We hebben lekkere maaltijden gegeten deze week. Het stoofgerecht met de palmkool (cavolo nero) was een hit. En er is genoeg voor nog drie keer.
maandag 19 augustus
pastapreigratin met ham en kaassaus - broccoli - sla met tomaat
dinsdag 20 augustus
bloemkool - varkenssaucijs - gekookte aardappelen - komkommermayoslaatje
woensdag 21 augustus
donderdag 22 augustus
rotiplaat - ei in kerriesaus - gewokte boontjes en taugé - zoetzure komkommers
vrijdag 23 augustus
zaterdag 24 augustus
wokgerecht met: volkorennoedels, tofu, champignons, paksoi, wortel, ui, gember, knoflook, groene paprika, spitskool en taugé, getopt met een schep seroendeng (kokos en pinda's) - pindasaus en komkommer staan niet op de foto
zondag 25 augustus
crunchwrap met ratatouille, feta en kikkererwten - broccoli - sla met komkommer
De lasagne voor morgenavond staat in de koelkast. Ook eten we komende week een aantal gerechten uit de vriezer, daar zit nu zoveel in dat er nauwelijks nog iets bij kan.
Ik ga voor je menu van dinsdag. Lekker Hollandse pot. Afgelopen week heb ik er een potje van gemaakt met koken. Geen zin en lamlendig om te koken, met alle gevolgen van dien: hap snap.
BeantwoordenVerwijderenOh jee, hopelijk deze week wat meer zin om lekkere dingen te koken.
VerwijderenZiet er heerlijk uit en zo divers
BeantwoordenVerwijderenKlopt Izerina, ik probeer er iedere dag weer iets leuks van te maken.
VerwijderenVandaag eten we een bloemkooltje uit eigen tuin! Twee planten in grote kuip geplant en de tweede blijft iets achter en zal pas over 2 weken goed zijn.
BeantwoordenVerwijderenBij een volkstuincomplex in dorp verderop staan bakken aan de rand waar je wat mag meenemen. Ik heb een grote pompoen en courgette meengenomen, beiden groot maar de kleinste die er lagen. Morgen deel aan mijn huishoudelijke hulp meegeven want H houdt van beiden niet zo erg (ook niet als soep) en alleen doe ik er wel erg lang mee en moet ik het elke dag eten, en ik hou ook erg van afwisseling.
Uit eigen tuin (balkon of wat dan ook) is natuurlijk altijd lekkerder dan van de supermarkt Lot, en veel leuker! Hier nog iemand in huis die niet van courgettesoep of pompoensoep houdt, ik maak het dan wel eens maar vries wat overblijft dan in voor als ik een keer alleen eet.
VerwijderenIk wist niet dat bloemkool veel geler is dan de gekochte. In reclame staat vaak hagelwitte bloemkool. Dat komt omdat de bladeren eroverheen worden gevouwen als ze worden gekweekt zodat ze wit blijven en dat is dus eigenlijk niet hun echte kleur
VerwijderenToch niet pies-geel hè Lot? 🤣Nee, ik wist ook niet dat de winkelkolen op die manier werden geteelt.
VerwijderenNou het was was wel urinekleurig en de bloemkool was er om te zien niet aantrekkelijker op geworden, beetje beige, maar was wel erg lekker en minder kool smaak, dus volgende wee eet ik het wel graag weer, wel met wat gado-gado saus
VerwijderenBestaat er ook geen paarse bloemkool?
VerwijderenMarijke
@ Lot, het gaat om de smaak, niet de kleur. Lekkere combinatie!
Verwijderen@ Marijke, ja die heb ik wel eens in ons biologische pakket gehad. Net als een Romanesco, zo'n groene met puntjes. Smaakverschil is er eigenlijk niet.
Hmm, ik krijg er helemaal trek van allemaal :)
BeantwoordenVerwijderenEn misschien wat inspiratie voor jullie maaltijden Daantje?
VerwijderenHet is een eerdere blog al eens aangeroerd, theezakjes en plastic. Ik was er nogal sceptisch over, maar kreeg net via een commercieel kanaal, dat wel natuurlijk, dit te lezen: https://blog.greenjump.nl/post/2024/04/23/Plastic-in-theezakjes.aspx Mmm wat hier nu weer van te denken. 1 onderzoek is geen onderzoek he. Groet, Ine
BeantwoordenVerwijderenKlopt Ine, 1 onderzoek is geen onderzoek.
VerwijderenDat ziet er gevarieerd en lekker uit. En prettig om een aantal maaltijden voor te bereiden zodat je een dag makkelijk kunt doen.
BeantwoordenVerwijderenKlopt Nicole, het is fijn om niet iedere dag lang in de keuken te staan. Morgen eten we chili, uit de vriezer. Moet er alleen nog wat sla gemaakt worden voor erbij.
VerwijderenJe maaltijden zijn weer lekker bij elkaar gecombineerd en gevarieerd.Het enige wat ik wel eens invries zijn gepureerde soepen,nooit geen maaltijden,maak wel altijd soep voor meerdere dagen.In de winter veel vaker dan in de zomer,of het moet ‘n aardbeiensoepje zijn met bol ijs en toef slagroom.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes,Ger van hoorndesovervloeds3.blogspot.com
Hoi Ger, er zijn veel dingen die zich goed laten invriezen, maar niet alles blijft lekker, dat klopt. Stoofvlees en gehakballen met saus of jus doen het goed. Bonenschotels ook. Mmmm.. aardbeiensoepje met ijs en slagroom, kom maar door!
VerwijderenKlinkt en ziet er heerlijk uit allemaal! Ik ben benieuwd naar je recept van de eieren in kerriesaus!
BeantwoordenVerwijderenHoi Nienke, daar heb ik geen recept voor, dat is iedere keer een beetje anders. Maar als je op het net gaat zoeken kom je veel recepten tegen. Het zijn vaak Indonesische recepten. De website van Sabine 'Oh my foodness' heeft een recept waar je niet een halve kast aan speciale ingrediënten voor nodig hebt: https://ohmyfoodness.nl/kerrie-eieren/
VerwijderenDankjewel!
VerwijderenMmm best wel smikkelen en smullen. Vooral de pastapreigratin lijkt me lekker.
BeantwoordenVerwijderenHoi Herma, die is ook lekker en kan zowel in de zomer als in de winter.
VerwijderenHet menu van woensdag leest als om de lippen bij af te likken.
BeantwoordenVerwijderen
VerwijderenDank je Rianne, we proberen én lekker én gezond te eten, meestal lukt dat ook.
Die maandag klinkt heel lekker! Groetjes, Nicky
BeantwoordenVerwijderen