zondag 18 augustus 2024

op mijn bord - week 33 / 2024


Weer thuis na 11 dagen vakantie. Op maandag eten we waar we zelf zin in hebben. T. heeft nog nasi in de vriezer, ik maak een wrap. De rest van de week doen we makkelijk, we bekijken per dag waar we trek in hebben, ik heb tijd genoeg om dagelijks boodschappen te doen. Vrijdag worden de weekboodschappen weer bezorgd.


maandag 12 augustus

crunchwrap met kikkererwten, tomaat, feta en munt - broccoli - sla met komkommer en radijs


dinsdag 13 augustus

maaltijdsalade met tonijn en ei - geroosterd volkorenbrood


woensdag 14 augustus

soto ajam - zilvervliesrijst - zoetzure komkommer


donderdag 15 augustus

gebakken aardappels - rodekoolsla - broccoli - komkommertomatensla


vrijdag 16 augustus

crunchwrap met geitenkaas, zoete aardappel, spinazie en aubergine - groene sla met komkommer en tomaat - broccoli


zaterdag 17 augustus 

groentesoep - Frans desembrood met geitenkaas - sla


zondag 18 augustus

Marokkaanse tajine met aubergine, courgette, tomaat, pompoen, paprika, olijven, ui, knoflook en munt - bulgur - spinazie


Marokkaanse groentetajine



De planning voor volgende week is gemaakt. Donderdag haalde ik het biologische groente- en fruitpakket op, er zit palmkool in. Alhoewel ik kool erg lekker vind ben ik niet zo'n fan van deze soort. Nog even bedenken wat T of ik er mee gaan maken. 

16 opmerkingen:

  1. Van kool hou ik niet zo erg, alleen met heel veel stevige saus, bv kaassaus bij broccoli of satesaus bij bloemkool. Palm kool heb ik nog nooit gegeten en boerenkool alleen heel lang geleden bij mijn ouders maar miniporties omdat het moest. Nooit meer nadat ik uit huis was. H. is er gek op en zal deze week wel een portie krijgen dat nog in de vriezer ligt, met worstjes die eet ik dan wel met een andere groente

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Boerenkool vind ik ook niet lekker Lot, maar rode, spits, bloem, witte, Chinese... allemaal lekker.

      Verwijderen
  2. Dat vind ik het nadeel van een groenten/fruit pakket. Veel groenten vind ik niet zo lekker. Ik ben blij,datik bij de bioboer gewon bestellen kan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, ik kan van te voren zien op Internet wat erin zit, en dan kan ik wel of niet bestellen. De andere dingen waren wel lekker: nectarines, bananen, appels, aubergines, bloemkool en paprika. De palmkool is dan de 'uitdaging' maar ik weet dat T. er wel wat mee kan. Blijft ook heel lang goed, misschien ligt het er nog een week, kan ook nog gebeuren want de planning is niet in beton gegoten.

      Verwijderen
  3. Ik vind palmkool heerlijk vooral als je het roerbakt en daarna stoven,wel een tijdje hoor.
    Samen met gebakken aardappeltjes.De italiaanse naam is ,,cavolo nero,,Dat smaakt veel lekkerder.(grapje)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Anneke, de laatste keer maakte ik het ook zo klaar, net als snijbiet, dat roerbak ik ook en stoof ik daarna. Ik ken de kool ook als cavolo nero en ik heb het een paar keer in Portugal gegeten, in soep, dat was erg smakelijk. Het zal wel een stoofpotje worden met ui en wortel en dan inderdaad iets van aardappeltjes of misschien rijst erbij.

      Verwijderen
  4. Vroeger toen mijn man en ik nog in Utrecht woonden keken we ook per dag dat we aten. Op het platteland is dat niet handig, want dan wordt het veel te duur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicole, wanneer we allebei aan het werk zijn is een planning ook handig, scheelt een boel tijd want dan hoeven we niet dagelijks boodschappen te doen. Nu vind ik dat geen probleem.

      Verwijderen
  5. Ik zie dat je een tabblad met eetbuivrije dagen hebt gemaakt. Is het niet veel leuker en uitdagender om een tabblad met "vrij-eten-dagen" te maken?
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is een goed voorstel Marijke. Ik had even een tabblad, dat stond er een dag en heette 'veranderingen'. Daar wilde ik mijn veranderingen per dag invoeren, maar dat wordt een heel klus. Ik denk na over je voorstel.

      Verwijderen
  6. Jaren geleden brachten wij een bezoek aan De Historische Groentehof in Beesel(L) en daar zag ik voor het eerst palmkool groeien en nog veel meer vergeten groenten.Zie de donkere bladeren nooit ergens te koop maar vind het wel terug bij AH in de zakken gesneden Luxe roerbak Italiaans cavolo nero,kastanje champignons,courgette,prei en knoflook,gebruik die regelmatig met nog andere zak wokgroenten in oricchiette(oortjespasta)eigen recept.
    Jou combi in tajine lijkt me ook overheerlijk!,zal de stoofpot eens van mijn dochter lenen.
    Groetjes van Ger hoorndesovervloeds3.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Ger, de tajine was heerlijk, gewoon in een gietijzeren pan gemaakt, niet in een echte tajineschaal. Vanavond eten we de palmkool, mijn man heeft er een stoofschotel van gemaakt met paprika, aardappel, wortel, ui, bleekselderij, knoflook, paar stukjes chorizo voor wat extra smaak. We eten er wat rijst bij en een salade van ijsbergsla met komkommer en tomaat.

      Verwijderen
    2. Dankjewel Mevrouw Niekje,dat komt goed uit want pannen van gietijzer heb ik in verschillende maten.Laat de palmkool goed smaken😋
      Ger

      Verwijderen
  7. Het klinkt allemaal heel lekker. En gezond!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lekker vinden we net zo belangrijk als gezond/voedzaam Nicky.

      Verwijderen