Een week waarin we smakelijk maar eenvoudig hebben gegeten. De traybake was erg lekker en paste goed bij dit seizoen. Ik ben blij dat er weer spruitjes zijn, net als broccoli eet ik die overal graag bij, zowel koud als warm.
maandag 23 september
Turkse linzensoep - gözleme - broccoli - groene sla met tomaat en komkommer
dinsdag 24 september
gestoofde prei - aardappelpuree - gehaktbal - sla met tomaat en komkommer
woensdag 25 september
traybake met: ui, tomaat, spruitjes en pompoen - bulgur - hummus - sla (nadat de traybake uit de oven kwam heb ik er nog feta over verkruimeld)
donderdag 26 september
boerenomelet - pompoenbroodje - spruitjes - sla
vrijdag 27 september
crunchwrap met falafel en spitskool - spruitjes - sla
zaterdag 28 september
uit eten: ratatouille met gepocheerd ei en peccorino, zoete aardappefrietjes
zondag 29 september
gewokte groenten - noedels - tempeh - pindakokossaus
Volgende week eten we weer eens linzen, daar houd ik erg van maar vergeet vaak om ze op de planning te zetten. Ook staat er bloemkool op het menu en een gerecht met ei.
Die traybake lijkt me erg lekker!
BeantwoordenVerwijderenEn reuze makkelijk Aaf. Half uur tot 45 minuten in een oven van zo'n 200 graden. Het is meteen erg veel maar koud ook lekker door salades of gewoon twee of drie keer van eten.
VerwijderenIk wilde een traybake maken met gehalveerde krieltjes, pompoen, rode ui in kwarten, tenen knoflook, wat spruitjes en misschien stukjes winterwortel.
VerwijderenDat lijkt me erg lekker Aaf, zulke ingrediënten zijn daar heel geschikt voor.
VerwijderenIk heb geen oven meer, maar zie wel mijn oudste zoon regelmatig zoiets doen. Dat is om meerdere redenen, hij koopt dan gesneden groente vanwege tijdwinst en nog een drukke avond. Hij sport bij zijn sportclub in de avonduren, dan zijn de trainingen. En hij deelt een woning met iemand, en de pijpenla die keuken heet..het is meer dat in de hal 2 halve muurtjes zijn geplaatst met erachter een aanrechtblad en wat inbouwapparatuur. Dus de keuken daar nodigt niet tot uitgebreid avonturieren. Weet niet of hij dat jammer vindt. Groet, Ine
VerwijderenHet is makkelijk want je hebt er niet veel voor nodig en dat is met een kleine keuken handig.
VerwijderenAls de oudste dochter van H komt eten met haar 3 mannen maak ik ook graag een traybake maar van alleen groente. H zegt altijd dat het teveel is wat ik maak maar het gaat altijd ruim op, het zijn echte groente eters, erbij vaak döner of hamburgers en eieren, dat eten ze thuis zelden en veel turks brood erbij.
BeantwoordenVerwijderenIk heb je boekenlijst ook eens bekeken. Er staat een van Joke van Leeuwen bij. Van haar kwam ik op de luisterboeken app op Het Feest van het Begin, door haarzelf voorgelezen. Vond het geweldig goed en heel apart en leuk. Ga zeker nog meer van haar luisteren, had geen idee hoeveel ze al heeft geschreven, ook kinderboeken
Het lijkt altijd veel maar mijn ervaring is ook dat het wel op gaat en ik mijn best moet doen om wat over te laten voor de lunchsalade van de rest van de week. Ik zag haar een paar weken geleden bij het boekenprogramma van de VPRO, dacht ook dat ze alleen maar kinderboeken schreef. Ik ga haar andere boeken voor volwassenen ook reserveren.
VerwijderenIk vind het grappig om te lezen dat je dit eten als eenvoudig ervaart. Want dit eten kregen we vroeger echt niet met salade erbij. Het was of salade of gekookte groente. Maar het is mooi en goed om te zien hoe mensen in het algemeen verschillen van elkaar. Gelukkig is de tijd van allemaal hetzelfde voorbij. Ik bedoel dit heel ruim in het algemeen hoor, zeker niet alleen op het vlak van eten...
BeantwoordenVerwijderenDie boekentab vind ik interessant, ik heb nu 4 boeken uit de bib. Dat lukt natuurlijk niet dus er moet tenminste 1 terug. Plus heel veel leesvoer voor studie, in het Engels. De verleiding is dan toch om de vertaalapp aan te zetten, maar tot nog toe heb ik dat aardig kunnen weerstaan. Zo heeft elk mens zijn/haar/hun struggle (of is het eergevoel?). Groet, Ine
Ik vind het eenvoudig vooral omdat het snel klaar is allemaal, geen lange lijsten met ingrediënten en gemaakt met verse spullen. Soms zijn dingen vooraf bereid of komen uit de vriezer. Salade maken duurt 5 minuten incl. snijden en wassen dus de moeite niet. Dressing staat in een pot in de koelkast, doen we meer dan een week mee. Welke boeken lees jij nu (voor je plezier)?
VerwijderenAh zo heb je dat bedoeld. Nee, bij veel ingredienten haak ik ook snel af. Groet, Ine
VerwijderenDaarom gebruik ik voor Indiase curries vaak een potje 'curry paste'.
VerwijderenDie crunchwrap intrigeert me. Wat is dat? Een soort harde wrap?
BeantwoordenVerwijderenHi Nicole, een paar weken geleden plaatste ik er een foto van. Ik neem een libanees volkoren platbrood (Turkse super, maar AH heeft ze ook) en vouw dat om mijn vulling heen. Je kan ook een grote tortilla gebruiken. Die bak ik in een droge hete pan. Dan wordt de wrap knapperig én groot voordeel: hij valt niet meer open! Er zijn talloze recepten te vinden op het Internet, de meeste adviseren olie in de pan, maar dan wordt het lastig om vast te pakken zonder vieze vingers te krijgen. Het is een beetje uitvogelen hoe lang het duurt voor de vulling ook goed warm is, maar daar kom je na een paar keer wel achter. Succes.
Verwijderen