want het was al laat en we waren moe



zondag 4 augustus

pasta met ovengeroosterde tomaten, uien en knoflook - salade



maandag 5 augustus

kip, aardappeltjes en groente uit de oven - salade met sperziebonen 

gele bolcourgette - aardappel - wortel - ui - kip, sla
,




dinsdag 6 augustus

gebakken aardappels - gevulde salade



woensdag 7 augustus

gevulde kippensoep - brood - sla



donderdag 8 augustus

zuurdesemstokbrood met eiersalade - geroosterde groente (kliekje) - sla



vrijdag 9 augustus

kliekjesavond - wat niet mee naar huis kan zoveel mogelijk opmaken



zaterdag 10 augustus

eten in het hotel: tagliatelle met tomatenbasilicumsaus en Parmezaanse kaas - crème karamel - koffie 



zondag 11 augustus

loempia




Morgen wat boodschappen doen, er is nog geen menu voor het eten van de komende week, we zien wel wat het wordt en hoe het loopt. Vrijdag worden de wekelijkse boodschappen bezorgd dus voor week 34 maak ik weer een planning. 

17 opmerkingen:

  1. Word er bijna even duizelig van, wat hapt een mens niet naar binnen in twee weken.. maar daar bedoel ik niks verkeerds, lelijks of persoonlijks mee hoor. Zelf hou ik dat nooit bij, dus ik zou ook wel eens tot verrassingen kunnen komen als ik dat wel zou bijhouden. En je beschrijft het nu ook over een periode van twee weken, dus dan lijkt het erg veel. Lekker veel salades zie ik. Zelfs ik ben nu ook aan de salades, kan ook niet anders met dit weer he.. En bramenwandelingen, dus veel bramen in het vriesvak. Groet, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ine, Ik van het niet verkeerd op hoor, geen zorgen. Ik kan natuurlijk niet op jouw bord kijken, maar ik zie wel menu's van anderen voorbij komen en dan zijn T. en ik echt matige eters. Daarnaast zijn onze porties ook niet zo groot.
      Ja, met heel warm weer heb je meer trek in fris eten, of juist kruidig, vind ik ook lekker. Morgen eten we soto ajam, we hebben zin in iets met pit.

      Verwijderen
    2. Als je het opschrijft lijkt het altijd meer dan het is, hè. Ik herinner me nog dat vroeger aan ouders die zich zorgen maakten over dat hun kind zo weinig sliep of zo weinig at, het advies was om eens bij te houden hoeveel dat dan was op 1 dag. De bedoeling daarvan was dan je ontdekte dat het allemaal best meeviel. Andersom kan natuurlijk ook:-) Groet, Ine

      Verwijderen
    3. Ik vind het zelf wel meevallen als ik de lijst bekijk, we hebben volgens mij heel eenvoudige maaltijden gegeten, gezond en lekker, dat dan weer wel!

      Verwijderen
  2. Ook met warm weer eten we veel warm, beter voor lichaam denk ik want in tropische landen doen ze dat ook, net zoals thee. Maar in sommige landen wel hele koude dranken met schaafijs. Zeer afwisselend dus.
    Gisteren had H andijviestamppot die ik nog die in de vriezer vond en ook nog een kippenpoot waarvan ik het pootje at en Ha het dijstuk met een salade van sugersnaps-tomaat en zelf ingelegde courgette en restje aardappelgratin.
    Straks andere diepe la doorzoeken wat op moet. Morgen moet ik in Rotterdam zijn en ga daar naar een slager die grote sortering heeft en mooie prijzen, even goed inslaan. De indonesische vleesjes zijn op en daar heb ik stooflappen voor nodig en kip voorraad is ook op.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, ik denk dat het vooral belangrijk is waar je je prettig bij voelt. Ik drink weinig water, maar heel veel groene thee. Dat vind ik zelf lekkerder. Warm eten vind ik ook geen probleem, maar ook koud eten vind ik lekker. Stamppot heb ik nu gewoon geen trek in, maar het hoeft niet perse winter te zijn om dat te eten. Heerlijk Indonesisch, ga je rendang maken?

      Verwijderen
  3. In Frankrijk kocht ik vaak die knapperige batavia-sla. Soms kan ik die hier ook kopen. Geen lekkere toetjes gekocht uit die overvloed daar?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, daar hadden wij ook een krop van, nog wat van over zelfs, eten we vanavond. Jazeker hebben we weer lekkere crèmetjes meegenomen: koffiesmaak, pistachesmaak en hazelnoot!

      Verwijderen
    2. Izerina, de kropjes Romana sla lijken erg op de batavia sla, ik had ze vorige week in een verspil-me-niet tas vd Lidl, ze zijn per 2 verpakt

      Verwijderen

  4. Ik kreeg gisteren van mijn in Noord-Spanje rondreizende zoon een reisupdate via Polarblog. Hij reist nu door Baskenland en daar is het bij de bekende barretjes gebruikelijk om als je klaar bent met eten je servet op de grond te gooien. Dat nam hij maar over, het is een gebruik en een teken van beschaving en respect. Want het is om de serveersters te vrijwaren van het moeten opruimen van servetten die met handen zijn aangeraakt of met de mond in aanraking zijn geweest. Ik maak hieruit op dat het dan wegwerpservetten moeten zijn geweest? En dat die dan met een prikstok worden opgeruimd? Over andere streken van Spanje lees ik dat als je gast bent bij mensen, je je servet in je schoot legt, niet terug op tafel. Nu is dat in warmere streken wel verklaarbaar. Denk dat het warmere klimaat dit ook heeft beïnvloed. Groet, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ine, ik ben ook al een aantal keren in Baskenland geweest, maar kende dit gebruik niet. Ja, goede vraag, gaan ze met een bezem door de zaak en gaat het op de grote hoop? Altijd leuk om te lezen hoe welke gebruiken er zijn in andere landen. Er zullen trouwens in eigen land ook nog wel bijzondere gebruiken te vinden zijn.

      Verwijderen
  5. Wat ik zoal voorbij zie komen in je blogpost daar is werkelijk niks mis mee,krijg er trek van😋Met dit warme weer komt hier meestal ook maaltijdsalade op tafel of gerecht waarvoor manlief en ik niet al te lang in de keuken hoeven te zijn.Interessant om in reactie te lezen over servet op de grond gooien,waarschijnlijk echt plaatselijk/streekgebonden? Onze zoon en schoondochter komen al jaren in Baskenland en maken er altijd culinaire reizen van en bij hen is over dit gebruik niets bekend terwijl ze minimaal twee keer per dag in restaurants genieten.
    Groetjes,Ger van hoorndesovervloeds3.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ger, er is zeker niets mis mee 😊. Ik ken het gebruik ook niet, maar ik ben dan ook maar een keer in het Baskenland geweest. Heb wel veel culinaire reisprogramma's gekeken, maar ook ik hoorde hier vandaag voor het eerst over. Altijd leuk om nieuwe dingen te leren.

      Verwijderen
  6. GewoonAnneke Knap dat je dat allemaal onthoudt. Bij mij is het meestal de waan van de dag en weet ik pas net voor mijn maaltijd wat ik wil eten. Wel heel veel salades deze warme dagen heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Anneke, ik maak weekmenu's in Excel, die bewaar ik (al sinds 2008) dus ik weet wat er iedere avond op tafel staat. Als we van het plan afwijken pas ik het in het Excelbestand ook aan.

      Verwijderen
  7. Lekker dan. Nu heb ik zin in een loempia...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zeg : doen! Alhoewel het nu misschien iets te vroeg is, hier wel in ieder geval, de loempiabakker is nog niet open. 🤣

      Verwijderen